Alla hjärtans dag, – tips och recept!


Alla hjärtans dag – En dag som verkligen kommer i rättan tid efter denna vecka! Så mycket upp och ner och allt tråkigt som hänt omkring oss avslutande vi torsdagsnatten inne på akuten med Joline. Hon hade på onsdagen fått en hårt basketboll i bakhuvudet och såg lite suddigt efter det. På torsdagen såg hon ännu suddigare framåt kvällen vi åkte in till Kalmar för att vara på den säkra sidan. Synen är otäckt tycker jag, som ni vet…

Fick såklart vänta bra länge på akuten innan en kirurgiläkare tog emot och kollade hennes reflexer och hon fick blunda och peka på nästa med vänster och höger hand om vartannat och sträcka på armarna och vrida dom bakåt och framåt. Han lös henne i ögonen och kollade så hon inte såg dubbelt och så några kontroller till men inget tydde på nån blödning i alla fall utan en kraftig hjärnskakning. Blir inte synen bättre får vi åka in på måndag och röngta så vi håller tummarna att helg och vila är det som behövs. Så vi firar väl lite extra med hjärtan och pussar idag tycker jag! 😛

Sökte bland alla mina bilder och insåg att jag hade ganska mycket hjärtan både bland pyssel, formar och bakverk! Älskar ju hjärtan!! ♥

Önskar er alla fina, underbara bloggläsare
en riktig toppendag med massa kärlek och hjärtan! ♥


Har ni några rabarber kvar i frysen? Då ska ni prova den här knäckiga pajen med glass till.

Recept HÄR >>


Slå på stort och gör dubbel-hjärta-tårta med rosa grädde och dekorationer.

Recept HÄR >>


En liten tanke till någon man tycker om, det vimlar ju av såna här små söta dekorationer överallt i affärerna nu.


Låt barnen baka goda hjärtan-tekakor,

recept HÄR >>


Självklart en hjärtformad smörgåstårta med osthjärtan på toppen. 😉


Recept HÄR >>


Eller pyssla ihop ett vacker stenhjärta med lite hönsnät och fina stenar.


Beskrivning HÄR >>


Chokladtårta,

recept HÄR >>


Ståltråd, en näbbtång och lite lavendel i snöte…


Hjärtan-semlor, gör stora eller små och stansa ut locket med en liten pepparkaksform!

Recept HÄR >>


Eller varför inte ge bort en favoritchoklad, eller köp till dig själv och bara njut…. ♥


Det finns mycket fint på ÖNSKA-butikerna i alla möjliga hjärtliga formar. Le Creuset är min favorit och jag ett antal av dom här röda ramekinerna.


Ännu mer dekorationshjärtan som hittas på ÖoB har jag för mig!


Glasserad äppeltarte på smördeg serverad med ett par glasskulor.

Recept HÄR>>


Ost och skinkpaj i rosa hjärtan-form i keramik.

Recept HÄR >>


Pyssla för en billig peng, måla på släta stenar och lägg ut små vackra ord här och där, eller bara en massa målade hjärtan! 😛

5
0

Bakpotatis och massor av tips på röror!


Hej o hå! Nu har jag landat hemma vid datorn efter ett par dagars jobb och personalmöte och pappersarbete att styra upp med. Känns som veckan varit lång som två… Ibland blir det lite för mycket… Min lillasyster Sanna miste sin farmor i söndags och sen dess har det känts motigt och tungt… Vi fanns vid hennes sida och framförallt Sanna som fick hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag. Att mista nån man håller kär, en släkting eller bekant känns i hjärtat och man lider både av sorg och medkänsla. ♥ Veckan rullade på trots allt med jobb och möten…

Men imorgon är det fredag igen och det ska bli skönt med helg och sportlov nästa vecka för barnen med! 😛 Hoppas vi kan hitta på något tillsammans med moster Sanna så vi får tankarna på annat håll.

Jag tänkte på det här med bakpotatis, eller säger ni bakad potatis?


Det är ju mest på sommaren som man äter dom, men då är dom faktiskt inte lika goda som på vintern, har ni tänkt på det?!

Det är ju en billig liten knöl som är så vansinnigt enkel att variera med tillbehör och röror. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…. Heaven!! 😛

Bakpotatis är en smart rätt som den är med en god röra till, eller som tillbehör till kött och bearnaisesås. Som ni ser här så blev det just det sistnämnda… Kunde inte låta bli. 😛

Vill man baka potatis SNABBT så naggar man den med gaffel och kör på högsta effekt i microvågsugnen ca 10-15 min och vänder på den en gång. Smaken blir inte lika god som när den bakas i ugn men det duger, den blir liksom mer ”kokt”. Men ett bra tips om man vill ha en snabbis-potatis! Helst kör jag den i ugnen på 175 grader ca 1½ timme, naggad och utan folie.

RÖROR! 
Jag har massor av tips på röror så jag tänkte lista dom alla här nedan. Att steka kött och servera med bearnaisesås förmodar jag att ni inte behöver utförlig beskrivning på. 😉


Med kycklingröra och knaperstekt bacon >>


Med tonfiskröra >>


Med skinkröra >>


Med färsk lax >>


Med bacon & philadelphiaost >>


Med varmrökt lax >>


Med Kycklingröra & rostad paprikacreme >>

10
2

Topp-3 i köket?


Bland kastruller och grytor, vispar och knivar så har nog alla sina favoritprylar i köket. Jag har tänkt mycket på detta och jag återkommer alltid till samma svar. Disktrasan är kanske inte ett regelrätt redskap men utan den skulle jag inte kunna laga mat. FAKTISKT! 😛

Jag måste ha ordning och reda, rent och snyggt omkring mig. Jag förbereder gärna allt så mycket det går. Att få en helhetsbild och översikt är både njutning och inspiration mig för att kunna laga mat. ”Mise en place” 😉

Kanske svårt att förklara hur jag menar men det som ska lagas ska finnas förberett, det som inte ska tillagas såsom blast, skrutt, skal, förpackningar osv ska rensas bort omgående. Då trivs jag som bäst i köket så mina topp-3 måste ändå bli;

  1. Kniv
  2. Skärbräda
  3. Disktrasa

I mitt kök så finns oändliga mängder av just dessa tre och jag byter, diskar och torkar om vartannat och försöker hela tiden hålla matlagningen ren och fräsch och framförallt förberedd så långt det går. Skärbrädan i min topp-3 lista är verkligen en önskan. Även om jag redan har ett dussin så skulle jag vilja ha en sån här bauta, tung och gedigen skärbräda. Naturligtvis är jag ute o spanar runt på nätet och frossar (fönstershoppar) i köksprylar som dessa. En sajt jag kan rekommendera är Culina.se

Där finns det mesta som man som matnörd drömmer om på nätterna… 😉

Nu är jag grymt nyfiken på era topp-3 i köket?
Finns det nån likadan lista som min därute kanske? 😛

14
0