Topp-3 i köket?

 
kök_tillbehör
Bland kastruller och grytor, vispar och knivar så har nog alla sina favoritprylar i köket. Jag har tänkt mycket på detta och jag återkommer alltid till samma svar. Disktrasan är kanske inte ett regelrätt redskap men utan den skulle jag inte kunna laga mat. FAKTISKT! 😛

Jag måste ha ordning och reda, rent och snyggt omkring mig. Jag förbereder gärna allt så mycket det går. Att få en helhetsbild och översikt är både njutning och inspiration mig för att kunna laga mat. ”Mise en place” 😉

Kanske svårt att förklara hur jag menar men det som ska lagas ska finnas förberett, det som inte ska tillagas såsom blast, skrutt, skal, förpackningar osv ska rensas bort omgående. Då trivs jag som bäst i köket så mina topp-3 måste ändå bli;

 1. Kniv
 2. Skärbräda
 3. Disktrasa

I mitt kök så finns oändliga mängder av just dessa tre och jag byter, diskar och torkar om vartannat och försöker hela tiden hålla matlagningen ren och fräsch och framförallt förberedd så långt det går. Skärbrädan i min topp-3 lista är verkligen en önskan. Även om jag redan har ett dussin så skulle jag vilja ha en sån här bauta, tung och gedigen skärbräda. Naturligtvis är jag ute o spanar runt på nätet och frossar (fönstershoppar) i köksprylar som dessa. En sajt jag kan rekommendera är Culina.se Där finns det mesta som man som matnörd drömmer om på nätterna… 😉

Nu är jag grymt nyfiken på era topp-3 i köket?
Finns det nån likadan lista som min därute kanske? 😛

 1. Tezzo skriver:

  Intressant! Jag får nog göra ett eget inlägg någon dag när jag har tid med mina topp-tre köksfavoriter. 🙂

 2. Maria skriver:

  Vad svårt att bara välja tre saker… men mina tre blir nog:
  1. vassa knivar
  2. skärbrädor
  3. diskmaskinen
  Att skära och förbereda och sen stoppa in i diskmaskinen eftersom, gör matlagningen enklare. Såklart disktrasan också, men den tar jag nog inte förrän maten är klar och jag närmar mig servering. Att då snygga upp det sista 🙂

 3. Vicki skriver:

  Jag hade aldrig klarat mig utan

  1. Diskmaskin ( alltid disk hos oss känns det som)
  2. Hushålspapper
  3. Kryddor

  Den här va svår för det är många saker man behöver när man ska laga mat 😉

  Vicki

 4. meb skriver:

  Om jag fick önska skulle min topp 3 se ut såhär 😉
  1. en kock
  2. en diskare
  3. plastbyttor att ha rester i när dessa två är lediga 😛 😉

  men i verkligheten
  1. Mina ugnsformar (eftersom jag inte är så förtjust i matlagat så gör jag gärna allt-i-ett-rätter)
  2. Disktrasan..inte för att det är någon ordning på mig utan tvärtom, när jag har lagat mat ser köket ut som om något exploderat efteråt.
  3. Ett set med bra knivar

 5. Therese skriver:

  Alligator chopper:n – visst är det lite trist med allting hackat i samma fyrkantiga format – men rackarns vad den sparar mig tid.
  Slickepotter i små storlekar med långt skaft.
  Gjutjärnspanna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..