Ratatouille med kyckling

ratatouille_recept
Lagade en rejäl form med ratatouille häromdagen. Nicke är hemma och sjukskriven för ryggen då han lyfte en kassaskåp på jobbet och det sa ”KNAK” i ryggen. Långdragen läkning då diskarna är inblandade och med hans jobb kan han ju inte återgå som vanlig med att bära och lyfta förrän allt verkligen är läkt. Det är fjärde veckan han är hemma nu och då är det alltid bra om det finns färdig lunch i kylen bara att värma.

Ratatouille är ju bara så otroligt gott till kött, fisk eller som här kyckling, en riktig favorit tillsammans med en klick bearnaisesås. 😉
Det enkla med denna rätt är att du gör allt i samma panna och tolkningar på receptet kan bli oändliga. Tomat, aubergine, zucchini, paprika och lök borde finnas med sen kan man laborera fram en egen favorit efter tycke och smak. Jag vill gärna ha mycket vitlök och lite hetta i från chilisås (D´Elidas) och jag har även tillsatt broccoli och purjolök här. Härliga, mustiga smaker och rejäla bitar. Det behövs faktiskt inga kolhydrater som pasta, ris, potatis till här det blir grymt gott ändå. Glöm inte bearnaisesåsen bara… 😛

4 – 6 port
Ratatouille :
1 aubergine
1 zucchini
1 purjolök
1 bukett broccoli
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
1 burk finkrossade tomater
2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär grönsakerna i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs på allt i het panna med olivolja, Slå på de finkrossade tomaterna. Sänk värmen och låt puttra ca 30 min så du får en härlig mjuk röra. Krydda med D´Elidas chilisås, salt & peppar.

Recept på kall, hemmagjord bearnaisesås, klicka HÄR!

Kycklingen har jag låtit marinera en timme före jag stekte dom.
Olivolja, paprikapulver, Tony´s grillkrydda, lite D´Elidas chilisås, salt och peppar. Stek och skär upp i skivor. Servera med ratatouille och en klick bearnaisesås.

grönsaker_till_ratatouille_recept

ratatouille_recept_grönsaker

recept_ratatouille

världens_godaste_ratatouille

kyckling_rataouille_lchf

kycklingfile_ratatouille

 1. Ulrika skriver:

  Ser jättegott ut.. Tycker mkt om din blogg med all god mat. Dock skulle jag vilja påpeka att detta recept och många andra innehåller för många kolhydrater 🙂 För oss striktare Lchf:are är detta för mkt. Bara Ratatouillen innehåller 74 g kolhydrater..och även delat på 4 eller 6 personer blir det för mkt. Gott och härligt recept men bör inte kallas LCHF… ALLA kolhydrater räknas..inte bara potatis, pasta och mjöl som vissa verkar tro. Jag äter max 10 g kolhydrater per dag. Räknar allt och skriver in allt på kostbevakningen för att få uträknat.

 2. Karin skriver:

  Tack för gott recept med inbakat kött! Måste testa nå´n dag! Hoppas din mamma snart ska må bättre!

 3. Suzanne skriver:

  Linda du är en konstnär 🙂
  Det ser otroligt fräscht och gott ut. Vilka färger.
  Du inspirerar mig hela tiden med dina recept.
  Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..