ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chiapudding med jordgubbar

/

Superfröet CHIA är nytt hemma hos oss men kommer absolut att inhandlas fler gånger. Ett litet frö så fullt av nyttigheter för kroppen, Ser ut som små fågelfrön och luktar faktiskt så också, såna där långa stänger som man hänger i fågelburar – så luktar dom! 😉

Fröet är som en liten boost för kroppen och innehåller hela ÅTTA gånger mer omega 3 är vad lax gör!! 😛  Ett fiberrikt tillskott med massor av nyttigheter att variera i vardagen. Använd chiafröna som här i en pudding, eller torra i musli, i bröd, strö över sallad, i smoothies, juicer etc. Man får se till att smaksätta puddingen för annars smaker det inte så mycket, använd tex. kanel, vanilj, kakao, kardemumma etc…När man blötlägger fröna i t ex. mandelmjölk sväller dom något och bildar en hinna som gelé runtom men smakar inte så mycket som sagt om man inte tillsätter extra kryddor.

Jag köpte en förpackning från Risentas sortiment, ganska dyrt; 170 gram för nästan 40kr men man behöver ju inte så mycket då det är drygt. Här har jag gjort en enkel chiapudding med lite vanilj och blandat i jordgubbar. Supergott och supernyttigt! 😛

1 port
Det här behöver du : 
2 dl mandelmjölk
3 msk chiafrön
½ tsk vaniljpulver

GÖR SÅHÄR : 
Använd med fördel en liten shaker med lock. Häll i alla ingredienser, på med locket och skaka om ordentligt. Låt stå över natten i kylskåpet.

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00