Smörgåstårta med italienska smaker

italiensk_smörgåstårta_garnering

Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienska smörgåstårta jag gjorde i helgen. Det är oftast de klassiska charktårtorna med ägg, ost och skinka eller skaldjur som folk vill ha men denna gång en italienare och det är superkul! att göra lite annorlunda tårtor ibland! 😛

Jag har använt smaker som salami, soltorkade tomater, mozzarella, färskost och knaperstekt bacon. Garneringen är helt freestylad och där finns som ni ser salami, lufttorkad skinka, ruccola, tomater, cocktailkapris och oliver. En tårta av mina egna favoriter!

16 bitar
Det här behöver du : 

2 förp rasken ljus formfranska

Grundröra : 
1 dl grädde (vispas lätt)
3 dl creme fraiche
1  finhackad mozzarellaost
2 msk finhackade soltorkade tomater i marinad
1½ tsk malen paprika (mild)
Salt & peppar

Lager 1 : 
Tunt lager av grundröran
300 gram knaperstekt bacon

Lager 2 : 
Tunt lager av grundröran
Finhackad pepparsalami

Lager 3 :
Tunt lager av grundröran
200 gram philadelphiaost soltorkade tomater
1 finhackad rödlök

Garnering : 
Salami
Lufttorkad skinka
Små plommontomater
Gula körsbärstomater
Gröna pimento oliver
Cocktailkapris
Ruccola
Romansallad

italiensk_smörgåstårta
Snåla aldrig med garnering, hellre för mycket än för lite! 🙂

smörgåstårtor_öland_kryddburken
Den andra tårtan till vänster är en klassisk lax och skaldjur, recept HÄR!

 1. Jag älskar en god smörgåstårta med mycket fyllning, skulle så gärna våga mig på att göra det någon gång. Båda såg fantastiska ut – måste prova! Men just nu ammar jag och sonen är superallergisk mot mjölkprotein så får vänta några månader.
  Är det bäst att göra smörgåstårtorna samma dag man ska ha dem eller mår de bättre av att få stå till sig?

 2. Åh, gott! Den italienska vekar vara något för mig! Jag som absolut inte gillar vanlig smörgåstårta. Gillar inte leverpastej, för mycket majonäs, kalla ägg och blandning av skinka och räkor ihop haha. Leder ju lätt till att man inte är något fab av smörgåstårta då 😉

 3. Ser smarrigt värre ut, så kul med lite nytt i smörgåstårtevärlden. Den här ska absolut lagas vid lämpligt tillfälle.
  Tack!!

 4. Wow,, vad duktig du är… (Y)
  Den italienska lät väldigt intressant, roligt med något annat än den vanliga jag brukar göra.
  Ska i alla fall skriva ut ditt recept.

  Ha dä gött.. // Kram Annelie

 5. hejhej, tipsar er om en annan god smörgåstårta:
  Gör en grekisk variant, ha tzatziki mellan lagren. till garnering:massor av hyvlad gurka, oliver, somriga tomater i fina skivor, smulad fetaost och vad man har o önskar. mmm.

 6. Ähhhh!
  Nu får du sluta! Bara genom at följa dina recept så har jag gått upp hela min vikt och nu smörgåstårtan jag klarar inte mycket mer har du inte recept på bara vatten?
  Tack iaf.

 7. Gillar inte smörgåstårta men den här skulel jag nog kunna äta!
  Älskar dock att göra smögåstårtor (har gjort efter dina recept mängder av gånger och får massa beröm varje gång 😀 )
  Den här ska jag göra nu idag till min sambo som fyller år!!

 8. Min syster har gjort denna flera gånger när vi haft kalas och den är sååå god! Inte alls lika stabbig som en vanlig smörgåstårta kan vara.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..