Smörgåstårta va de här!

smörgåstårta_lax_råkor
Hej på er! Nu är det smörgåstårtedax igen, 22:a januari och min mamma fyller 53 år. Vi ska strax iväg och fira henne och smörgåstårtan står redo. 😛  igår var det även Keans födelsedag och han fyllde 5 år. ♥

Undrade just hur många smörgåstårtor jag gjort i mitt liv, det har blivit några stycken… 😉 Det absolut roligaste är att få fram smakerna, lyxa till dom lite extra och förstås garneringen. Jag tröttnar aldrig. I helgen blir det ännu mer smörgåstårtor på beställning så jag har lite att pyssla med. Vilken är er favorit och har ni något knep eller tips ni vill dela med er av?

Jag har provat många varianter, fisk, skaldjur, chark, köttbullar, italienska, små stubbar, stora rostbiffstårtor och de barnvänliga ost och skinka mm. Men en jag aldrig provat är KEBAB-smörgåstårta?! Kan de va gott, med kalla strimlor kebabkött?! Jag vet inte de… Nån som provat?

Tårtan överst är beställd av mamma. Den innehåller mjukost, skagenröra, kokta ägg och är täck med en grundröra med b la creme fraiche, stenbitsrom, dill och rödlök. Ovanpå massor med kallrökt lax, räkor och ost. Precis som hon vill ha den… 😉 Nä, dag att svida om och invänta barnen sen ska vi fira lilla mamma då! So long… ♥

smörgåstårta_rund
Samma tårta fanns i mindre och rund variant. Receptet hittar ni HÄR!

 1. Hej! Ser super gott ut, vilken energi du har!
  Är gott med traditionella smaker i smörgåstårta
  tycker jag. Gillar tonfisk blandat med citron majonnäs.
  Ha de bra 🙂

 2. Du gör fantastiskt fina smörgåstårtor! Verkligen WOW!!! Själv har jag inte gjort många smörgåstårtor i mitt liv. Men jag gillar fyllningar med skinka och gärna lite fruktigt, typ mimosasallad. Mamma gör ju en god variant med bland annat tonfisk i.

 3. Min favorit är den klassiska med ägg/mjukost, leverpastej/bostongurka, mimosasallad/skinka och sen ett lass räkor uppepå med ägg, ostrullar och vindruvor osv. Receptet har jag naturligtvis hittat här 🙂

  Tips har jag inga, men om jag fattat rätt, så kan man köpa kantskuret vitt bröd i Sverige – det vore ett tips till tyska fabrikanter, för det finns inte här 🙁 Men de vet ju inte hur gott det är med en smörgåstårta nu och då 😉

 4. Den ser fantastisk ut. Jag har en beställning på en 15-bitars till på söndag. Jag kommer att ha 3 lager. Hackat ägg med grundröra, skinka-grundröra-rödlök, skagenröra. Pyntad med räkor, ägg, skinka, ost, lax, vindruvor och lite olika grönsaker. Dom ville ha en som passade alla. Tror att jag gör en pytte till mig själv också.

 5. Hejsan!
  Jag ville bara säga att dina räkor ser fantastiskt goda ut och jag undrar om du ville komma över till mig och laga mat? Vi kan laga mat tillsammans och på så sätt komma närmare varandra! 🙂

 6. Oj,oj,oj, räkor var min favorit, över allt annat!! Slängde upp ett halvt kilo då och då, bara åt för att det är såå gott! Men svällde upp i ansiktet, blev värre för varje gång, fick ett test,och fick veta att jag är super allergisk …Sitter och tittar på dina bilder, och konstaterar att dina bilder (och skapelserna är ju så fina) är fantastiska, och blir sååååå sugen, men får hålla igen och leta recept på annat..Tur att jag älskar fisk!!

 7. Smörgåstårtorna ser jätte smarriga ut!
  Ett TIPS är att krossa ostbågar och strö runt kanten i stället för att sätta gurkskivor eller salladsblad, smarrigt och färgglatt!

 8. Dina smörgåstårtor är de bästa 🙂 vet inte hur gått kebab låter kallt, är uppvuxen med varm kebab 🙂 men jag har testat kyckling med hommus tahina (kikärtsröra)!och det blev mycket gott, uppskattat av mina svärföräldrar som bor utomlands 🙂 lite svenskkultur får man ta med sig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..