Digestive glasstårtor i små formar


Om man vill göra en väldigt god men enkel dessert som dessutom kan förberedas flera dagar, ja till och med veckor innan så är detta helt perfekt! En digestivebotten med glass uppepå, lite frukt och färska bär. Detta är så in i bombens gott och kan piffas till och dekoreras efter konstens alla regler – det vill säga, precis hur man vill! 😉

Glassen är den klassiska 3-minuters-glassen med bara vispad grädde och en burk kondenserad mjölk, smaksätt den därefter hur du vill. Jag använde enbart vanilj.

6 port
Det här behöver du : 
200 gram digestivekex
50 gram smält smör
½ tsk vaniljsocker

5 dl grädde
1 burk kondenserad, sockrad mjölk (ej kokad)
1 vaniljstång

GÖR SÅHÄR : 
Mixa digestivekex med vaniljocker till smulor, blanda med smält smör och tryck ut som bottnar i sex små portionsformar.  Mina formar är ca 10 cm i diam. med löstagbar botten så man lätt kan få ut dom.Vispa sedan 5 dl grädde med vaniljsocker, inte för hårt utan lättvispat. Blanda ner en burk kondenserad, sockrat mjölk och frön från en vaniljstång. Häll smeten i formarna.


OBS! – Det blir glass-smet över så häll resten i en burk med lock du kan frysa in och använda till ett senare tillfälle.


Smula över lite digestive på varje och ställ in i frysen. När dom är frysta, ta upp ca 10 minuter före servering och tina i kylskåp. Servera sen med frukt och bär.


Här är dom redo för frysen.


Tinade ca 10 minuter i kylskåp och med lite frukt och bär dags att serveras.


Busenkelt och sååå gott! 😛

8
2

Enkel plockmat


God fortsättning till er alla! Hoppas ni hade ett fint nyårsfirande med massa god mat. Alltså, vilket jul och nyårshelg vi haft!?! Först fin, singlande snö till julafton och nu regn och värsta stormen! 😛 Det ska då varieras. Gör inte så mycket faktiskt, vi är tokförkylda fortfarande och snyter och hostar oss igenom dagarnas vakna timmar, hoppas de ger med sig snart.

Värst är hostan tycker jag, att inte kunna sova och det bara kittlas i halsen så fort man lägger sig ner… Då sätter det igång, hosta – hosta – hosta tills man tror huvudet ska sprängas. Magmusklerna får sig lite träning i alla fall. 😉Vi firade nyår i mycket liten skala och med väldigt få medel och energi men än dock. 😉 Vi hade först en tanke om något smördegsinbakat kött med gorgonzola, hasselbackspotatis och… och… NEJ! Vi orkade inte stå med de och aptiten var heller inte på topp så vi bestämde oss för enbart lite plockmat bara och en god dessert. Det var tillräcklig med jobb och mätta och glada klev vi över till 2015 och fick faktiskt se kometen på himlen just efter 12-slaget.

Inte illa! 😛 Och dessutom blev det min och Nickes 10 – åriga förlovningsdag! ♥

Enkel plockmat kan vara;
Digestive och TUC-kex, färskost, marmelader, grönmögelostar, cheddarost, färsk frukt, salamirullar, dipsåser, västkustchips, ostkrokar, krustader fyllda med cheddar och hjortronsylt.

Recept på dessert ska ni naturligtvis också få… Ska bara gå å snyta mig! 😉


Nyårsdagen…. Behöver jag säga mer? Pizzaplaneten i Borgholm! Måste ju sponsra sin lokala pizzeria. Kebabpizza, Hawaii med champinjoner och extra ost och en kebabrulle delade vi på. 😉

3
1

Gott nytt år från mig till er!


Med detta inlägg vill jag tacka er läsare för året som gått. Alla fantastiska nya människor jag lärt känna, alla fina kommentarer och mail ni skriver. Ni berikar en matbloggares lust.

Tack för ett riktigt gott mat-år tillsammans med er! ♥

Självklart kommer det en årskrönika men inte förrän nästa år 😉 då jag kan blicka tillbaka på det som varit.

Ha nu en fantastisk kväll och nyårsfirande allihopa. PUSS ♥

14
1