Digestive glasstårtor i små formar

portionsformar_glasstårta_digestivekex_glass
Om man vill göra en väldigt god men enkel dessert som dessutom kan förberedas flera dagar, ja till och med veckor innan så är detta helt perfekt! En digestivebotten med glass uppepå, lite frukt och färska bär. Detta är så in i bombens gott och kan piffas till och dekoreras efter konstens alla regler – det vill säga, precis hur man vill! 😉

Glassen är den klassiska 3-minuters-glassen med bara vispad grädde och en burk kondenserad mjölk, smaksätt den därefter hur du vill. Jag använde enbart vanilj.

6 port
Det här behöver du : 
200 gram digestivekex
50 gram smält smör
½ tsk vaniljsocker

5 dl grädde
1 burk kondenserad, sockrad mjölk (ej kokad)
1 vaniljstång

GÖR SÅHÄR : 
Mixa digestivekex med vaniljocker till smulor, blanda med smält smör och tryck ut som bottnar i sex små portionsformar.  Mina formar är ca 10 cm i diam. med löstagbar botten så man lätt kan få ut dom.

Vispa sedan 5 dl grädde med vaniljsocker, inte för hårt utan lättvispat. Blanda ner en burk kondenserad, sockrat mjölk och frön från en vaniljstång. Häll smeten i formarna.
OBS! – Det blir glass-smet över så häll resten i en burk med lock du kan frysa in och använda till ett senare tillfälle.
Smula över lite digestive på varje och ställ in i frysen. När dom är frysta, ta upp ca 10 minuter före servering och tina i kylskåp. Servera sen med frukt och bär.

portionsformar_digestive_glass_dessert
Här är dom redo för frysen.

digestive_glasstårta
Tinade ca 10 minuter i kylskåp och med lite frukt och bär dags att serveras.

dessert_nyår_fest_efterrätt_glass_digestive
Busenkelt och sååå gott! 😛

 1. Mormor skriver:

  Digestive glasstårtor är ett härligt recept, tack för det.

  Tack också för alla dina bloggartiklar under det gångna året. Jag läser och njuter. Ett speciellt tack för god svenska. God fortsättning på året 2015!

 2. Carro skriver:

  Låter både gott och smidigt

 3. anna skriver:

  Ser gott ut

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..