ANNONS
Integritet på Tailsweep

Digestive glasstårtor i små formar

/

Om man vill göra en väldigt god men enkel dessert som dessutom kan förberedas flera dagar, ja till och med veckor innan så är detta helt perfekt! En digestivebotten med glass uppepå, lite frukt och färska bär. Detta är så in i bombens gott och kan piffas till och dekoreras efter konstens alla regler – det vill säga, precis hur man vill! 😉

Glassen är den klassiska 3-minuters-glassen med bara vispad grädde och en burk kondenserad mjölk, smaksätt den därefter hur du vill. Jag använde enbart vanilj.

6 port
Det här behöver du : 
200 gram digestivekex
50 gram smält smör
½ tsk vaniljsocker

5 dl grädde
1 burk kondenserad, sockrad mjölk (ej kokad)
1 vaniljstång

GÖR SÅHÄR : 
Mixa digestivekex med vaniljocker till smulor, blanda med smält smör och tryck ut som bottnar i sex små portionsformar.  Mina formar är ca 10 cm i diam. med löstagbar botten så man lätt kan få ut dom.Vispa sedan 5 dl grädde med vaniljsocker, inte för hårt utan lättvispat. Blanda ner en burk kondenserad, sockrat mjölk och frön från en vaniljstång. Häll smeten i formarna.


OBS! – Det blir glass-smet över så häll resten i en burk med lock du kan frysa in och använda till ett senare tillfälle.


Smula över lite digestive på varje och ställ in i frysen. När dom är frysta, ta upp ca 10 minuter före servering och tina i kylskåp. Servera sen med frukt och bär.


Här är dom redo för frysen.


Tinade ca 10 minuter i kylskåp och med lite frukt och bär dags att serveras.


Busenkelt och sååå gott! 😛

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00