Saftiga bananmuffins med kanel

bananmuffins
Till jul när det bakas mycket pepparkakor, lussebullar, det kokas julgodis och spritsas pepparkakshus så kan det vara gott med lite fikabröd som inte är just ”juliga”. Ett gäng muffins går snabbt att röra ihop och med banan i smeten håller dom sig saftiga länge! Dessa har jag också kryddat med lite kanel, det förhöjer verkligen smaken. Gör goda frostings med philadelphiaost som barnen får dekorera dom med eller bara sätt dig ner med en kopp kaffe och njut en smula… 😛

18 normalstora muffins
Det här behöver du :
”Blöt” smet :
3 fula mosade bananer
125 gram smält smör
2 ägg
1 dl mjölk

”Torr” smet :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. Fördela smeten i muffinsformar, använd med fördel en muffinsplåt eller silikonplåt + pappersformar. Grädda i 175 grader ca 35 – 40 min.

 1. Hej! Hittade din blogg genom att jag letade efter bra recept på tzatziki, tack tack tack tack för en superblogg med bra recept på olika maträtter och matkulturer! Tzatzikin står i kylen och nu ska jag iväg och handla för att göra råstekt potatis och dina (förhoppningsvis hehe) goda grekiska biffar. Så som sagt, tack för en kanonblogg som jag definitivt kommer följa framöver! (Kände direkt att jag kommer gå från en tråkig sambo som aldrig har några spännande matidéer till tvärt om!) :)))

 2. Anne skriver:

  Perfekt recept när man har fulbananer hemma. 🙂

 3. AN skriver:

  Dessa ska jag prova göra så snart jag får tid! 🙂

  God Jul!

 4. emelie skriver:

  men mums vad gott det lät =)

 5. Har du 1 muffinsplåt med 18 hål eller en plåt med 12 och en med 6?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..