ANNONS

Saftiga bananmuffins med kanel

/

bananmuffins
Till jul när det bakas mycket pepparkakor, lussebullar, det kokas julgodis och spritsas pepparkakshus så kan det vara gott med lite fikabröd som inte är just ”juliga”. Ett gäng muffins går snabbt att röra ihop och med banan i smeten håller dom sig saftiga länge! Dessa har jag också kryddat med lite kanel, det förhöjer verkligen smaken. Gör goda frostings med philadelphiaost som barnen får dekorera dom med eller bara sätt dig ner med en kopp kaffe och njut en smula… 😛

18 normalstora muffins
Det här behöver du :
”Blöt” smet :
3 fula mosade bananer
125 gram smält smör
2 ägg
1 dl mjölk

”Torr” smet :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. Fördela smeten i muffinsformar, använd med fördel en muffinsplåt eller silikonplåt + pappersformar. Grädda i 175 grader ca 35 – 40 min.

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00