Raggmunkar med fläsk och lingon


Då var det ny vecka igen och tredje advent har också passerat, det går fort nu!! 😛 Sista dagarna innan julafton ska jag handla det sista inför vårt julbord här hemma och några små klappar till ska inhandlas. Granen ska på plats och kläs sen får gärna det där vita glittret börja singla ner från himlen också. 😉

Apropå JULBORD så efterlyste jag ju recept till att vara med här på Kryddburken och presentera era rätter på julbordet. Tyvärr är det inte många recept inskickade, ni ska få listan här. Jag hoppas fler vill vara med och skicka in så jag sätter lördag som sista dag för inlämning av bilder och recept. Sen gör jag ett inlägg med de jag fått och presenterar julbordet på söndag 4:e advent.
Skicka gärna in mer, läs HÄR hur du gör!

Det som hittills inkommit är; 

Kalla julbordet : 

Långkokt julskinka i ugn med glutenfri griljering (Marianne)

Kräftströmming (Kajomida)

Löksill på tre sorters lök (Vardagsmat a la Jess)

Havtornssill (Birgitta)

Varma julbordet : 

Kåldolmar (Vardagsmat a la Jess)

Små julköttbullar (Birgitta)

Julfalafel (Sara)

Dessert/godisbordet :

Sirapssnittar (Vardagsmat a la Jess)

Tomtepudding med hjortron (Birgitta)

Knäck med chokladtäcke (Josefine)

Dagens middag från mig blir dessa husmansklassiker, nystekta raggmunkar med fläsk och lingon! 😛

4 port
Det här behöver du :
8 – 10 medelstora potatisar
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och riv på finaste sidan av rivjärnet eller motsvarande i hushållsassistenten. Blanda ner den rivna potatis i en stor bunke med mjölken. Då blir inte potatisen missfärgad under tiden man river. Tillsätt mjölet, salt och sist ägget. Blanda om väl om. Stek raggmunkarna i stekpanna två åt gången i lite smör. Medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60 grader, och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminiumfolie så håller dom sig varma.