Vit rocky road

vit_rocky_road
Ett återkommande julgodis är självklart rocky road, just för att det är så enkelt att göra och gott är det också! Här har jag gjort en ljus variant enbart på vit choklad. Jag tog sen lite av det jag hade i skafferiet av skumtomtar och fudge.

En väldigt söt, len men vansinnigt god rocky road jag tycker ni ska prova om ni gillar vit choklad. Har man en stor bit toblerone av den vita sorten så blir det sju resor godare! 😉

Det här behöver du : 
300 gram vit choklad
150 gram ljus fudge (maraboufudge med schweizernöt)
1 påse skumtomtar
2 msk grädde
Rosa strössel

GÖR SÅHÄR : 
Finhacka choklad och fudge och klipp skumtomtarna i bitar. Blanda allt i en skål. Smält över vattenbad med en liten skvätt grädde, ca 2 msk. Rör ihop så allt blandas och häll upp i formar med bakplåtspapper. Strö över valfritt strössel. Låt svalna. Ställ i kylskåp och skär sedan i bitar.

julgodis_vit_choklad_rocky_road_ljus

rocky_road_julgodis_vit_ljus_choklad

  1. Anna skriver:

    Wow vad gott! Men jag orkar inte göra fudge för jag brukar misslyckas med det. 🙁 Hur länge ca ska den koka egentligen? Man kan ju köpa färdig fudge. 😀

  2. matte skriver:

    den ljusa fudgen- Är det den som du gjort eller finns den att köpa någonstans?

  3. Mari skriver:

    Åh va gott det ser ut.! Måste jag prova. Jag tror jag tar o häller i salta jordnötter också så man får lite sälta bland allt det söta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..