Kebab du enkelt gör själv!


Ett gott tips till lördagsmiddagen är verkligen hemmagjord kebab. Eller kanske passar det bättre som söndagsmat för vissa?! 😉

Den tar några timmar i ugnen och behöver vila kallt i kylskåp efteråt å förbered den i god tid. Men resultatet – oj så gott!! 😛 Servera i pitabröd med vitkål, lök en het röd chilisås och vitlökssås eller som kebabtallrik med krispiga klyftpotatis.

Det här behöver du : 
1200 gram blandfärs eller fläskfärs
2 msk potatismjöl
2 msk malen paprika
2 tsk grillkrydda
1 tsk lökpulver
Salt och vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
blanda alla ingredienser i en skål. Forma smeten till en hård rulle och slå in i aluminiumfolie. Låt ändarna på rullen vara något öppna så köttsaft kan rinna ut. Lägg rullen på en ugnsplåt och stek i 3 timmar i 100 grader. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme. Sätt den sedan kallt i kylskåp, gärna över natten.

När kebabköttet ska skäras funkar det perfekt med en osthyvel. Värm kebabremosrna i stekpanna och krydda ytterligare om det behövs.

Hemligenheten bakom den godaste kebabsåsen – receptHÄR!