Kebab du enkelt gör själv!

hemmagjord_kebab
Ett gott tips till lördagsmiddagen är verkligen hemmagjord kebab. Eller kanske passar det bättre som söndagsmat för vissa?! 😉

Den tar några timmar i ugnen och behöver vila kallt i kylskåp efteråt å förbered den i god tid. Men resultatet – oj så gott!! 😛 Servera i pitabröd med vitkål, lök en het röd chilisås och vitlökssås eller som kebabtallrik med krispiga klyftpotatis.

Det här behöver du : 
1200 gram blandfärs eller fläskfärs
2 msk potatismjöl
2 msk malen paprika
2 tsk grillkrydda
1 tsk lökpulver
Salt och vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
blanda alla ingredienser i en skål. Forma smeten till en hård rulle och slå in i aluminiumfolie. Låt ändarna på rullen vara något öppna så köttsaft kan rinna ut. Lägg rullen på en ugnsplåt och stek i 3 timmar i 100 grader. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme. Sätt den sedan kallt i kylskåp, gärna över natten.

När kebabköttet ska skäras funkar det perfekt med en osthyvel. Värm kebabremosrna i stekpanna och krydda ytterligare om det behövs.

Hemligenheten bakom den godaste kebabsåsen – recept HÄR!

  1. Tack så mycket! Så gulliga ni är. Detta recept på kebab är en gammal favorit vi gjort i många år.
    Stort tack för all er respons, det värmer!
    Kram Linda

  2. Jag måste hålla med Anne med att du verkligen inspirerar till att prova allt du gör, du får även detta hemmet att prova nya rätter å lättare för mig att göra en veckomeny:) all kredd till dig!

  3. Anne skriver:

    Det är tack vare dig och din blogg som vi provar nya maträtter här hemma och kebabköttet blev verkligen supergott!
    Med vänliga hälsningar från en som läser alla dina blogginlägg

  4. Anna S skriver:

    Oj! Hur kommer du på allt? Måste prova nån gång. Mums

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..