Pasta med krämig fläskfilé

fläskfile_pasta

En återkommande favorit är denna superenkla pastasås med fläskfilé. Du kan även använda kyckling om du vill. Såsen tar inte längre att göra än för pastan att koka. Minut-middag på ett kick. Det behövs inte mycket kött eller kyckling, ja, eller bacon, kassler, svamp… Vad du vill. Allt funkar!

Jag gillar smaken av soltorkade tomater i en pastasås så den ska inte snålas med. Gillar man INTE soltorkade tomater kan man använda lite tomatpuré och vanliga färska tomater, det blir inte samma smak förstås men ett nog så gott alternativ. 😉

Det här behöver du :
300 gram fläskfilé
1 dl soltorkade tomat i olja
1 burk creme fraiche
1 näven körsbärstomater
1 knippe persilja
1 burk hela champinjoner
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med lite smör i. Skär fläskfilén i mindre bitar, finhacka de soltorkade tomaterna och fräs på nån minut. Slå på creme fraiche och låt koka ihop till en krämig sås. Tillsätt champinjoner, finhackad persilja och körsbärstomater precis före servering. Smaka av med salt och peppar.

  1. Kamilla skriver:

    Det här verkar himla smaskigt! 🙂

  2. Maria skriver:

    En burk? Menas så en burk á 2 dl eller möjligtvis de större på 5 dl? Tack för en mycket trevlig blogg!!

  3. Anne skriver:

    Ännu ett recept som med allra största sannolikhet kommer att falla mig i smaken. Angående soltorkade tomater, jag brukar köpa dom som är grillade. Lite extra goda enligt mig. Maken är väl inte lika förtjust (i soltorkade tomater i allmänhet), men dom går ju att peta undan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..