ANNONS

Pasta med krämig fläskfilé

/

fläskfile_pasta

En återkommande favorit är denna superenkla pastasås med fläskfilé. Du kan även använda kyckling om du vill. Såsen tar inte längre att göra än för pastan att koka. Minut-middag på ett kick. Det behövs inte mycket kött eller kyckling, ja, eller bacon, kassler, svamp… Vad du vill. Allt funkar!

Jag gillar smaken av soltorkade tomater i en pastasås så den ska inte snålas med. Gillar man INTE soltorkade tomater kan man använda lite tomatpuré och vanliga färska tomater, det blir inte samma smak förstås men ett nog så gott alternativ. 😉

Det här behöver du :
300 gram fläskfilé
1 dl soltorkade tomat i olja
1 burk creme fraiche
1 näven körsbärstomater
1 knippe persilja
1 burk hela champinjoner
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med lite smör i. Skär fläskfilén i mindre bitar, finhacka de soltorkade tomaterna och fräs på nån minut. Slå på creme fraiche och låt koka ihop till en krämig sås. Tillsätt champinjoner, finhackad persilja och körsbärstomater precis före servering. Smaka av med salt och peppar.

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00