Gräddnougat med krokant

nougatkrisp_recept_nougat_gräddnougat

I år tänkte jag inte göra så mycket av det traditionella julgodiset förutom knäck. Tänkte prova lite nya varianter och smaker och här är en av dom. Ett julgodis med nougat. Smaken på dessa är som fyllningen i finare praliner, ni vet det finns såna där godbitar med nougatkrisp – så smakar detta! 😛 Självklart kan man göra det som en hel pralin och doppa i choklad eller gjuta i formar men jag gillar när det är enkelt och går snabbt ni vet. 😉 Det här receptet innehåller bara fyra ingredienser och tar inte mer än en kvart att göra, förutsatt att man gjort krokanten i förväg.

TIPS!
Det blir mycket krokant på en påse mandel men förvara den torrt så kan du använda den till fler recept med julgodis, till exempel i knäcken. Eller strö på glass, eller använd till att baka cookies. 😛

40 st
Det här behöver du : 
125 gram nougat
50 gram vit choklad
½ dl grädde
1 dl krokant

GÖR SÅHÄR : 
Smält alla ingredienser utom krokant i vattenbad eller microvågsugn. När allt är blandat, rör ner krokanten och fyll små aluminiumformar.

Krokant
200 gram mandel
2 dl florsocker

GÖR SÅHÄR : 
Skålla mandeln och låt den torka. Hetta upp en stekpanna och lägg i mandlarna med florsocker. Rör om tills allt socker smält och de blir lite karamelliserade på ytan. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Mortla eller mixa till önskad konsistens.

julgodis_nougat_vit_choklad_krokant_mandel

Nougat, vit choklad och krokant. Grädde ska vara med också.

mandel_krokant

Den skållade mandeln pudras med florsocker i stekpannan…

mandelkrokant

Sen får den bli härligt karamelliserad och sedan svalna på bakplåtspapper.

krokant_nuogat_julgodis

Mixa, banka eller mortla krokanten till önskad konsistens.

gräddnougat_recept_nougatkrisp

Den färdiga gräddnougaten med den krispiga krokanten fullkomligt smälter i munnen.

julgodis_nougat
Prova gärna receptet och säg vad ni tycker, det är ju sååå busenkelt! 😉
Här du mitt inlägg JULGODISSPECIAL med 21st recept >>

  1. Sara skriver:

    Gör en omgång till idag! Shit vad gott! Det sa bara slurp på julafton…!

  2. Anette skriver:

    Gjort denna nu. Tog en genväg och hackade daim istället för att fixa med mandel. Det blir nog riktigt bra det med. God Jul och tack för alla goda recept.

  3. Anna J skriver:

    Älskar pralinen nougatcrisp som finns i Twistpåsen så den här godisen måste jag testa att göra. Extra plus för att det verkar så enkelt och det gillar jag. Ha en fin helg!

  4. Jag testade den i kväll. Smidig att göra och RIKTIGT god. Jag hackade mandeln innan jag karamelliserade den, funkade bra.

  5. Det här tror jag verkligen på, det ser ut att bli hur gott som helst. Vill verkligen prova detta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..