Lumia Christmas Äppelglögg med clementin och julsmak

kryddburken_christmas_dish_600
Till jul behövs värmande, mustiga drycker. Här är en lite fräschare, syrlig variant med äpple och clementin som passar utmärkt som välkomstdrink eller till glöggkvällen. Den kan göras dagen innan den ska serveras och är dessutom alkoholfri och passar både stora som små. Den som vill spetsa med något starkare kan förstås göra det.

Vill man servera glöggen med annat är russin och nötter är det både festligt och fint med en skiva frukt i varje kopp. Använd små pepparkaksformar och stansa ut olika figurer så är det lätt att hålla reda på vems som är vems. 😉
Bilden är tagen med Nokia Lumia 930.
Ta chansen och var med och tävla om en egen Lumia HÄR! 
Recept :
1 kg röda juläpplen
1 kg söta clemetiner
2 msk skivad färsk ingefära
2 kanelstänger
4 stjärnanis
1 tsk kardemummakärnor
4 – 5 msk flytande honung
GÖR SÅHÄR :
Kör äpplen och skalade clementiner i en råsaftcentrifug. Sila juicen i en finmaskig sil. Koka upp i en kastrull och lägg ner resten av ingredienserna. Skumma av om det behövs. Stäng av värmen och låt stå och dra 1 dygn i kylskåp. Sila glöggen och förvara i kylskåp. Hållbar ca 1 vecka. När glöggen skall serveras, värm upp önskad mängd och smaka av med flytande honung.
  1. Anna J skriver:

    Mmmm, va gott det verkar. Gillar ljus glögg (om man kan säga så) mer än vanlig glögg baserat på rödvin. Den här måste jag testa, syrliga drycker är en favorit. Ha det fortsatt bra i julstöket!

  2. eva skriver:

    Hej jättefint du har fått det inför julen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..