ANNONS

Oxrullader fyllda med ädelost i gräddskysås

/

oxrullader_ädelost

En älskad husmansklassiker här hemma är rullader av alla de slag. I en mustig sky som de får koka i blir dom härligt möra och saftiga. Fyll dom med ädelost som jag gjort här eller det klassiska med dijonsenap, saltgurka och bacon. Pepparrot är också himla gott tillsammans med finhackad lök.

Du kan använda vilket kött som helst. lövbiff, skinkschnitzel, utbankad kycklingfilé etc. Allt blir gott bara de får bli riktigt möra och bräsera länge i en god buljong. 😛

Det här behöver du :
12 skivor lövbiff
Salt och peppar
ca 200 gram kvibille ädelost
Tandpetare
Smör till stekning

Skysås : 
1½ liter vatten
1 dl konc oxfond
2 morötter
2 palsternacka
1 liten purjolök
2 msk soya
1 msk vinbärsgelé
2 dl grädde
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Lägg ut skivor av lövbiff på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg en bit ädelost i änden på varje och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Bryn rulladerna i het panna med smör i omgångar. Lyft ur och vispa ur pannan med vatten. Tillsätt därefter fond och grönsaker. Låt koka upp. Lägg i rulladerna och låt puttra på svag värme med lock ca 1 – 1½ timme tills rulladerna är riktigt möra och tandpetarna lossnar lätt. Runda av med en skvätt grädde, soya, vinbärsgelé och smaka av med salt och peppar. Osten från rulladerna gör att såsen ser lite grynig ut men vispa upp den ordentligt och red med maizenamjöl så får den fin konsistens och binder ihop fint.

buljong_skysås_grönsaker

oxrullader_skysås

fyllda_oxrullader

oxrullader_sås

oxrullader_gräddsås_skysås

oxrullader

5
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00