Pepparkaksmuffins

recept_pepparkaksmuffins

Med pepparkaksdoft i köket kommer julstämningen igång. Rykande varma muffins när man öppnar ugnsluckan och möts av kanel, ingefära och kryddnejlika är inte alls tokigt. 😉 De här är enkla muffins som inte behöver vispas utan bara röras ihop, dom blir höga och fina ändå och går snabbt att svänga ihop till adventsfika eller till eftermiddagskaffet.

12 st
Det här behöver du : 
50 gram smält smör
1½ dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret, låt svalna och blanda med mjölken och ägget. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda med vätskan till en slät smet. Fyll 12 muffinsformar i muffinsplåt. (jag hoppade över formar och gräddade dom direkt i muffinsplåt av teflon.) Grädda i 175 grader ca 10 – 15 min.

Glasyr;
Florsocker utrört i lite vatten + 1 msk philadelphiaost + strössel.

pepparkaksmuffins

mjuk_pepparkaka_pepparkaksmuffins_recept

  1. Ser gott ut, måste testas

  2. Mm så goda och enkla att göra. Testade att göra dem glutenfria och funkade kanon. 🙂

  3. Emma skriver:

    Åh, jag älskar mjuk pepparkaka. Måste ta och baka i veckan.
    Förresten, makaronipudding, vilka minnen det väckte, tyckte inte alls om det som liten, men nu är det en av mina favoriträtter!

  4. Anne skriver:

    Dessa ska jag baka till helgen. 🙂

  5. Hanna skriver:

    Dom provar vi direkt, perfekt mellis när barnen kommer hem från skolan. Men ingen pepparkaka slår ”Katjas mjuka pepparkaka” den är bäst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..