ANNONS

Pepparkaksmuffins

/

recept_pepparkaksmuffins

Med pepparkaksdoft i köket kommer julstämningen igång. Rykande varma muffins när man öppnar ugnsluckan och möts av kanel, ingefära och kryddnejlika är inte alls tokigt. 😉 De här är enkla muffins som inte behöver vispas utan bara röras ihop, dom blir höga och fina ändå och går snabbt att svänga ihop till adventsfika eller till eftermiddagskaffet.

12 st
Det här behöver du : 
50 gram smält smör
1½ dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret, låt svalna och blanda med mjölken och ägget. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda med vätskan till en slät smet. Fyll 12 muffinsformar i muffinsplåt. (jag hoppade över formar och gräddade dom direkt i muffinsplåt av teflon.) Grädda i 175 grader ca 10 – 15 min.

Glasyr;
Florsocker utrört i lite vatten + 1 msk philadelphiaost + strössel.

pepparkaksmuffins

mjuk_pepparkaka_pepparkaksmuffins_recept

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00