Makaronipudding med falukorv

makaronipudding_recept
Något av det enklaste att göra med överblivna makaroner är makaronipudding. En slatt falukorv till det och du har en god middag allt-i-ett! Jag tycker det blir allra godast med falukorv i och den ska även stekas på före den åker ner i formen. Makaronerna, där kan du använda vanliga kokta, kalla eller varma eller allra helst stuvade makaroner om man fått det över. 😛 Snabbt, enkelt och väldigt gott med massor av ketchup och en god sallad.
Jag vet att en del föredrag lingonsylt till makaronipudding, men det förstår jag inte!? 😉

4 port
Det här behöver du :
Kokta makaroner
ca 400 gram falukorv
5 dl gräddmjölk
2 ägg
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i mindre bitar och fräs på i stekpanna. Blanda med kokta makaroner i en ugnsfast form. Vispa ihop gräddmjölk ägg, salt och peppar och slå över formen. Gratinera i 200 grader ca 20 min.

makaronipudding_makaronilåda

makaronerilåda_pudding_makaronipudding

  1. Mmmm, mumma vad gott det ser ut! Stuvade makaroner blir tyvärr aldrig över här hemma, det är ju så gott! Det här receptet måste testas någon dag, jag har faktiskt aldrig ätit makaronipudding. Idag lagade vi kycklingklubbor enligt ett av dina recept, dessa läckerbitar avnjöts med klyftpotatis, en kall sås på gräddfil och sötsursås samt en sallad. Förresten, ofta ser man i recept att maten ska serveras med en FRÄSCH sallad, känns ganska självklart att man inte serverar en sunkig och ofräsch sallad va? 🙂 Ha en trevlig kväll!

  2. Lingonsylt som är så gott till makaronipudding! Är själv uppvuxen med det och förstår inte grejen med ketchup. Vi har ju så mycket annat med ketchup på! 🙂 Tänker också att det blir en balans i det hela – sött/syrligt mot salt!

  3. Själv föredrar jag att göra makaronipudding med rökt sidfläsk som tärnas och steks innan man gör puddingen smakar precis som på mitt dagis när jag var barn. Ketchup och rivna morötter till!

  4. Åh det har jag inte ätit sen jag var barn. Minns dock att jag gillade det. Min mamma gjorde det med fläsk i men det ser väldigt gott ut med falukorv. Ska testas! 🙂

  5. Precis vad jag letade efter. En bit falukorv i kylen och överblivna makaroner – Nu är middagsplaneringen klar för kvällen-

    Jättebra blogg det här. Jag hittade länken för ett tag sedan på en bekants Facebooksida och har tittat in lite då och då och njutit av goda recept. Du borde göra en kokbok!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..