ANNONS

Advent i Öjkroken

/
lussebullar_lussekatter_adventsfika

Nu äntligen har startskottet för julen gått på riktigt. Första advent är alltid något speciellt. Det är liksom då det blir tillåtet att tjuvstarta med allt julgodis, pepparkaksmys, julskinksmörgåsar och bara längta till julafton.

Denna helg har bjudit på strålande sol här på ön och jag har passat på att träna och promenera med min fot… Hmm… Det där lät knasigt!! 😛

Men, okej – tränat foten och promenerat med Kean har jag gjort! 😉

Nu ikväll står en norrlands-middag på lut… Undra om ni kan gissa vilken?!
Måste faktiskt sätta lite fart ser jag, klockan tickar iväg och jag får inte missa Maria Lang.

Just det – ett superbra filmtips jag måste rekommendera
”Förr eller senare exploderar jag” SE DEN!
Så vacker, så bra och se till att ha näsdukar till hands! 😉

Här kommer mitt godaste recept på lussekatter…

ca 40 st
Det här behöver du :
2 pkt jäst (100 gram)
200 gram smör
0,5 l mjölk
2 pkt saffran
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
1 msk honung
16 dl vetemjöl + ev. lite till utbakning

1 ägg till pensling
russin

GÖR SÅHÄR :


Smält smöret & tillsätt saffran som du stött i mortel med lite strösocker.

Häll på mjölken och låt allt bli fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll på degvätskan och rör i honung, socker, salt & ägget. Arbeta ihop degen för hand eller i maskin tills degen blivit smidig och släpper kanterna. Låt jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och baka ut lussekatterna. Låt jäsa på plåt ca 15 – 20 min. Pensla med uppvispat ägg & grädda ca 8 – 10 min 225 grader.

öjkroken_kryddburken

Vårat hus som skymtar där i skogen…

kean_dobermann_grappans

The big boss Kean… Min black beauty! ♥ Var ju ett tag sen jag visade er bilder på honom. Minns ni när jag hämtade honom? Hur han såg ut då? Kolla

HÄR!

nicke_öjkroken

Min andra vackra skönhet! Eller jag får nog säga den första! 😉

öjkroken_nicke_dobermann

Uppe på stenkulleberget…

dobermann_kean_kryddburken

Kean. Fryskyckling som han är både inne och ute så trivs han i sin nya teddy-fodrade kostym! 😉

9
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00