Sirapsscones
Bröd
,Gomorron mina fina läsare! ❤️
Hur har ni det med julstöket inför advent? Jag ska sätta igång ordentligt idag med storstädning och lite inventering av lampor. Av nån anledning så håller lamporna i mina adventsljusstakar år efter år efter år och jag blir lika förvånad varje gång, tror det är 7:e året nu om dom lyser allihop igen!? Galet, för såna brukar ju annars vara väldigt känsliga och gå sönder lätt!
Ska ta tag i räkningshögen också och även förbereda för en finfin julklappstävling här på kryddburken men först ut ett härligt recept på sirapsscones inför helgen. 😛
2 runda scones, 8 bitar
Det här behöver du :
8 dl vetemjöl
½ dl råsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
125 gram smör
1 ägg
2 dl mjölk
½ dl ljus sirap till pensling
GÖR SÅHÄR :
Fördela de torra ingredienserna i en bunke. Hyvla ner smöret och nyp snabbt ihop till en smulig deg med fingertopparna. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop. Dela degen i två bitar och forma till rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt och pensla med sirap som du värmt upp lite i micron. Grädda i 225 grader ca 15 – 20 min eller tills bröden är fint gyllenbruna.
Vad är väl en helgfrukost utan nybakat bröd… 😉