Fläskfilérulle och vitlökssås


Dagens middagstips blir denna superenkla rulle med mjukt bröd, sallad, kött och vitlökssås. Här kan kylskåpsrensning komma väl till pass då du kan ta vilket kött som helst i princip och sallad som finns hemma. 😛

Krydda köttet rejält med lite chili det ger en god brytning till den krispiga salladen och kalla vitlökssåsen. En matig ”kebabrulle” till vardags som du snabbt svänger ihop! 😉

Det här behöver du : 
4 mjuka bröd (tortilla, lavash, tunnbröd etc.)
1 fläskfilé
Salt & nymalen svartpeppar
1 tsk malen paprika
2 tsk D´Elidas chilisås
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 dl creme fraiche alt. philadelphiaost

GÖR SÅHÄR : 
Putsa fläskfilén och skär den i små, tunna bitar eller strimlor. Bryn i het stekpanna med lite smör. Salta och peppra och krydda med malen paprika. När allt fått fin färg tillsätt chilisås, oxfond, tomatpuré och vatten och låt koka ihop ca 10 – 15 min. Tillsätt sist lite creme fraiche som får koka in ca 5 min så köttet blir riktigt krämigt. Servera i bröd med sallad och vitlökssås.

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :


(räcker till minst 4 kebab + lite extra)


2 dl creme fraiche


1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt


½ dl FANTA


1 tsk tomatpuré


1 riven vitlöksklyfta


1 krm cayennepeppar


Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.


Härligt mör, kryddig och krämig fläskfilé passar så bra i en mjuk rulle med krispig sallad och vitlökssås.


Förbered bröden med sallad, lök, paprika och lite finklippt persilja.


Lägg på köttet och ringla över vitlökssåsen. Rulla ihop!


Smaklig måltid! 😛

28
31

60-talet och maten – missa inte!

Missa för herrans namn inte detta ikväll! 😛

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

5
2

Julskinksmörgås med julmust


Håhåjaja vad det stormar ute idag! Det känns som taket ska lyfta och grenar och bråten yr omkring, men väldigt mysigt att skrota runt inomhus med två glada barn som idag har studiedag! Vi hade en liten idé om att åka iväg ut på alvaret med Kean och vandra lite idag men det har vi slagit bort, vi skulle nog lyfta därute på vidderna med denna stormstyrka. 😛

Julskinka ja! Vi tjuvstartade för ett par helger sen med en god färdigkokt skinka som jag griljerade och som vi hade till pålägg. Riktigt saftig limpsmörgås med salt julskinka och senap – det ÄR gott med ett glas bubblande julmust till! 😉 Och man får tjuvstarta. Jag tycker hela matbloggsfären har börjat med det mesta väldigt tidigt i år. Många som redan gjort första satsen lussebullar, pepparkakor och julgodis och nåt julbord här och där har också skymtats. Det är mysigt när det närmar sig jul och bloggarna börjar fullkomligt explodera av juliga recept och inspirerande bilder.

Har ni ätit nån julskinka ännu då? Eller kanske redan varit på julbord någon?

Ni ska få ett supergott och enkelt recept senare idag på en lite annorlunda och matig wraps med fläskkött, men nu ska det bli sirapsscones här hemma, vi ses sen! ♥

6
2