Julskinksmörgås med julmust

julskinksmörgås
Håhåjaja vad det stormar ute idag! Det känns som taket ska lyfta och grenar och bråten yr omkring, men väldigt mysigt att skrota runt inomhus med två glada barn som idag har studiedag! Vi hade en liten idé om att åka iväg ut på alvaret med Kean och vandra lite idag men det har vi slagit bort, vi skulle nog lyfta därute på vidderna med denna stormstyrka. 😛

Julskinka ja! Vi tjuvstartade för ett par helger sen med en god färdigkokt skinka som jag griljerade och som vi hade till pålägg. Riktigt saftig limpsmörgås med salt julskinka och senap – det ÄR gott med ett glas bubblande julmust till! 😉 Och man får tjuvstarta. Jag tycker hela matbloggsfären har börjat med det mesta väldigt tidigt i år. Många som redan gjort första satsen lussebullar, pepparkakor och julgodis och nåt julbord här och där har också skymtats. Det är mysigt när det närmar sig jul och bloggarna börjar fullkomligt explodera av juliga recept och inspirerande bilder.

Har ni ätit nån julskinka ännu då? Eller kanske redan varit på julbord någon?

Ni ska få ett supergott och enkelt recept senare idag på en lite annorlunda och matig wraps med fläskkött, men nu ska det bli sirapsscones här hemma, vi ses sen! ♥

 1. Mums, det är himmelskt gott, vi har bakat en omgång lussebullar, och svärmor har också bakat en omgång, första gångenjaggör så tidigt men här älskar de verkligen saffransbullar

 2. emelie skriver:

  Vi bukar alltid griljera julskinkan första advent =) Då äts det risgrynsgröt, skinksmörgås, julmust! efteråt glögg och lussebulle =)
  en tradition vi har. På lördag ska jag på spahotell och där ska vi äta julbord på kvällen, spännande och se hur maten smakar.

  =)

 3. Ann skriver:

  Den 14 november var jag på Julgalan i Falun. Såg en massa bra artister som Brolle, Martin Stenmark, Molly Sandén, Andreas Johnson och några till.. det bjöds då på julbord som var otroligt gott. Julskinka, lax, ägghalvor och en jätte god Jansson bla.

 4. Anna S skriver:

  Jag har också tjuvstartat med julskinka. Det är ju så gott! Jag ska frossa i alla julens smaker, många rätter/bakverk äter vi bara den här årstiden. Det gäller att passa på.

 5. Anne skriver:

  Har inte ätit julskinka än, men oj vad sugen jag blev nu. Det är ju så gott!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..