Spagetti med vildsvinsfärs, mynta, vitt vin och parmesan

recept_paolo_roberto_pasta_vitt_vin

För ett par veckor sen lagade Paolo Roberto en sån enkel pastarätt i Nyhetsmorgon som både lät och såg himmelskt god ut. Vanlig pasta, typ spagetti som han serverade med brynt fläskfärs smaksatt med mynta, vitt vin, citron och parmesan. Hans recept kan ni se här >>

Jag var naturligtvis tvungen att anteckna en påminnelse i telefonen till alla ”MÅSTEN” att laga och igår gjorde jag den. Bland de absolut godaste jag ätit på länge! Bra betyg där. 😉

Jag har dock bytt ut fläskfärsen mot vildsvinsfärs och uteslutit citron för de hade jag ingen hemma annars är receptet ganska identiskt. Innan han bryner färsen så låter han olivolja och smör få fräsa ihop med med en chili (peperoncino) och ett par vitlöksklyftor. Dom plockas ur pannan före servering och ger en ofantligt god smak till hela rätten. Tycker absolut ni ska prova. Enkelt snabbt och så otroligt gott! 😛

Det här behöver du : 
Spagetti till 4 port
2 vitlöksklyftor
1 röd chili (peperoncino el annan sort)
400 gram vildsvinsfärs
1 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
Mynta
Salt och svartpeppar
Parmesan

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna och slå i olivolja och en klick smör. Lägg i vitlöksklyftorna hela, bara lite lätt mosade och chilin. Låt värmas i pannan sakta på svag värme ca 5 min. Tillsätt därefter färsen och bryn så den får fin färg. Pudra över mjölet och vänd runt. Strimla några myntablad och lägg. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop ca 10 – 15 min. Slå på mer vin om det behövs. Ta upp vitlök och chili och kasta.
lägg över den kokta spagettin i pannan och vänd runt. Salta och peppra. Avsluta med några myntablad och riven parmesan. Servera!

paolo_roberto_pasta

Mise en place. 😛

vildsvin_färs_recept_paolo_roberto

Härlig vildsvinsfärs vi fått av grannen som jagar.

parmesan_pasta_köttfärs_paolo_roberto_mitt_kök

Parmesan…

recept_spagetti_köttfärs_paolo_roberto_mitt_kök

Mynta och spagetti…

recept_pasta_paolo_roberto

Chili som får smörfräsa i olivolja med vitlök ger härlig smak till hela rätten.

paolo_roberto_recept

Bryn färsen. Pudra sen över en matsked vetemjöl.

recept_paolo_roberto_mitt_kök_pasta

Tillsätt vinet och mynta. Låt koka ihop ca 10 – 15 min så det blir härligt krämigt.

mitt_kök_paolo_roberto_pasta_recept

Vänd ner spagettin. Använd lite av pastavattnet om du vill späda ut konsistens något.

pasta_recept_mitt_kök_paolo_roberto

Blanda runt. Salta och peppra.

vildsvinsfärs_pasta_köttfärs_paolo_roberto
Servera med mynta och parmesan.

 1. Maria skriver:

  Gjorde detta nu ikväll men jag använde vanlig nötfärs vilket fungerade alldeles utmärkt! Mycket gott!

 2. Anneli skriver:

  Toppengott och enkelt att göra! Mkt mild smak. Då vår familj inte gillar mynta hade jag i bladpersilja istället. Nästa gång jag gör det här – för det lär jag göra!- skivar jag nog vitlöken och låter den vara kvar vid serveringen. 🙂

 3. Ser underbart gott ut. Måste nog testa att göra.

 4. Anna S skriver:

  Ser ut som en riktig fredagsrätt! Måste testa snarast

 5. Anne skriver:

  Ser verkligen gott ut. Låter spännande med vildsvin. Har aldrig smakat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..