ANNONS

Nyponmuffins – frukostbröd bakade på nyponsoppa

/
nyponmuffins

Ett bröd jag ofta bakar är

nyponlimpa

. Det går så himla fort och blir verkligen jättegott och håller sig saftigt länge. Det är ett bikarbonatbröd som bara är att ”röra-ihop-skjuts-in-i-ugnen”. Inget knådande och ingen jäsning.

Desamma med dessa brödmuffins. Enkla att styckfrysa och ta upp till frukost eller mellanmål. Barnen bara älskar dom! 😛

Bröd bakat på nyponsoppa kom jag på för några år sen då vi hade mycket nypon och jag gjorde storkok. Funkar naturligtvis på med köpesoppa också! 😉

10 st
Det här behöver du :

8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 msk bikarbonat
½ tsk salt
1 dl mjölk el. naturell yoghurt
5 dl nyponsoppa (hemkokt eller köpt)
½ dl ljus sirap
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ut mjölken med nyponsoppa och sirap. Blanda samman allting och fördela i 10 stora muffinsformar. Smörj forma innan lätt med lite olja på fingrarna så lossnar de lättare sen. Toppa med sesamfrön blandat med lite flingsalt. Grädda i 175 grader ca 40 min.

brödmuffins_nyponsoppa_nyponmuffins

Några av ingredienserna.

nyponmuffins_brödmuffins

Mjöl, havregryn, solrosfrön, salt och bikarbonat. Experimentera lite och låt fantasin flöda. Byt ut till andra mjölsorter och frön/nötter, torkad frukt etc.

muffinssmet_brödmuffins_nyponsoppa

Smeten är lite som gröt i konsistensen.

brödmuffins_nyponsoppa_nyponmuffins_kryddburken

Fördela i tio muffinsformar, lite mer än till hälften. Toppa med sesamfrön blandat med lite flingsalt. Grädda i 175 grader ca 40 min.

nyponmuffins_recept_brödmuffins

Färdiga att avnjutas.

matmuffins_frukostmuffins_muffins_nyponsoppa

SUPERGOOOODA! 😛

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00