Nyponmuffins – frukostbröd bakade på nyponsoppa
Ett bröd jag ofta bakar är
. Det går så himla fort och blir verkligen jättegott och håller sig saftigt länge. Det är ett bikarbonatbröd som bara är att ”röra-ihop-skjuts-in-i-ugnen”. Inget knådande och ingen jäsning.
Desamma med dessa brödmuffins. Enkla att styckfrysa och ta upp till frukost eller mellanmål. Barnen bara älskar dom! 😛
Bröd bakat på nyponsoppa kom jag på för några år sen då vi hade mycket nypon och jag gjorde storkok. Funkar naturligtvis på med köpesoppa också! 😉
10 st
Det här behöver du :
8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 msk bikarbonat
½ tsk salt
1 dl mjölk el. naturell yoghurt
5 dl nyponsoppa (hemkokt eller köpt)
½ dl ljus sirap
Sesamfrön
GÖR SÅHÄR :
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ut mjölken med nyponsoppa och sirap. Blanda samman allting och fördela i 10 stora muffinsformar. Smörj forma innan lätt med lite olja på fingrarna så lossnar de lättare sen. Toppa med sesamfrön blandat med lite flingsalt. Grädda i 175 grader ca 40 min.
Några av ingredienserna.
Mjöl, havregryn, solrosfrön, salt och bikarbonat. Experimentera lite och låt fantasin flöda. Byt ut till andra mjölsorter och frön/nötter, torkad frukt etc.
Smeten är lite som gröt i konsistensen.
Fördela i tio muffinsformar, lite mer än till hälften. Toppa med sesamfrön blandat med lite flingsalt. Grädda i 175 grader ca 40 min.
Färdiga att avnjutas.
SUPERGOOOODA! 😛