Budgetvecka på matkontot!

100_kronor

Det är lustig alltså!! Det här med pengar!? Det är kul när man har mycket pengar kvar innan månaden är slut men just nu är det väldigt mycket månad kvar när PENGARNA är slut!?!? Varför blir det så?? 😛

Det blir ingen lyxbudget av att bryta foten och operera sig kan jag ju säga därför försöker jag varje söndag checka av frys o skafferi för att planera veckans mat. Det är otroligt vad mycket man hittar i frysen som man kanske inte ser dagligen och idag har jag gjort en sista inventering och tänker så långt det går att laga av det som finns.

Självklart har jag några inspirerande ”måsten” som jag vill laga som inte finns i frysen som t ex fläskfärs då jag blev helt såld på Paulo Robertos middagstips i nyhetsmorgon tidigare i veckan. Pasta med fläskfärs, mynta och vitt vin. Låter ju bara sååå gott!

Nu har jag ju ingen fläskfärs i frysen så jag tänker använda vildsvinsfärs. Är inte så förtjust i enbart fläskfärs heller så de blir nog kanske godare. Man tager ju vad man haver också… 😛
Det är en av mina många matfilosofier att man MÅSTE inte följa ett recept till punkt och pricka, man måste se till sin situation, våga prova nya vägar, och använda sin fantasi!

Nu ska ni få se min FRYSLISTA jag har att utgå ifrån : 

Hel benfri karré
1 kg rimmat sidfläsk
2 isterband
2 pkt bacon
1/2 fläskfilé
1/2 kasslerbit
1 kycklingfilé
4 bitar torskrygg
400 gram torskblock
2 pkt vildsvinsfärs
1 kg hel rostbiff
2 pkt kycklingkorv
1 pkt grillkorv
Köttfärssoppa
Köttfärssås
Pizzadeg
Pommes
2 majskolvar
Haricot verts
Findus grönsaker t fisk
Gröna ärtor
Dill
Buljonggrönsaker
Rabarber
Lingon
Blåbär
Hemmagjord persikoglass
Mangosorbet

köttsoppa_med_klimp
I skafferi och kylskåp finns det mesta så jag tror jag kan komma på några goda middagar utav det här. Har även tänkt baka bröd för hela veckan och idag blir det söndagsstek till middag så jag räknar med en god köttsoppa på överblivet kött från den också! 😉

nyponbröd_nyponlimpa_nypon_nyponsoppa

Nånting ni kommer på direkt ni vill tipsa om att laga från listan? 😛
Berätta gärna också hur ni själva tänker när budgeten är snål, era bästa mat-spar-tips?!

slottsstek_recept_fransyska

Man behöver inte vara rik på pengar för att bli lycklig… Soppa på en spik är nog så gott! ♥ Sen kan man leva på luft och kärlek har jag hört! 😛

 1. Alf skriver:

  Kommer direkt tänka på enkelpanerad(vetemjöl, salt, timjan och citronpeppar) stekt torsk med räk och/eller äggsås. Såsen görs som bechamell smaksatt med lite flytande honung och en fiskbuljongtärning. Byt gärna mjölken mot grädde. Ät kokt potatis till.

  Spartips koka potatis så det räcker i flera dagar. Stek dem i flytande smör och krydda med Vegeta och strimla på lite flytande honung som får karamelliseras.

  Spartips 2. Gör storkok och ha frysen full bara att värma i mikron!

 2. Hej!
  Jag älskar din blogg och har tittat in här med jämna mellanrum i flera år! Du är helt fantastisk!

  Mina spartips är att nästan alltid köpa på extrapris. Jag planerar alltid mat efter vad som finns hemma, som ju redan är extrapris-köpt;)
  Men det tipset kan du nog redan.
  Soppor är ju kanon.
  Annars brukar jag försöka planera så jag kan använda resterna av den mat jag ska laga. Ex:
  Må – hel kyckling i lergryta
  Ti – Köttfärssås och pasta
  On – Kyckling- och grönsakssoppa (med överbliven kyckling)
  Tors – Köttfärssoppa/köttfärsgratäng (med överbliven köttfärs)

  Om man får exempelvis potatis- och purjulökssoppa över kan man blanda ner lite i en köttfärslimpa.

  Jag sparar gärna också slattar, i en bruk i frysen. Av både kött och annat. När det är tillräckligt kan man göra en pytt av det.

  Jag brukar även dryga ut all mat med grönsaker. I köttfärs passar riven morot och palsternacka jättebra tycker jag. Gärna med en skvätt vin.

  Lycka till, du klarar nog det väldigt galant skulle jag tro 😉

 3. Karin skriver:

  Jag har ett recept fr Linas matkasse som jag brukar göra när jag har kycklingkorv. Kyckling stroganoff med paprikamix i, en sån där liten burk liknande ajvar men inte lika kryddmix. Blir mkt gott tillsammans med ris o sallad.

  Kan du inte lägga ut vad det blev för rätter av din inventering?

  Tack för en toppenblogg!

 4. Therese skriver:

  Oavsett tid på månaden så tycker jag om att äta ”plockmat” till middag. Det får gärna vara rester och slattar som jag tar fram från frysen.
  När jag gör långkok tänker jag på ‘dopp i grytan’. Mycket vätska, reducerar inte utan sparar delar av den separat. När det är dags att äta värmer jag och doppar sedan bröd som gärna är för gammalt för att anses färskt.
  Annars är potatispalt – kokt och stekt – min räddare i slutet av vintermånaderna. Drygt, mättande och så gott.
  Omeletter/Fritata är ju också tacksamt att slänga ihop med diverse ingredienser.

 5. Haha jag luft och kärlek ja. Aldrig någonsin har jag blivit mätt på det. Åtminstone inte på det sistnämnda ;-D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..