Dragonkotletter med grekisk klyftpotatis


Äntligen helg!! 😛 här blev det lite sovmorgon så skönt. Sitter i soffan framför nyhetsmorgon med en kopp te.


Ja, va sjutton åt vi nu till dom där

grekiska potatisarna

då?! Jo, det blev dragonkotletter. De är riktigt möra, bräserade med härlig smak av dragon i krämig sås. Ett ypperligt tips på helgmat. 😛

4 port
Det här behöver du : 
4- 6 fläskkotletter med ben
Salt & nymalen svartpeppar
3 tsk torkad dragon
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
½ pressad citron
3 dl grädde

Grekisk klyftpotatis :
10 – 12 potatisar
Olivolja
½ pressad citron
½ dl mortlad havregryn
2 tsk torkad oregano
Flingsalt
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR :


Smält smör i en het stekpanna. Bryn kotletterna så de får fin färg på bägge sidorna. Krydda med salt och peppar och dragon. Den torkade dragonkryddad smakar mer om den får brynas med i smöret direkt från början. Sänk sedan värmen och slå på vatten, fond, citron och grädde. Låt allt småputtra med lock ca 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha mer sås, fyll på med buljong/fond + vatten eller grädde och smaka av igen när de kokat upp. För tjockare konsistens på såsen rör ut lite maizenamjöl i vatten och slå i en smal stråle under omrörning till önskad konsistens.