Texas chili med rostat bröd och gräddfil

texas_chili_köttgryta_chiligryta_recept
Hej på er igen. Märkte ni att jag tog mig lite ledigt igår? 😉 Hade fullt upp i köket hela dan med att förbereda helgens mat och ett par smörgåstårtor som skulle iväg nu på morgonen. Sen är det ju Fars dag imorgon så lite förberedelser inför den har det också blivit. Ni ska få se senare… 😛

Dagens recept är en riktig goding till helgen – Texas chili. Jag har lagat många såna här chiligrytor och får aldrig nog. Ett riktigt långkok med rejäla smaker och hetta. Denna variant är dock inte vrålhet så den kan barnen med lätthet också äta. Servera med rostat bröd och gräddfil… Jag lovar, det smälter i munnen så gott!! 😛

Det här behöver du :
1 kg högrev
1½ – 2 l oxbuljong (fond el. tärning + vatten)
2 st 33 cl ljust öl
2 burk mutti finkrossade tomater
3 msk tomatpuré
2 st lime
2 st gul lök
1 röd löd
1 st vitlök solo
1 st röd spansk peppar
2 msk D´Elidas chilisås
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
En liten gnutta socker…
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär högrevet i bitar. Bryn köttbitarna lite åt gången och flytta sedan över till en större gryta.

När alla köttbitar är brynta och ligger i stora grytan, slå på oxbuljongen, öl, krossade tomater, tomatpuré och pressa ner saften från två lime. Hacka lök, vitlök och chili lägg ner i grytan. Tillsätt D´Elidas chilisås och kryddor. Låt grytan bräsera på medelvärme ca 7-8 timmar. Slå på mer buljong efterhand de kokar in. Efter 7 – 8 timmar är chilin färdig och köttet riktigt mört. Det enda du behöver göra är att smaka av med salt o peppar ev. mer hetta eller andra kryddor. Smaklig spis.

texas_chili

chili_chiligryta_taco_deluxe

 1. Det är verkligen galet gott med en smakrik gryta som denna som fått stå och puttra länge på spisen. Bara doften får snålvattnet att rinna till!

 2. Linda skriver:

  Men mums!!

 3. Petra skriver:

  Jag kan (nästan) känna doften. Detta ska (också) upp på matplaneringen. Önskar er alla en toppenvecka.

 4. Åh så gott det ser ut! ser framemot att göra den själv, kommer bli poppis här hemma 🙂 Tusen tack för att du delar med dig av dina recept, många av dem har hamnat på våra matscheman och jag måste bara säga att bilderna du tar är helt fantastiska!

 5. Ulla skriver:

  Detta ska definitivt lagas, känns som det kan bli en ny favorit. Nu blev jag hungrig ju

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..