Ugnsgratinerad fylld och baconlindad grillkorv med gräddstuvad purjolök

baconlindad_korv_gräddstuvad_purjolök

Korv med mos blev det inte, KORV däremot och en sån sjujäsikens god gräddstuvad purjolök till. Man behöver inte alltid följa vardagsklassikerna. Att göra potatismos tar dessutom längre tid. 😉

Har ni nån gång provat att gräddstuva purjolök, eller brysselkål, eller vitkål? Det är en sån slående favorit till just KORV!

Här har jag valt en korv från stensåkra. Dom har både lunchkorv, frukostkorv och massor av goda krydd och grillkorvar i deras sortiment. Välj den du gillar bäst. Ska de kokas så föredrar jag en lunch eller frukostkorv, eller wienerkorv. Ska de grillas eller stekas i ugn så väljer jag hellre en tjock grillkorv eller annan smakrik kryddkorv. Det funkar med vad man än väljer dock. 😉

Dagsstatus då?
– Idag går jag verkligen på sparlåga efter förmiddagens göromål. Har varit med Joline på en läkartid i Borgholm på förmiddan, apoteket efter det och sen hämtat ut lite paket till kryddburken. Storhandlat på ICA inför helgen och ett par smörgåstårtor som ska levereras på lördag förmiddag. Och vi har även fixat Fars-dag present till söndag. Ska de va sååå svårt??

Enkel match om det inte vore för foten (fot-fan) som är tvungen att protestera vad jag än gör typ… Blir sååå irriterad på den!!
Ikväll skulle vi ha SOPPA till middag ja… Och jag skulle hunnit bakat bröd till den också men det har jag inte gjort! Näee, vet du vad… 🙁 Köpte med en färdig pizzadeg hem så det får bli kvällsmiddan här hemma idag.
Imorgon har jag dock bara en massa roliga saker framför mig. Som att fixa smörgåstårtor och greja här hemma till fredagsmyset och bara njuta av en mysig stundande helg. Hoppas ni alla haft en bra dag. ♥

4 port
Det här behöver du : 

4 lyxgrillare (Stensåkra eller annan sort)
1 gul lök
Ketcup
senap
120 gram bacon

GÖR SÅHÄR : 
Snitta upp korvarna längs mitten och med några sneda snitt över hela. Fyll med hackad gul lök som du blandat med ketchup och senap av valfri sort. Linda en till två baconskivor runt varje korv och lägg på ett ugnsfast fat. Gratinera i ugn ca 20 min på 220 grader.

Gräddstuvad purjolök
Det här behöver du : 
Smör
1 stor hel purjolök
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
2 dl grädde
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna med smör. Finhacka purjolöken och lägg ner i pannan. Sänk värmen till medel. Låt purjolöken bli mjuk, tillsätt sedan buljongtärning och vatten och låt vattnet koka in. Slå på grädden och låt allt koka ihop så det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.

baconlindad_fylld_grillkorv_gräddstuvad_purjolök

Förberedd för en god middag.

fylld_korv_recept

Finhackad lök som blandas med ketchup och senap blir vansinnigt gott både som fyllning i korv men också på varma mackor! 😉

fylld_korv_ugsgratinerad_ugnsbakad

Korvarna, snittade och fyllda.

fylld_tjockkorv_baconlindad_ugnsbakad_recept

Och baconlindade redo för ugnen.

purjolök_lchf_gräddstuvad

Skär purjolök i strimlor eller mindre bitar.

gräddstuvad_purjolök_lchf

Gräddstuva så den blir riktigt krämig och god. Glöm inte smaka av med salt och peppar.

baconlindad_korv_i_ugn
Smaklig spis!

 1. Carro skriver:

  Åh, va smart med lök-blandningen i korven! Slänger gärna ner en ostkant eller två med :p Blir soja/quorn-korv för mig, med zucchiniskivor lindade runt, då jag inte äter kött, men det är gott med vill jag lova!:)

 2. Sofia skriver:

  Supergott!

 3. Anna skriver:

  oj så gott det ser ut, måste börja med att prova purjostuvningen 🙂 har inte varit här på ett tag och ser att jag missat en massa gott, får nog gå igenom matlistorna här nu 🙂 men eftersom jag är en elefant i köket ( ingen känsla alls för mat och bak) så skulle jag nog behöva gå en matlagningskurs, jag tänkte att du inte håller matlagningskurser på ÖLand? 🙂

  1. Anna!
   Jag tror du kan mer än du tror, bara man litar på sin fantasi och vågar prova sig fram och framförallt – att våga göra fel! Det blir fel ibland o man misslyckas men det är ju de små misstagen man lär sig av också! 😉
   /Linda

 4. Anna J skriver:

  Gräddstuvad vitkål är supergott till stekt korv men purjon verkar ju också gott. Tack för bra inspiration som vanligt!

 5. Cath. skriver:

  Hej!
  Vill tacka så mycket för det här fina receptet som jag lagade till lunch idag till min kompis som var på besök. Det blev verkligen jättegott! Det ska jag absolut laga fler gånger.
  Tack för ditt fina jobb med den absolut bästa matbloggen! Tittar ofta in här och inspireras!
  Önskar dig en trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..