Ugnsgratinerad fylld och baconlindad grillkorv med gräddstuvad purjolök


Korv med mos blev det inte, KORV däremot och en sån sjujäsikens god gräddstuvad purjolök till. Man behöver inte alltid följa vardagsklassikerna. Att göra potatismos tar dessutom längre tid. 😉

Har ni nån gång provat att gräddstuva purjolök, eller brysselkål, eller vitkål? Det är en sån slående favorit till just KORV!

Här har jag valt en korv från stensåkra. Dom har både lunchkorv, frukostkorv och massor av goda krydd och grillkorvar i deras sortiment. Välj den du gillar bäst. Ska de kokas så föredrar jag en lunch eller frukostkorv, eller wienerkorv. Ska de grillas eller stekas i ugn så väljer jag hellre en tjock grillkorv eller annan smakrik kryddkorv. Det funkar med vad man än väljer dock. 😉

Dagsstatus då?


– Idag går jag verkligen på sparlåga efter förmiddagens göromål. Har varit med Joline på en läkartid i Borgholm på förmiddan, apoteket efter det och sen hämtat ut lite paket till kryddburken. Storhandlat på ICA inför helgen och ett par smörgåstårtor som ska levereras på lördag förmiddag. Och vi har även fixat Fars-dag present till söndag. Ska de va sååå svårt??

Enkel match om det inte vore för foten (fot-fan) som är tvungen att protestera vad jag än gör typ… Blir sååå irriterad på den!!
Ikväll skulle vi ha SOPPA till middag ja… Och jag skulle hunnit bakat bröd till den också men det har jag inte gjort! Näee, vet du vad… 🙁 Köpte med en färdig pizzadeg hem så det får bli kvällsmiddan här hemma idag.
Imorgon har jag dock bara en massa roliga saker framför mig. Som att fixa smörgåstårtor och greja här hemma till fredagsmyset och bara njuta av en mysig stundande helg. Hoppas ni alla haft en bra dag. ♥

4 port
Det här behöver du : 

4 lyxgrillare (Stensåkra eller annan sort)
1 gul lök
Ketcup
senap
120 gram bacon

GÖR SÅHÄR : 
Snitta upp korvarna längs mitten och med några sneda snitt över hela. Fyll med hackad gul lök som du blandat med ketchup och senap av valfri sort. Linda en till två baconskivor runt varje korv och lägg på ett ugnsfast fat. Gratinera i ugn ca 20 min på 220 grader.

Gräddstuvad purjolök
Det här behöver du : 
Smör
1 stor hel purjolök
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
2 dl grädde
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna med smör. Finhacka purjolöken och lägg ner i pannan. Sänk värmen till medel. Låt purjolöken bli mjuk, tillsätt sedan buljongtärning och vatten och låt vattnet koka in. Slå på grädden och låt allt koka ihop så det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.


Förberedd för en god middag.


Finhackad lök som blandas med ketchup och senap blir vansinnigt gott både som fyllning i korv men också på varma mackor! 😉


Korvarna, snittade och fyllda.


Och baconlindade redo för ugnen.


Skär purjolök i strimlor eller mindre bitar.


Gräddstuva så den blir riktigt krämig och god. Glöm inte smaka av med salt och peppar.


Smaklig spis!