Smörstekt torskrygg med tomat och mangosalsa

torskrygg_salsa_smörstekt_recept
Måste bara få inflika hur kul det är att ni är med mig på banan igen, ni är så flitiga på att kommentera nu och det är desto roligare att blogga och skriva recept såhär. Fortsätt så, det gör mig sååå glad! 😛

Jag känner också att jag fått mer flyt på allt och börjar hitta tillbaka till mina kastruller och grytor och att inte jämt ha ont eller behöva hoppa fram. Inspiration går mycket hand i hand hur man mår så det ser riktigt bra ut nu! 😉 Foten och jag är väl inte riktigt överens ännu, den trilskas med att bli svullen, illröd och det känns som den ska brinna upp inifrån när jag ”håller på” för mycket men det går en dag i taget. Värst är att jag har svårt att hitta några bra skor att ha på mig utomhus. Vill gärna ha en högre känga, ganska rymlig och som inte klämmer på högerfoten, men har inte lyckats hitta några ännu… Några som tål regn och rusk och förhoppningsvis som jag kan ha i vinter med. Tips mottages tacksamt om ni vet om några bra?!

Inneskor måste jag också ha heeeela tiden för att inte vricka eller stuka mig, (balansen är inte på topp, haha!!) och jag som är en ”barfota-människa” är inte van vid det men jag håller på sikta in mig på ett par Birkenstock, de ska väl vara bra? Utan remmar över fotrygg o häl, en öppen toffel liksom som man bara sticker in foten i. Men jäklar va dyra dom är… Lite svammel från mig… Nu till dagens recept.

En torskrygg är en torskrygg och det är bland de godaste fiskar jag vet. Röding är fint också men lax måste jag erkänna att jag inte är så förtjust i så när jag trodde de var laxfiléer jag hade i frysen som visade sig vara torskrygg blev jag himla glad.

Gjorde en enkel rätt och smörstekte torsken med flingsalt och peppar, öste den med smör och serverade med en het tomat/mango/gurksalsa och sweet chilisås vid sidan om. Hur gott och fräscht som helst. 😛

4 port
Det här behöver du : 
4 bitar torskrygg
75 gram smör
Flingsalt
Peppar

GÖR SÅHÄR : 
Smält smör i en stekpanna. Lägg i bitarna av torskrygg och sänk till medelvärme. Salta och peppra. Ös fisken hela tiden med smöret tills det är helt genomstekta. De behöver inte vändas. Servera med salsa och sweet chilisås.

Tomat/mango/gurksalsa
Det här behöver du : 
2 stora tomater
1 mango
10 cm gurka
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt och svartpeppar
Chiliflakes

GÖR SÅHÄR : 
Tärna tomat, mango och gurka. Blanda runt med chilisås och kryddor. Låt den gärna få stå till sig en halvtimme så smakerna får lyftas fram. Servera till den smörstekta torskryggen.

torsk_torskrygg_recept

Torskryggen smörstekt på medelvärme i stekpannan. Ös med smör. Fisken behöver inte vändas.

salsa_tomat_mango_gurka

Salsan ger en god brytning till den salta, smörstekta torsken. Om du inte vill ha den så het och kryddig, dra ner på chilisås och chiliflakes i receptet.

smörstekt_torskrygg
Smaklig fisk! 😛

 1. Tofflor från scholl rekommenderas varmt. Har haft mina i mååånga år och de håller både spänst stöd utan att bli slappa.

 2. Mums vad gott det ser ut, tyvärr har jag inte vågat mig på torskryggen än, men är på gång….vad kör du för innetemperatur om du gör i ugnen,,läste 58 grader någonstans,,,men det låter på tok för mycket!

  1. MariaA!
   Torskrygg brukar väl ligga runt 55-56 i innertemp då den är genomstekt.
   Jag använder dock aldrig termometer på fisk utan tittar på sidan på biten hur värmen stiger upp och fisken blir alltid perfekt tillagad och riktigt saftig så den faller i ”skivor”. Färgen från rå till tillagad blir ljusare och det är lätt att se på kantens snittyta.
   /Linda

 3. Torskrygg och salsa!!!

  Jag hade aldrig tänkt den tanken innan men det ser ju hur gott som helst ut.
  Det här ska vi testa 🙂
  Jag ska till Stockholm nästa helg och köpa hem ett gäng D’Elidas chilisås flaskor, det går ju åt ett gäng när man lagar din mat. Det är ju så gott.
  Kram
  Suzanne

  1. Anna! Jag brukar alltid välja rödgul färg på mangon, inte de gröna. Låt den ligga i rumstemperatur i köket nån dag sen kan man dofta på den vid skaftänden och doftar det mango och sött så är den mogen och fin. Brukar funka för mig. Annars kan man ju köpa fryst mango i bitar – ett säkert kort!
   /linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..