Carbonara med bacon

carbonara_bacon_gröna_ärtor
Snabbmatens absoluta höjdare här hemma och säkert hos många andra också är väl ändå en pasta carbonara. Allt i en och samma panna och går fort att tillaga. 😛
Jag använder gärna frysta gröna ärtor i, det blir så himla gott.

En sak jag stötte på dock var när jag skulle röra ner äggulor, jag brukar ta tre-fyra stycken men varje ägg jag knäckte visade sig innehålla DUBBLA gulor?! Har aldrig sett det innan… Knäckte ett till och samma sak tills jag bytte förpackning efter femte ägget då fick jag EN gula… Varför blir det så? Så blir det ju aldrig av hemsprättande värphöns… Eller?! Inte vad jag sett i alla fall.

Nåja, många äggulor ska de ju va så det blev ju bara bonus, och mycket svartpeppar och en viktig detalj – en mugg av pastavattnet som gör att såsen blir härligt krämig och god.

Min carbonara-skiss : 

  1. Valfri mängd pasta. Färdigkokt och förberedd.
  2. Bacon eller rökt sidfläsk. Jag brukar räkna 80 gram/person.
  3. Svartpeppar, mycket svartpeppar!
  4. Kokvattnet från pastan, så mycket som behövs för en krämig sås.
  5. Grädde, mängd efter eget tycke och smak.
    (kan också uteslutas helt, de gjorde jag – de blir gott ändå)
  6. Valfri mängd frysta, gröna ärtor.
  7. Minst 2 äggulor/person.
  8. Valfri mängd finriven parmesan.

carbonara_med_bacon_recept

Stek baconet riktigt knaprigt och rejält med svartpeppar.

pasta_carbonara

Blanda ner pasta, pastavatten, gröna ärtor och äggulor.

carbonara_pasta_bacon_ärtor

Vänd runt och tillsätt finriven parmesan. Nu blir det såhär vansinnigt krämigt och gott. 😉

carbonara_bacon
Servera med en extra äggula som får rinna ner i pastan. Smaklig måltid!

  1. AN skriver:

    Vad gott det ser ut, måste testas!

  2. Jennie skriver:

    Dubbla gulor kommer oftast (?) från unga höns, som inte riktigt har ”lärt sig att göra ägg” fick jag berättat från en som hade egna höns och som vi ofta fick dubbla-gulorägg från. Typ tonåringar där kroppen släpper ut extra gulor för att garantera att det blir nåt

  3. Therese skriver:

    Jag har bott i England och Holland och där kan man köpa ägg med dubbla gulor – det står på kartongen att det är ”dubbel gulor”.

  4. Har varit med om det en gång och då var det dubbla gulor i alla ägg i kartongen 🙂
    God den ser ut din carbonara,älskar bacon.

  5. Jennie skriver:

    Jamen sådär ja, nu börjar jag känna igen ditt skrivande igen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..