Bacon och potatis, ugnsgratinerat och knaprigt tillbehör

bacon_potatis_crusched_recept

Nya, goda alternativ på potatis är alltid uppskattat. Man snöar ofta in på kokt eller stekt, kanske gratäng till helgen eller hasselbackspotatis men denna variant måste jag bara tipsa om. Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat och med god sälta och smak av bacon. Det låter väl inte så tokigt? 😛

Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform.

Potatisen ska vara kokt, kall eller varm spelar ingen roll.
Baconet har jag skurit i strimlor och förstekt ca 10 min i ugnen tillsammans med två pressade vitlöksklyftor innan jag blandat ner potatisen. Sen in i ugnen igen ca 220 grader tills allt är krispigt och fått fin färg, ca 20 min.

crasched_bacon_potato

Mosa ner den kokta potatis lätt i det förstekta baconet. Krydda.

baconpotatis_ugn_gratinerade
Stek i ugn ca 20 min 220 grader tills allt är knaprigt.

baconpotatis_kotletter_recept

Här serverade jag chilikotletter med sky till baconpotatisen och en god sallad. 😉

 1. Ellenor skriver:

  Det blev ju supergott ihop!

 2. Ellenor skriver:

  Idag ska jag pröva det här receptet ihop med din fläskfilé i cidersås. Vi får besök av släkt idag så då tänkte jag slå på stort =) Hoppas bara inte jag förstör maten på ngt sätt.. Kramar till dig o ser fram emot flera recept! Hur har det gått med din fot btw? Hoppas du är upp och ”springer” igen. / Ellenor

  1. Ellenor!
   Hoppas middagen blev lyckad? Berätta gärna. 🙂
   Tack för omtanken om min fot. Det är väl inte helt okej. Uppe o springer är jag inte. Jag linkar fram i sakta mak och det är inte länge jag kan va på benen för då svullnar den upp blir varm och illröd så då är det högläge som gäller. Det verkar ta tid de här men jag är glad att slippa gips å på rätt väg är jag ju så det är bara att ha tålamod. 🙂
   /Linda

 3. Det här verkar gott och enkelt att laga till, det måste jag skriva ut och testa.

 4. Ida skriver:

  Varför har jag inte tänkt på detta? Låter ju som ett jättegott tillbehör! Måste testas – tack för all inspiration Kryddburken! 🙂

 5. Kött behöver jag inte till något som ser så gott ut och som redan innehåller bacon – men gärna ett par stekta ägg och lite rödbetor så det blir en smidig variant av pyttipanna 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..