ANNONS

Bacon och potatis, ugnsgratinerat och knaprigt tillbehör

/
bacon_potatis_crusched_recept

Nya, goda alternativ på potatis är alltid uppskattat. Man snöar ofta in på kokt eller stekt, kanske gratäng till helgen eller hasselbackspotatis men denna variant måste jag bara tipsa om. Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat och med god sälta och smak av bacon. Det låter väl inte så tokigt? 😛

Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform.

Potatisen ska vara kokt, kall eller varm spelar ingen roll.
Baconet har jag skurit i strimlor och förstekt ca 10 min i ugnen tillsammans med två pressade vitlöksklyftor innan jag blandat ner potatisen. Sen in i ugnen igen ca 220 grader tills allt är krispigt och fått fin färg, ca 20 min.

crasched_bacon_potato

Mosa ner den kokta potatis lätt i det förstekta baconet. Krydda.

baconpotatis_ugn_gratinerade

Stek i ugn ca 20 min 220 grader tills allt är knaprigt.

baconpotatis_kotletter_recept

Här serverade jag chilikotletter med sky till baconpotatisen och en god sallad. 😉

12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00