Mockarutor, höga och med mycket glasyr!

mockarutor_recept_långpanna
Jag bakade mockarutor för det är något som alltid går åt när det kommer oväntat besök. Dom är perfekta att frysa in och bara ta upp när tillfälle kräver. Tycker själv dom är extra goda när dom är lite halvtinade också! 😛
Det här receptet ger höga och saftiga rutor, glasyren är tilltagen i överkant, eller i mitt tycke som ” det ska va” – rejält med glasyr. 😉

Nu ska jag börja klura ut vad fredagens meny ska innehålla, det är ju nån som råkar fylla år då… 😛 Smörgåstårta ska det bli i alla fall och en lite festlig dessert!

Tips på dessert som passar efter smörgåstårta!? Behöver verkligen inspiration så vad hade NI velat ha?

Det här behöver du : 
150 gram smält smör
1½ dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr : 
125 gram smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
6 – 7 dl florsocker

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Häll till sist i smör/mjölken. Vänd runt. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form. Mindre än en långpanna, jag använder här en form ca 25 * 35 cm.
Grädda i 175 grader c 20 – 25 min.

Koka under tiden upp glasyren. Smält smöret och dra av från plattan. Rör ner övriga ingredienser. Innan jag häller den över kakan låter jag den svalna något och sticker små snitt med en kniv huller om buller så det blir små hål, då får du en extra-extra saftig kaka! 😉 Avsluta med att strö över kokosflingor. Låt svalna innan du skär upp i rutor.

mockarutor_kärleksmums_snoddas
Mockarutor, snoddas, kärleksmums… Finns det fler namn? 😉

  1. Emelie skriver:

    Har testat receotet två gånger vid olika tillfällen men får inte till glasyren, fått göra om efter andra recept båda gångerna. Tycker det är för mycket socker i smeten också, 2 dl blir det mycket fluffigare av enligt min erfarenhet. Annars bra tips i receptbeskrivningen

  2. Limpan skriver:

    Receptet stämmer ju inte?!? Glasyren måste väl ändå innehålla kaffe? Eller? Gräddningstiden är mycket mer än 20-25 min, iaf här hos mig

    1. Nina skriver:

      Jag brukar ta 6-7 msk kallt kaffe i det här receptet till glasyren. 😁

  3. Karin skriver:

    Tips på efterrätt: En god vaniljglass, varma bär och ett litet knaprigt kex!

  4. Hanna skriver:

    Bakade dessa idag. Helt klart det bästa receptet! Provat många olika varianter, men detta receptet var helt i min smak

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..