Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater


Jag bläddrade i arkivet igår och såg att det var fasligt länge sen det serverades kycklinggryta här på kryddburken… Jag har ett par favoriter som ofta återkommer men tänkte nu att jag skulle uppbringa ytterligare en favorit! 😛 Ja, det blev lyckat. Med mörk balsamvinäger och soltorkade tomater och med skvätt grädde som rundar av smaken blev det så klockrent gott!

4 – 6 port
Det här behöver du : 
1 kg kycklingfilé
Smör till stekning
Örtsalt
Svartpeppar
3 msk mörk balsamico vinäger
1 dl soltorkade tomater
6 dl kycklingbuljong (alt. 3 msk fond el. tärning + 6 dl vatten)
2 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingfiléerna i bitar, bryn i het stekpanna med smör. Krydda med Örtkrydda och nymalen svartpeppar. När alla bitar fått färg tillsätt balsamico vinäger och de soltorkade tomaterna. Slå på kycklingbuljong och sänk värmen till medel. Låt koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt grädde och red av grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och kokta grönsaker.

TIPS! 


Oljan/marinaden som de soltorkade tomaterna ligger i slår jag på riset och vänder runt med när det är färdigkokt, det ger ett extra smaklyft! 😉

Mina favoriter bland kycklinggrytorna : Kyckling red thai curry, recept

HÄR


Sweet chili kycklinggryta, recept

HÄR


Pepprig kycklinggryta med tomatsås, recept

HÄR


Vårfräsch kycklinggryta i härlig skysås, recept

HÄR