Vinn 2st Margretheskålar designade av Lasse Åberg


Ni har nog inte sett denna liknelse tidigare till denna dam vid namn

Margrethe

. Hon fyller 60 år i år och kikar ni lite närmare så ser ni att det är allas våra kära

Margretheskål

 vi pratar om.

I vart och vartannat hushåll har denna urmoder ställt upp i vispandet av tårtsmet, pannkakssmet och grädde, den har fungerat till scones-deg om söndagsmorgnar, till grillköttets marinad, till blåbärsplockning som till den nykokta tomtegröten. Den har funnits i ur och skur och aldrig svikit med sin funktion som rymlig, tålig och funktionell i köket för allehanda behov. Den har nog lika mycket tjänat sin rätt som vattenskål till hundar som idel huvudbonad till fantasifulla och lekglada småbarn i ”rensa-köksskåp-åldern” 😉Vilken lycka som barn att få en skål, en visp och en obetydlig mängd vatten att skvätta ner halva köket med. 😉


Genast undrar jag förstås vilken FÄRG ni har som minne från er barndom?


Jag som är född -78 minns de brandgula och bruna skålarna, men efterhand så förändras trender och det är en stor eloge till Margrethe som efter 60 år på marknaden ännu är så inne i tiden och inte låter sig förglömmas… Ja, eller vem skulle väl egentligen glömma en Margretheskål? 😉 Vad kan bli mer passande än att Lasse Åberg står för designen detta år.


”A piece of art” förgyller nu dess jubileums glans.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Vill du vinna en 0,5 liters + 1,5 liters skål designade av Lasse Åberg?

Det du behöver göra för att deltaga i tävlingen är att svara på följande fråga i kommentarsfältet nedan :

  • Vilken svensk prins har varit med och designat Margretheskålen?

Du hittar mer information om skålarna samt svar till tävlingsfrågan HÄR.
Lämna ditt svar senast lördag 18 oktober

Skålen är tillverkad i det nya fräscha materialet Durable porslin, som är den starkaste och mest använda typen av porslin. Skålen fungerar därmed bra i diskmaskin, frys, mikrovågsugn och i vanlig ugn. Skålarna kostar 99 – 399 kr och finns i storlekarna Ø 12, 15, 20 och 25.

Bildkälla; www.rosti-mepal.se/