Vinn 2st Margretheskålar designade av Lasse Åberg

Lasse-skålar
Ni har nog inte sett denna liknelse tidigare till denna dam vid namn Margrethe. Hon fyller 60 år i år och kikar ni lite närmare så ser ni att det är allas våra kära Margretheskål vi pratar om.

I vart och vartannat hushåll har denna urmoder ställt upp i vispandet av tårtsmet, pannkakssmet och grädde, den har fungerat till scones-deg om söndagsmorgnar, till grillköttets marinad, till blåbärsplockning som till den nykokta tomtegröten. Den har funnits i ur och skur och aldrig svikit med sin funktion som rymlig, tålig och funktionell i köket för allehanda behov. Den har nog lika mycket tjänat sin rätt som vattenskål till hundar som idel huvudbonad till fantasifulla och lekglada småbarn i ”rensa-köksskåp-åldern” 😉

Vilken lycka som barn att få en skål, en visp och en obetydlig mängd vatten att skvätta ner halva köket med. 😉
Genast undrar jag förstås vilken FÄRG ni har som minne från er barndom?
Jag som är född -78 minns de brandgula och bruna skålarna, men efterhand så förändras trender och det är en stor eloge till Margrethe som efter 60 år på marknaden ännu är så inne i tiden och inte låter sig förglömmas… Ja, eller vem skulle väl egentligen glömma en Margretheskål? 😉 

Vad kan bli mer passande än att Lasse Åberg står för designen detta år.
”A piece of art” förgyller nu dess jubileums glans.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Vill du vinna en 0,5 liters + 1,5 liters skål designade av Lasse Åberg?

Det du behöver göra för att deltaga i tävlingen är att svara på följande fråga i kommentarsfältet nedan :

 • Vilken svensk prins har varit med och designat Margretheskålen?

Du hittar mer information om skålarna samt svar till tävlingsfrågan HÄR.
Lämna ditt svar senast lördag 18 oktober

244544_high

Skålen är tillverkad i det nya fräscha materialet Durable porslin, som är den starkaste och mest använda typen av porslin. Skålen fungerar därmed bra i diskmaskin, frys, mikrovågsugn och i vanlig ugn. Skålarna kostar 99 – 399 kr och finns i storlekarna Ø 12, 15, 20 och 25.

Bildkälla; www.rosti-mepal.se/ 

 1. Hejsan!

  Svaret är: Sigvard Bernadotte. Min underbara mamma ska få dom snygga skålarna av mig om jag har tur att få vinna dom. Hon har nyligen vårdat mig i hemmet när jag var sängliggande i svår elakartad cancer och hon var med mig som stöd när jag fick tuffa cellgiftsbehandlingar på lasarettet. Hon är den bästa mamma man kan ha och jag älskar henne så. Hoppas hoppas jag får överraska henne. Hon skulle bli så glad!!!

  Kram Madelene

 2. Rolf skriver:

  Hej!

  Sigvard Bernadotte är det rätta svaret. Skulle vara så kul att få överraska min kära fru med dom fina skålarna i efterskott på hennes födelsedag. Håller tummarna extra hårt!

  MVH Rolf

 3. Hejsan!

  Vilken fin tävling. Svaret är Sigvard Bernadotte. Vinner jag ska min älskade dotter få den fina vinsten av mig. Hon är en riktig kämpe som nyligen kämpat sig igenom mycket svår cancer. Skulle vara så roligt att få muntra upp henne med dom fina skålarna. Det är hon värd. Håller tummar och tår att just jag dom fina skålarna får!!!!

  Kram/Birgitta

 4. Robert skriver:

  Tjena!

  Svaret är: Sigvard Bernadotte. Dessa fina skålar vill jag vinna, till min underara kvinna. Hon betyder allt för mig. Håller tummarna hårt!

  MVH Robert

 5. Ulrika skriver:

  Hej!
  Sigvard Bernadotte.

  Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..