Lax i ugn med grönsaker och crème fraiche


Tisdagsfisken får vi ju inte glömma bort. Här har jag gjort en mycket enkel lax i ugn som går väldigt snabbt att förbereda om man har ont om tid när kvällen kommer. Ner med fryst fisk och grönsaker i en ugnsform, vispa ihop crème fraiche med goda kryddor och slå över. Resten är mest för syns skull. 😉 Variera allt efter egen smak och tycke när det gäller grönsaker och sås. Den här rätten åt vi igår med potatismos och den blev väldigt omtyckt här hemma.

Imorgon kommer recept på en svensk klassiker som passar bra till både finare middag och till buffé. Nu ska jag skynda mig att leta upp några raggsockar och en tjockare myströja för de va väldigt va det kyler på snabbt från stengolven när ruskvädret kommer. Regnprognosen ser ut att hålla i sig så jag fortsätter pyssla i mitt kök i veckan. På lördag kommer också en tävling om en fin gammal klassiker i köket, missa inte det.
Kram ♥4 port


Det här behöver du : 


4 laxfiléer


1 påse valfria frysa grönsaker


5 dl crème fraiche


3 msk fiskfond alt. smulad buljongtärning


3 msk pressad citron


1 tomat


Chiliflakes


Sesamfrön


Citron

GÖR SÅHÄR : 
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Häll på frysta grönsaker runtom så mycket som önskas. Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. Slå såsen över fisken. Toppa med skivad tomat, chiliflakes och sesamfrön.

Stek i ugn ca 35 min i 200 grader om du använder fryst fisk + frysta grönsaker.
Denna rätt kan du enkelt förbereda på morgonen och låta stå i kylskåpet så tinar den under dagen för att sen bara skjutsa in den i ugnen på kvällen fast då bara i 10 – 15 min.


Perfekt kvällsmiddag att förbereda på morgonen.


Slå såsen ovanpå fisken.


Hit kan alltså allt förberedas och förvaras i kylskåpet till kvällen då den är klar att gräddas.


Frysta ingredienser, grädda ca 35 min i 200 grader. Tinade ingredienser ca 10 – 15 min.


Smaklig fisk! 😛