Ska vi göra julbord tillsammans?

julafton_julbord_öjkroken

Jag har en liten smällkaramell jag tänkte vi skulle göra tillsammans inför JULEN! Var och en av er läsare får skicka in en bild + recept på något som ska stå på julbordet!

För att inte blanda sött och salt för mycket så tänkte jag dela upp det i TRE delar.

  • Kalla julbordet
    Ex. Sill, sallader, dopp, rökt korv, rökt/gravad, lax, såser, syltor, patéer, pastejer, inläggningar, bröd, ost, pålägg, äggrätter, smör, röror etc.
  • Varma julbordet
    Ex. Skinka, kroppkakor, köttbullar, omeletter, stuvningar, prinskorv, lådor, janssons etc.
  • Godis-bordet
    Ex. Desserter, dryck, glögg, ris a la malta, gröt, kakor, sylt, marmelad, ost, julgodis etc.

Era recept publiceras med bild, namn och eventuell bloggadress/hemsida/facebook/instagram.
Efterhand jag får in ert material så kommer jag delge er vilka recept jag fått in och vilka som kanske fattas eller är önskvärda. Håll utkik både här på bloggen, Facebook och Instagram! (kryddburken)

Självklart kommer det att bli dubbletter av olika slag men jag tänker att det gör ingenting. Variation är till för att spridas så samtliga recept kommer att publiceras om bild medföljer.

Låter det spännande? Vill ni vara med? 😛

Ni kan redan nu börja skicka in och jag avser att publicera inläggen under december månad i god tid så alla kan ta del av recept och inspiration till julafton.
Maila till kryddburken@telia.com

FÖLJ DESSA PUNKTER : 

  • Märk mailet i ämnesraden; Kalla julbordet, varma julbordet eller godisjulbordet.
  • Ett recept per läsare och kategori. Du kan alltså skicka in totalt tre recept med bilder, ett till varje julbord.
  • Bilden ska vara i 500 pxl bredd. (bild är ett krav för publicering)
    Alternativt kan du skicka mig originalbilden så justerar jag storleken.
  • Bifoga ditt namn som ska publiceras samt ev. bloggadress alt. social media.
  • När julborden publiceras här på Kryddburken – länka till inlägget från din egen blogg om du har någon alt. social media.

griljerad_julskinka_julmat_julbord_skinka_griljera

saffranskroppkakor

agghalvor_midsommar

julgranskulor_glitter

påskmat_lax_rökt

pepparkakshus_veranda_kristyr

julgodis_marsipan_marsipanlimpa_vit_choklad_russin_rom

julafton

vörtbröd_julmust

finska_julstjärnor_smördeg_aroniamarmelad

julbord1

julköttbullar

julmat

julstök

tomtegröten

  1. Vilken kul idé! Har redan en rätt jag skulle vilja bidra med. Så sugen man blir av de härliga bilderna på julmaten. Nu kommer verkligen längtan till juletid igång.

  2. Tycker också att det är en jättebra idé! Har redan börjat leta i mina recept som jag översatt till tyska innan jag lagrade dem 😉

  3. Hej
    Kul idé ska leta lite bland recepten och se vad jag kan hitta
    Ser fram emot bli inspirerad att testa något nytt till jul 🙂

  4. Jag kommer ihåg hur jag satt och formligen bligade på ditt pepparkakshus förra året – jag tillhör nämligen ett fåtal (tror jag kanske den enda?) som aldrig får till det där med att spritsa glasyr. Jag har läst hur många varianter som helst: rör mycket, rör lite, ha ättika, ha inte ättika, gör en liten sprits med litet hål (HA!) osv osv – och det slutar alltid med att jag sammanbitet står och plitar på Non-Stop för att dölja eländet. Så – snälla, kan du inte ha en liten kurs ”for simpletons” i hurusom att spritsa!

    1. Fru Boholms Hörna!
      För att göra det rättvist så satte jag upp dessa riktlinjer :
      FÖLJ DESSA PUNKTER :
      Märk mailet i ämnesraden; Kalla julbordet, varma julbordet eller godisjulbordet.
      Ett recept per läsare och kategori. Du kan alltså skicka in totalt tre recept med bilder, ett till varje julbord.
      Bilden ska vara i 500 pxl bredd. (bild är ett krav för publicering)
      Alternativt kan du skicka mig originalbilden så justerar jag storleken.
      Bifoga ditt namn som ska publiceras samt ev. bloggadress alt. social media.
      När julborden publiceras här på Kryddburken – länka till inlägget från din egen blogg om du har någon alt. social media.

      Ha en fin kväll!
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..