ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smördegscocotter med ägg och bacon (vegetarisk)

/

I det här receptet har jag mer använt produkten ”tärningar a la bacon” från Hälsans kök som en smaksättare till dessa smördegscocotter – smaken finns verkligen. En härligt rökt ton som blandas med krämig äggula och spröd smördeg och en gnutta hetta. En utomordentligt lyxigare frukost eller som förrätt. Utmaningen med den vegetariska veckan fortsätter med nya produkter till helgen. Än så länge är jag djupt imponerad av de produkter som ersätter ”vanligt” kött. I synnerhet dessa bacontärningar.

Det här behöver du : 
2 smördegsplattor
4 ägg
2 dl hälsans kök a la bacon
Chilikrydda

GÖR SÅHÄR : 
Tina smördegsplattorna något. Dela dom i fyra fyrkanter. Kavla ut lätt. Tryck ner i fyra muffinsformar (muffinsplåt). Knäck ett ägg i varje form och toppa med veg. bacon och chilikrydda. Gratinera i ugn ca 10 – 15 min i 220 grader.


Tryck ut smördegen i muffinsplåten. Knäck ett ägg i varje och toppa med veg. bacon och chilikrydda.


Grädda i 10 – 15 min i 220 grader och servera som frukost, förrätt eller mellanmål. Smaklig spis. 😛

Inlägg i samarbete med Hälsans kök

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00