Snickerskakor

snickerskaka
Vansinnigt söta små godbitar är dessa snickerskakor. Med jordnötssmör och sirap blir dom härligt sega och smakar verkligen SNICKERS! 😛 Du kan göra dom med corn flakes eller rice crisp som i detta recept. Du kan också blanda hälften, hälften och även ha i kokosflingor om du vill, bara det är nånting som är torrt i fling-väg.

Jag har använt lite större mängd rice crisp för att få dom luftigare men det är en smaksak. Vill du ha dom fastare och mer sega ta mindre rice crisp.

Det här behöver du : 
1 burk jordnötssmör (225 gram)
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
7-8 dl rice crisp
200 g marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Vänd ner jordnötssmör, strösocker och sirap i en kastrull. Koka upp och stäng av plattan, dra lite åt sidan och låt den småkoka nån minut under omrörning. Blanda smeten med vaniljsocker, salt och rice crisp. Platta ut på bakplåtspapper i en form. Jag använde en form som var 20*30 cm. Låt svalna. Smält choklad och häll ovanpå. tällt i kylskåp och skär sedan upp i bitar.

snickerskakor

  1. Litet tips! Brukar göra denna kaka efter ett liknande recept. Men jag har faktiskt börjat byta ut rice-crisp mot jordnötter och jag tycker det blir mycket mer likt snickers då! I ”riktiga” snickers är där ju jordnötter och inte rice-crisp! Prova, det blir jättegott 🙂 Men annars är detta en jättegod ”kaka”!

  2. Ser urgoda ut och alla tandläkare blir nog glada över mer jobb 😉 Skämt åsido, kan tänka mig kakorna i lite mindre bitar till jul, då med en gnutta kanel eller annan ”julkrydda” i.

  3. ÅÅÅÅååååååå,, jag som fullkomligt älskar Snickers, jag ska nog testa frampå att göra en sats med både rice crisp och en med jordnötter. Rice crispen lär väl i alla fall bli liiite nyttigare, eller..??!! :-//

    Vet du om det går att frysa dessa..??

    Kramen Annelie

  4. Aj aj aj. En till här som älskar snickers. Men jag har bestämt att dra ner på att smaska i mig massa godis, så detta receptet får jag spara för framtiden. Om jag lyckas hålla mig vill säga. 😉

  5. Hej, jag undrar om du har något recept på jordnötsmör? Och tror du att det funkar att göra ”fuskjordnötssmör” på saltade solrosfrön och saltade pumpafrön? Tack för en underbar blogg <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..