Godaste kasslergratängen, allt-i-ett, direkt ur matberedaren

kasslergratäng
Den enklaste och godaste allt-i-ett-middagen är denna favorit med kassler. Det blir vansinnigt krämigt och gott och med en krispig sallad och knäckebröd till räcker denna ”låda” till minst 6-8 personer. Det enda ”jobbiga” moment är egentligen att skala potatisen, sen körde jag ner allt i matberedaren om vartannat. Så smidigt! 😛

En höst och vinterfavorit som även går att göra med överbliven julskinka! 😉

Det här behöver du : 
1½ kg potatis (gärna mjölig sort)
800 gram strimlad kassler (gärna ICA´s vinmarinerade)
1 purjolök
1½ liter gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
1½ tsk nymalen vitpeppar
2 tsk trocomare örtsalt
2 dl riven lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen, skölj purjolöken. Skär kassler i bitar så den går ner i matberedaren. Kör allt med skivtillbehöret på den tjockaste sidan. Varva potatis, purjolök och kassler. Allt går på ett par minuter.

Vänd ner i en ugnsfast form. Rör om och slå på gräddmjölken. Krydda med vitpeppar och trocomare örtsalt. Gratinera i ugn ca 45-50 min i 175 grader. Vänd runt med en sked i formen då och då. Riv över ost de sista 10 minuterna. Låt gratängen ”stå till sig” ca 10 min före servering.

kassler_graätng_potatisgratäng

 1. Perfekt mat att förbereda och ta med till husvagnen!!! 🙂

 2. Karin skriver:

  Tack för recept! Ääälskar kassler. Det gör tyvärr inte min man… Men det här mattipset måste jag prova! Mår din mamma bättre? Önskar dig en trevlig em!

 3. Vad det såg gott ut!!! Jag som funderade på kassler och någon god potatissallad till kvällens middag, ska minsann laga detta istället – smaskigt och uppskattas säkert av hela familjen! Stort plus att det var ett så enkelt recept!!!

  Ha en underbar start på denna soliga lill- lördag!

  Kraaaaaaaaaaaaaam och tusen tack för många fina recept!

  Angelica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..