Krämig tacopaj med vitlökssås

tacopaj_recept_tacos_paj

Häromdan lagade vi mat jag och Joline. Det behövs verkligen en assistent i köket nu, inte mycket jag fixar att plocka fram och greja med själv. Behöver sätta mig ner ofta och allt jag gör tar ju dubbelt så lång tid om inte mer. Inte nog med benet i gips så har jag nu överbelastat den andra foten så den svullar över fotryggen och bokstavligen sticker som knivar under huden.

Men det är bara att gilla läget! 15 veckors läkningstid på fot-fan fick jag besked om idag. Läkaren tittade o klämde på foten och ville sen borra o sätta skruvar för att läkningen skulle bli som bäst… Så jag gör väl det. Bättre nu på en gång än att de läker fel och jag blir tvungen att operera ändå om 15 veckor… Så efter avgips och läkarbesök så blev det nytt gips igen och på fredag nästa vecka är operationen bokad. Till den andra foten fick jag skaffa ett ankelstöd och det har jag på mig nu vilket redan känns bättre, så de va skönt i alla fall. Ligger i soffan med benen upp mot väggen o bloggar med iphonen så även detta tar ännu längre tid! 😉 haha!!

Åter till matlagningen och dagens recept som blev en gudomligt god och krämig tacopaj.

Det här behöver du :
1 pkt färdigkavlad smördeg
Alt. 3 smördegsplattor

400 gram blandfärs
3 msk tomatpuré
1 gul hackad lök
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
2 tsk D’Elidas chilisås
Vitpeppar
Trocomare örtsalt

2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
2 dl riven ost
Malen söt paprika

Vitlökssås, recept HÄR >>

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt lök, tomatpuré, buljong, vatten och chilisås. Låt fräsa ihop ca 10 min. Smaka av med vitpeppar och trocomare.

Tryck ut smördegen i en ugnsfast form. Använder du smördegsplattor så kavla ut dom tunt och klä en form i botten.
Fyll formen med köttfärsen. Blanda cremé fraichen med philadelphiaost och bred ut över köttfärsen. Toppa med riven ost. Vik över kanterna på smördegen och pudra över malen paprika.
Gratinera i ugn, 175 grader ca 45 min. Servera med en god sallad och vitlökssås.

tacopaj_fyllning_fredagsmiddag_fredagsmat

tacopaj_fyllning_recept

tacopaj_smördeg

 1. Elva skriver:

  Hej!

  Den där maten ser smaskig ut! Men fy vad jobbigt att det krånglar, så att du måste operera. Hoppas att allt går riktigt smidigt och att resultatet blir bra. Kom ihåg att man måste vila jättelänge efteråt (läs: låta andra sköta trista hushållssysslor som städning och planering / inköp av vardagsmat), hehe.

  Krya på dig! 🙂
  Kram

 2. Anna J skriver:

  Fortsatt krya på dig. Härligt att läsa om att du har så bra hjälp i köket. Jisses va jag blev sugen på tacogratäng nu men jag ska strax äta pizza som är i ugnen. Stor kram och ta hand om dig!

 3. Viola skriver:

  Aj, aj ta nu hand om dig – som sagt, du vill ju inte ha 15 veckor till…Usch så synd jag tycker om dig! 🙁 Tacopaj, strålande recept – ska bara inhandla smördeg resten finns hemma! Tack för att du orkar blogga, uppskattas otroligt mycket, ha nu en trevlig helg och njut av det fina vädret.

 4. Håller med Lena! Bästa mat tipsen! Ta hand om benet.

 5. Lena skriver:

  Ajdå,attans vad jobbigt att läkningen tar sån tid…. jag kan i alla fall trösta dig med att du har den bästa matbloggen. Hoppas det värmer lite 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..