Kycklingsallad med fetaost och sweet chilisås

pastasallad_recept_kycklingsallad

Jag är ingen vidare effektiv bloggare just nu men ibland måste jag ändå sätta mig och kolla av mailen och jag vill ju hemskt gärna uppdatera kryddburken också så då blir jag här vid datorn små stunder i taget. Det tar sin tid… Har svårt att sitta ner längre stunder med de gipsade benet, de börjar värka och svullna och då måste de upp i högläge. Men mest ont har jag i andra foten som jag hoppar på och i händerna efter kryckorna… Galet hur en bruten fot kan ställa till det. 🙁

Nu har jag dessutom fått besked av ortopedläkaren som granskat mina röntgenplåtar ytterligare att det lutar åt en operation. Vi får väl se… Ska in på torsdag och ”diskutera” saken. Tack alla goa som skriver till mig och visar sån omtanke, ni är så gulliga! ♥

Dagens recept blir en riktig gomiddag; kycklingsallad med pasta, fetaost och sweet chili. Det blir en rejäl middag som räcker till många och så fantastiskt gott, krispigt och kan bara ösas upp när på en liten tallrik när man blir sugen. Håller sig i kylskåp c 3-4 dagar.

Måtten jag brukar hålla när jag gör pastasallader är EN del sallad, en halv del kyckling och en halv del pasta. Tillbehör som sås efter tycke och smak. 😉 Då brukar det bli som bäst tycker jag!

Det här behöver du : 
1 hel ugnsstekt eller grillad kyckling
250 gram kokt pasta av valfri sort
Olivolja
Trocomare örtsalt
Malen paprika

En rejäl sallad bestående av;
Isbergssallad
½ gurka
1 gul paprika
1 burk majskorn
½ purjolök

Fetaost
Sweet chilisås

GÖR SÅHÄR : 
Bena ur kycklingen och lägg upp köttet på ett fat. Vänd runt den kokta pastan med olivolja, örtsalt och malen paprika. Skär salladen och lägg i en stor form eller på ett fat. Blanda alltsammans och toppa med fetaost (gärna i marinad så kan man ta lite av marinaden att dressa salladen med också). Toppa med sänk av sweet chilisås.

pastasallad_med_kyckling

kycklingsallad_pasta_kyckling_recept

kycklingsallad_recept

 1. Lina S skriver:

  Ser riktigt gott och fräscht ut! Hoppas det blir bättre snart med foten

 2. Anne skriver:

  Det är alltid lika kul att se uppdateringar på din blogg. Men jag hoppas att du inte känner någon press med att uppdatera nu när du har det jobbigt. Jag tror alla läsare har full förståelse. Hoppas läkarbesöket går bra, att du slipper operation. Receptet på kycklingsalladen sparas. 🙂 Ta hand om dig! Kram.

 3. Rebecca skriver:

  Hej! Din blogg kom upp när jag sökte på information om mythos beach, och tänkte höra med dig om lite allmänna frågor, hoppas det är okej?
  Min pojkvän och jag åker dit imorgon och jag undrar om det är gångavstånd in till Rhodos stad? Om de finns nå supermarket i närheten av hotellet där man kan köpa eventuellt frukost? Eller om de finna nå smårestauranger överhuvud taget i närheten eller måste man in till närmsta stad vilket verkar vara kolymbi? Tacksam för svar!

 4. FruVesa skriver:

  Såg ju riktigt gott ut!

 5. Tänker på dig och din fot. Hoppas du slipper operation! Ta det lugnt nu 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..