ANNONS
Integritet på Tailsweep

Racks-kotletter, bräserade i sås med sensommarens primörer

/

Nu böjar snålblåsten göra göra sig påmind igen här på ön igen. Många dagar är soliga och finns men ljuset på himlen förvandlas och antydan till höst börjar närma sig. Nu kommer åter det vackra höstljuset tillbaka och känslorna börjar sprudla om höst, löv som dignar, sprakande färger, marknader och skördefest.

Jag har verkligen njutit av värmen och sommaren men det känns för mig som ”säcken knyts ihop” när hösten kommer. Skolor, jobb, vardag och rutiner på agendan igen. Vindar och frisk luft och ut o röja på gården, i skogen och allt därtill. Så mycket skönare med höst än högsommarvärme då man knappt kan andas och lusten att laga mat inomhus är minimal. Nu är min tid här igen och både grill, muurikka och kastruller går varma precis som de ska! 😛 Här kommer recept på vansinnigt goda racks-kotletter, möra och saftiga som fått bräsera i en god buljongsås, den får ni inte missa! 😉

Det här behöver du : 


4 racks-kotletter rapsgris


Smör till stekning


Salt och peppar


2 msk tomatpuré


1 msk malen paprika


2 hela vitlöksklyftor


½ purjolök


1 röd paprika


1 knippe små nyskördade morötter


6 dl köttbuljong alt. vatten + tärning/fond


2 dl rött vin


3 dl grädde


Trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR : 
Bryn racks-kotletterna i het stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar, malen paprika, tomatpuré och vitlök som får fräsa med. När de fått fin färg på bägge sidor Tillsätt finhackad purjolök, paprika och morot i mindre bitar. Slå på buljong, rött vin och grädde. Låt bräsera på svag/medelvärme utan lock ca 45 min. Fyll på mer vätska (buljong, vin, grädde) och du vill ha mer sås. Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för såsigare konsistens. Smaka av med trocomare örtsalt.


Kotlettracks av rapsgris puttrar i pannan tillsammans med några skriva av dito ytterfilé.


En tidig höstgryta med sensommarens smaker och primörer. Värmande och gott både nu och sen i vinter.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00