Vinn knivar från BIRKA

birkaknivar
Nu är det åter dags för en finfin tävling här på Kryddburken! 😛 Faktiskt den sista för i sommar. Denna gång är det Birka som bidragit med sina grymt snygga knivar. Jag har fått ett set som jag provat en tid och är väldigt nöjd, precis så knivskarpa och lite tyngre att hålla i som jag tycker att en kock eller kökskniv ska vara.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Jag kommer att tävla ut 2 set till två personer.
Varje person får;
En santoku kockkniv och en vanlig lite längre och tyngre kockkniv.
Se bilderna nedan.

TÄVLINGSREGLER : 

 • Berätta här i kommentarsfältet hur DU förvarar dina knivar!
  Knivblock, i kökslådan, magnetlist, fodral etc.
 • Jag vill ha ditt svar senast söndag 17 aug.
 • Din kommentar kommer att synas så fort jag godkänt den.
 • Därefter kommer vinnaren att presenteras här på Kryddburken.

Läs mer om dessa premiumknivar med unik svensk design på www.birkaknivar.se

birka_santoku_kockkniv

birka_kockkniv

 

Tävling i samarbete med Birkaknivar
block_brikalogo

 1. Jag har mina knivar i ett block. Däremot har jag tänkt skaffa magnetlist till de knivar som inte får plats där.

 2. Jag har inga knivar att förvara! Eller jo, jag har EN, och den ligger och slänger försvarslös i en fullproppad kökslåda. Om jag skulle vinna dessa knivar så skulle de få bästa exponering på en magnetremsa ovanför köksbänken.

 3. Jag förvarar mina knivar i 2 kökslådor som jag har klätt i ”anti-slip” material och lagt ut mina knivar fint och prydligt med utrymme mellan så att de inte rör varandra. Jag får en enormt bra överblick av knivarna, lätta att ta ur lådan och utan risk för att de slår emot varandra alls. Jag älskar lösningen!

 4. Jag förvarar mina knivar på magnetlist i dag men ska byta till knivställ i låda. Eftersom jag är vänsterhänt och min sambo är högerhänt så det brukar sluta att knivarna hänger med eggen emot varandra.

 5. Jag har en magnetlist där det är meningen att mina knivar ska hänga men tyvärr har jag så fula (och dåliga) knivar att de får ligga kvar i kökslådan….

 6. Mina knivar hänger på magnetlist. Översiktligt och praktiskt och Dessa vackra knivarna är hjärtligt välkomna! 🙂

 7. Jag förvarar mina knivar löst i mitt diskställ liggande med eggen uppåt.
  Eftersom jag är den som lagar mat och vi inte använder stället till annat så fungerar det toppen.
  Men eftersom vi ska göra om i köket så kommer en bättre lösning förr eller senare, 🙂

 8. Vi har så många dåliga knivar som förvaras i en låda. Sen har vi ett knivblock för de knivar som faktiskt är användbara. Men då det känns som att knivblocket gör knivarna slöa har vi har köpt en magnetlist, som vi tyvärr inte hunnit sätta upp än.

 9. Jag förvarar mina stackars knivar i en kökslåda med andra köksverktyg. Slöa är de också. :/

 10. I ett knivblock med massa strån i…
  De får plats många så ett par knivar till så skulle jag glad bli..

 11. Jag köpte mina första ”riktiga” knivar för 10 år sedan, med bra omvårdnad och ömsom slipande börjar de nu se sig om för en framtida pension på återvinningsstationen. Jag klandrar dom inte alls utan ser mig om efter ersättare. De knivarna du lottar ut verkar ju kunna ta deras plats i knivblocket och förhoppningsvis gilla min omvårdnad lika mycket som mina pensionerade knivar.

 12. Jag förvarar mina knivar i en köks låda i ett sånt där fack för knivar så varje kniv har sin plats 🙂 fortsatt trevlig sommar på dig.
  Mvh Maria Östlund

 13. Alla ligger i kökslådan några med fodral. Kökslådan är barnsäkrad så alla barn med myror i fingrarna inte kommer till skada.

 14. De två knivarna jag har, förvarar jag i kökslådan.. Har inte ekonomin till att köpa fler knivar eller ställ.

 15. Jag förvarar mina knivar i en kökslåda (skäms en aning)
  Men beställer nu magnetpuckar då jag hoppas på att vinna dessa skönheter och inte vill förstöra dem 🙂

 16. Jag förvarar mina vanliga knivar på en magnetlist, men då kocken till pojkvän blir galen, så har jag nu för att börja impa på honom lagt mina 2 finaste knivar på en bricka med en handuk. Allt ska ligga rakt och fint. Dock har jag bara två egna knivar, och dessa som man kan vinna har inte han! Skulle va lite kul att slå han på näsan nästa gång vi tävlar i hackning 😉

 17. Hej hej! Jag är bara 16 så jag har inget eget hem än. Så jag får avslöja hur mamma förvarar knivarna istället! 😀 Här hemma förvarar vi dom lite sämre vardagsknivarna i översta kökslådan, medan vi förvarar dom finare knivarna i ett knivblock! Eller ja, dom finare knivarna är från IKEA så det kanske inte är något att skryta med, men mamma vägrar köpa nya så då får jag stå ut med dom! 😀

 18. Jag har en ”list” mellan spisen och vedspisen som mina knivar är ner stuckna i.Varje kniv för sig….om du förstår vad jag menar,lite svårt att förklara!

 19. Jag har förvarat mina knivar huller om buller i mina kökslådor men förra veckan köpte jag en riktig knivförvaringsinsats till lådan så nu behöver jag bara byta ut mina knivar!

 20. Har haft knivarna slängda i en överfull kökslåda. Men har precis skaffat mig en magnetlista att ha dom på. Skulle va jättekul att få nya knivar att sätta där.

 21. Jag bevarar mina knivar i en besticklåda. Har länge tänkt köpa en magnetlist där jag kan hänga upp dom (Mycket smidigare) men har inte kommit mig för än =) Kanske är på tiden nu !

 22. Jag förvarar mina knivar i översta kökslådan som har färdiga varierande fack i olika storlekar, knivarna ligger i storleksordning till vänster, besticken i mitten och saxar, skalare och osthyvlar till höger.

 23. Jag förvarar mina på en magnetlist, tyvärr. De lider av en ofantlig oskärpa som har mosat inte bara en tomat vid skivningsförsök.

 24. Den enda kniven jag äger (världens mest slöa från Ikea med x antal år på nacken) förvarar jag i en kökslåda med en massa andra köksverktyg. Som student finns det liksom inte pengar över till att köpa varken en bra kniv eller förvaring till den. Hade varit så fint att få hacka med en skarping!! 🙂

 25. Får gnäll av min son hur mina knivar mår. Nästa gång han kommer, ser han hur bra förvaringen går! Nya knivar på en magnetlist….Hoppas :-)))

 26. Jag har alla mina köks knivar i en egen låda i köket ( sådan låda man har bestick i).
  lätta och hitta på så sätt 🙂 speciellt när man har så mycket andra verktyg för bakning och matlagning

 27. I mitt nya kök förvaras knivarna i en låda i ett knivblock. Köptes i samband med köket för att gå ordning och spara kniveggen.

 28. Jag och min sambo förvarar våra (otroligt slöa och dåliga) knivar i ett knivställ för tillfället. Men ibland blir det så att dom slängs ner i en låda för att vi ska slippa se dem. De är både fula och slöa.

 29. Dom står i ett knivblock på diskbänken, inte så spännande knivar som borde ha bytts ut för länge sedan…

 30. Eftersom jag aldrig haft några dyrare knivar så har det blivit att dom tillslut hamnat i lådor huller om buller precis som mina bestick, dvs inte helt optimalt. Är på jakt efter en ny kockkniv men det här med knivar är en hel djungel har jag förstått. Vinner jag inte dessa, skulle du rekommendera att köpa dom? Prismässigt låg dom lite under vad jag är beredd att lägga på några riktiga knivar.

 31. Jag förvarar mina slöa, oskarpa knivar i ett köksskåp (!) där 3-åringen inte har tillgång till dem..(om han mot all förmodan skulle kunna skada sig på dem slöa gamla knivarna.)

 32. Mina trötta gamla knivar ligger i näst översta lådan, den som min son på 1,5 år vet är ”ajabaja”. Vilken lyx det hade varit att få vinna nya fina knivar, då tror jag att jag hade slagit till på ett snyggt knivställ att ha på bänken istället.

 33. Total kaos här, har inte behandlat mina ikea knivar så bra, så just nu så får jag finare resultat av att hacka löken med en träklubba än att använda mina ”billigtsomfan” knivar 😉 så som svar på frågan…. knivarna ligger ihop trasslade med 20 andra saker i lådan.. skärpning!!..

 34. Mina knivar har jag i ett knivblock men ska köpa en list.
  De där knivarna skulle jag gärna visa upp för alla som kommer hit,
  Gud vilka vackra knivar. Har aldrig ägt några kvalitetsknivar, Birkaknivarna skulle bli ett smycke på väggen och skulle få jobba hårt här hemma 🙂
  Jag skulle skicka iväg dom för slipning när dom skulle behöva det.
  Jag skulle behandla dom med kärlek och respekt.

 35. Mina knivar förvaras i sitt knivblock för att behålla skärpan. Om det ska förvaras i en kökslåda måste de ha fodral annars blir de förstörda. Finns inget värre en slöa knivar i ett kök.

 36. På en magnetlist, dock på en väldigt ‘olistigt’ placering i köket som gör att jag måste räcka mig över en bänk om jag står där jag brukar stå (borde antagligen flytta den, men förändring är ju läskigt!)

 37. Mina ligger på två ställen, dels i knivlådan bredvid besticken (mina hemskt exklusiva saker, kostade säkert 99 kroner för 5 stycken

 38. Har min gamla, ovassa knivar i en låda med träinsats för just knivar. Kan bara aldrig best mig för vad som är bäst: eggen uppåt (risk att man skär sig) eller eggen neråt (då står ju kniven på eggen o blir slö)? Har aldrig ens testat en riktig kockkniv. Skulle kanske göra matlagningen roligare. Är ensam varannan vecka o det är inte kul att laga mat till en.

 39. Jag förvarar våra knivar på en magnetlist på köksvägen. Det blir en snygg inredningsdetalj samtidigt som det är väldigt praktiskt och dom finns snabbt nära till hands.

 40. Nu skäms jag lite, de ligger och skramlar i en av
  kökslådorna, visserligen på en handduk, men
  det är ju inte den optimala förvaringen!
  Usch, fram med ”skämskudden” skärpning!

 41. Mina knivar förvarar jag i deras fodral i en kökslåda. Synd bara att gömma fina knivar i en låda när man borde vara stolt och ha dom framme.

 42. För mig är vassa knivar ett måste i köket, det finns inget tråkigare än slöa knivar.. Och därför får dem hänga på en magnetlist och därigenom vara både en prydnad och lättillgängliga!

 43. Våra knivar förvarar vi i ett träblock! Det skulle vara kul att byta ut några mot de där snyggingarna!!!

 44. Vi förvarar våra knivar på en mattsvart magnetlist på väggen, precis ovanför bänkytan där alla goda ingredienser skärs och hackas! Mycket smidigt, lättillgängligt och känns bra för knivarna!

 45. Min lilla blandning av knivar ligger i en stor låda under spishällen fint sorterade i en ”knivlåda” av trä från IKEA.

 46. jag har en egen låda för mina bästa knivar – den är lite gömd så att min man inte hittar den. Det har plats för ett par superknivar!

 47. Magnetlisten är inhandlad, dock inte upphängd. Skulle jag vinna dessa så skulle listen åka upp illa kvickt! Nu förvaras knivarna i kökslådan.

 48. Har inte köpt nya knivar på länge…men har tänkt på det en längre tid och när det blir nya fina knivar till vårt kök, blir det att köpa ett bra ”knivställ” och inte ha dem i kökslådan.

 49. Tyvärr slängda i en kökslåda.. Förutom de två knivar jag faktiskt använder, de hinner oftast bara ner i diskstället 🙂

 50. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock, knivblocket gömmer jag dock i ett skåp och går och hämtar kniven/knivarna jag behöver. Anledningen? Knivarna är inte speciellt roliga att titta på och ännu mindre roliga att använda 😉

 51. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock på köksbänken! Hade gärna dett dessa knivar ha sin plats där 🙂

 52. Jag har mina fina ärvda ikea-knivar i kökslådan. Men den ”bästa” ligger alltid framme på arbetsbänken, hade dock velat ha en magnetlist till dem!

 53. Jag förvarar mina knivar i två st knivblock som står på två olika ställen i köket. Allt för att alltid vara nära en kniv när den behövs. Dock har knivarna använts till diverse annat än vad dom är tänkta för, bl a öppnande av konservburkar, kartonger och till och med vinflaskor (!)

 54. Vi förvarar våra slöa kniveländen i en låda tillsammans med saxar, osthyvlar, potatisskalare och andra vassa köksverktyg. Denna låda är otillgänglig för nyfikna små barnfingrar. Har länge drömt om riktigt fina knivar, men det har alltid funnits annat att prioritera. Och hade vi haft sådana knivar så hade jag köpt ett tjusigt knivblock med siliconinsida.

 55. Vi förvarar våra stenåldersknivar i en stor rund plastbehållare men införskaffar såklart ett knivblock om jag vinner! 🙂

 56. Tyvärr hänger mina slöa fula knivar på en magnetlist när de igentligen skulle ligga längst in i en låda!!!! Skulle va toppen att pryda med dessa två knivar istället 🙂

 57. Mina fula och slöa knivar hänger snyggt upphängda på en magnetlist när de igentligen borde gömmas längst in i en låda! Skulle gärna hänga två knivar från Birka där istället 🙂

 58. Tyvärr så har vi förvarat våra knivar i kökslådan…så nu är de slöa och tråkiga, så denna tävling var ju toppen 😉 skulle behöva nya och SNYGGA knivar!

  Håller tummar och tår att man vinner =)

 59. Förvarar mina knivar på en magnetslist. Älskar att laga mat o få inpiration av er matbloggare. Har tyvärr inte unnat mig att köpa dyrare knivar, utan har ngt billigare alternativ, får väl hoppas på vinst här ist 🙂

 60. Våra knivar sitter i kökets inbyggda knivställ, glipan mellan spisen och arbetsbänken ;-). Tjatar om en magnetlist dock, kanske jag kan få gubben att bidra med en sån om jag kommer hem med två tjusiga kockknivar.

 61. Hej! Jag förvarar mina knivar i ett knivblock! Skulle vara underbart med nya fräscha knivar! 🙂

 62. Mina (2) knivar hänger på en magnetlist, då jag precis flyttat hemifrån så har det inte införskaffats fler än. Hade passat bra med 2 birka knivar att hänga där med.

 63. Just nu ligger dom i en flyttkartong men vilken?
  Klart jag vill vara vassast när det gäller och lovar
  att skaffa knivblock.

 64. förvarar mina knivar i en portfölj som jag gjort om till en knivväska.. sågat till en kloss som håller knivarna på plats och klätt insidan med ett rött sammetsliknande tyg.
  vill du se en bild? jag är faktiskt riktigt stolt. 😀

 65. Vi förvarar våra knivar på magnetlist för vi tycker det är snyggt att visa upp vad man har för knivar + att det är en fin dekoration på väggen! =)

 66. Jag har ett vardagssett som sitter individuellt i ett block av plastskivor. Jag har en kniv jag är rädd om och som blir slipad hos en yrkeskunnig knivslipare. Den ligger i sin original låda. Skulle behöva några fina knivar till, blir lättare att jobba i köket med bra grejer.

 67. Jag förvarar, som den student jag är, mina knivar i en enkel låda. Vinner jag kommer jag definitiv att spendera en del av studiebidraget på att införskaffa ett ordentligt knivblock!

 68. Hej!
  Mina knivar förvaras i ett snyggt vitt och stilrent knivställ på köksbänken. Det skulle bli ännu snyggare om dessa två knivar gjorde de andra sällskap, och jag skulle bli en gladare amatörkock om jag gick och vann denna tävling 🙂

 69. Jag förvarar mina köksknivar i kökslådan, men det är bara för att dom är så värdelösa och fula! Hade jag haft bra knivar så hade jag behandlat dom med respekt!

 70. Jag förvarar alla knivar i ett knivblock. Väl skyddade och alltid till hands, tillsammans med ett knivstål!

 71. Vi har både ett knivblock där vi har dom flesta knivarna men en ligger i fodral för den fick inte plats och passade bäst att ha den i fodralet som följde med.

 72. Mina knivar har en förmåga att alla hamna huller om buller i kökslådan, alla utom en som är min favorit och som jag är aktsam om.Dessvärre tar de övriga stryk och jag skulle önska att de kunde bytas ut, sortera bort de gamla och slitna och istället få njuta av att skära med dessa fina!

 73. På en magnetlist hänger mina knivar. Men de är så slitna & fula, så att de inte klär sin plats längre.

 74. Vi förvarar våra gamla fulknivar i en kökslåda. Vinner vi finknivarna så monterar vi upp knivlisten!

 75. Mina knivar som används dagligen förvaras på magnetlist, de andra bor i ett häftigt knivblock. Att laga mat med bra knivar är en njutning och jag kan garantera att dessa snyggingar skulle trivas utmärkt i mitt kök 🙂

 76. Har bara en kockkniv som får jobba hårt. Handdiskas och förvaras i fodral. Skulle vara trevligt med flera knivar så man slipper diska hela tiden!

 77. Mina knivar är inte mycket att se på, så de ligger i en kökslåda. Om jag hade tjusiga Birka-knivar i sleek sportbilsdesign skulle de självklart få hänga på en magnetlist!

 78. Jag har mina knivar på en eklist med magneter i. Stilfullt och passar de övriga trädetaljerna i köket. Min svägerska däremot tänker på mördare när hon ser knivarna framme.

 79. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock och skulle gärna vinna några nya vassa knivar så matlagningen blir ännu roligare 🙂

 80. Vi förvarar vår sorgliga blandning av knivar på en magnetlist. Jag får väl erkänna att de flesta av knivarna är inköpta för att de hade snygg färg. Kvalitén på dem är dock inget att skryta med. 🙂

 81. Min vassaste fina kniv ligger i etuit den kom i. De andra slöa ligger tyvärr i kökslådan. Behöver fler nya och lovar att vårda dem lika ömt som min senaste, för lång knivlevnad.

 82. Mina knivar förvaras i ett knivblock som består av en rund aluminiumburk fylld med spagettiliknande plastpinnar där man sticker ner knivarna var som helst i blocket. Den är superbra!!

 83. Magnetlist verkar vara det vanligaste svaret, så också jag! Schuukt smidigt jämfört med att slänga ner i låda!

 84. Jag förvarar mina knivar på en magnetlist. Både för att det är snyggt och för att det är smidigt och lättillgängligt. Är en blandning av märken och Birka-knivarna skulle passa alldeles utmärkt in!

 85. Jag förvarar mina knivar i en glasburk för tillfället…Jag har köpt magenetlisten men livet och semestern kom emellan! Imorgon skall den upp! Lovar!

 86. Hej!
  Jag vann ett knivblock för några år sedan, men har inte haft råd att fylla det med vassa, snygga knivar. Mina gamla slöa ligger i en låda men jag längtar
  efter att fylla mitt knivblock. Jag lagar mycket mat så det skulle verkligen komma till användning.

 87. Knivarna hänger på en magnetlist och har tagit mycket stryk under alla år. Barner som nu är i tonåren har alltid varit med i köket och hjälp till och det har även satt spår på knivarna då många saknar spetsen efter de blivit tappade i klinkergolvet. Så nu är det dags för uppgradering

 88. Tidigare har jag haft min kniv (ja, jag har bara ägt en) i min översta kökslåda. Jag bor i en studentlägenhet och i våras blev min kniv försvunnen, det visade sig att en tjej som flyttat hade råkat få med sig den. Ingen fara, men nya knivar måste nu införskaffas och då kommer jag alltid att torka knivarna direkt och lägga i lådan igen istället för att låta dom torka i diskstället 😉

 89. Jag har lagt mina knivar, (om Man ens kan kalla dom knivar när dom knappt skär längre) i en glipa bredvid besticklådan. Har en kniv som jag alltid använder som är den bästa, fast den är otroligt tunn och böjer sig när jag skär. Samt en slapp brödkniv och en kniv där skaftet har knäckts (varför den är kvar vet jag inte)
  Har en magnetlist men vill ej hänga upp dom då det är rent ut sagt skämmigt pga hur tråkiga och söndriga de är. (håller tummarna så att jag nästan bryter dom) 😉
  Kram

 90. Åh behövs verkligen en uppgradering här hemma med knivar!
  Vi förvarar våra på en magnetlist, men det finns absolut plats för två till;)
  Hoppas på att vinna dessa! Kram

 91. Nyexaminerad student som precis fått tag i sin egna lägenhet, älskar att laga mat och förvarar för tillfället mina begagnade knivar. i ett knivblock

 92. Ska jag va ärlig….?
  Har knivarna med ägget nerstucket mellan spis o bänk :/
  Men jag är ganska vass i köket ändå 😉
  Ärligare än så går inte få 🙂
  KramC

 93. Jag har ett knivblock till mina knivar. En hänger i en krok också. Skulle verkligen behöva nya knivar, har nyligen separerat och nu måste jag använda mina egna ganska dåliga knivar… Saknar tyngden och skärpan som finns i en bra kniv!

 94. Vi har några gamla knivar liggandes i ett överskåp då vi velat ha dem utom räckhåll för barnen. Men nu är de barnen gamla nog för att man ska kunna ha snygga knivar på bra placering.

 95. Eftersom jag har småbarn så tar det emot att erkänna att knivarna ligger i en kökslåda. Men jag lovar att de är så slöa (knivarna alltså, inte barnen) så att en smörkniv är farligare. Nya, vassa knivar skulle jag absolut ha i ett knivblock!

 96. De förvaras totalt osystematiskt i allmänt huller om buller nertryckta i tredje kökslådan uppifrån.

 97. Mina knivar ligger huller om buller i en låda, inte alls fint att beskåda! Men med dessa rader och med lite tur, ska nog hackandet gå med bravur!
  Åh vad jag hoppas jag vinner dessa knivar, undrar hur fint dom skivar?

 98. Eftersom jag inte flyttat hemifrån riktigt än så tänkte jag att jag får tävla åt min kära moder.
  Hon förvarar sina knivar i ett knivställ i trä och de knivstället har funnits med så långt jag kan minnas. Men de fungerar fortfarande, litet slitet kan väl jag tycka.
  Vore ju inte fel att pigga upp de med ett par nya knivar i alla fall! 😉

 99. I mitt hem bor många fler än bara en,
  använder knivarna gör vi alla och när slipning kommer på tal hör man oftast ”palla..”.
  Knivarna ligger inte som de ska,
  och då vet jag att de inte har det bra…
  De ligger i lådan hemma hos oss,
  skaver mot varandra och slåss.
  Om jag nya knivar fick,
  då skulle de verkligen hållas i skick!!
  Varendaste ny kniv
  skulle få ett respekterat och omhändertaget liv!

 100. Har några knivar i ett knivställ och några löst i en låda. Har länge längtat efter riktigt bra knivar! Men de kostar ju en del och det är svårt att veta vilket märke man ska välja. 🙂

 101. Jag förvarar mina knivar på en magnetlist i köket så att de ska vara lättillgängliga. Mina knivar kommer från ICA och är inga lyxgrejer – MEN knivar ÄR mina favoritredskap i köket och jag skulle aldrig byta ut dom mot exempelvis lökhackare och sånt… Har man en schysst kniv kommer man en bra bit på vägen att laga mycket gott!!

 102. Det viktigaste knivarna sitter på magnetlist och andra ligger i en låda.
  Det hade verkligen varit kul att kunna förnya knivbeståndet så jag hoppas på tur.

 103. På en fin nyuppsatt magnetlist. Dock gapar några platser tomma och 2st BIRKA-knivar skulle vara grädden på moset:)

 104. Hej Linda

  Jag förvarar mina på en magnet. Tyvärr har jag inga riktigt bra knivar, men det är min högsta önskan. Brukar säga till min man att det är samma sak för mig som för honom om han inte har riktigt bra maskiner om han ska t ex snickra.
  Det blir så mycket roligare att laga mat med bra redskap.

 105. Mina favoriter i knivställ brukar jag ställa,
  de övriga får tyvärr ligga i en hög och drälla.
  I knivstället skulle jag mycket väl in kunna lirka
  en ny skön kniv från Birka.

 106. hej
  vilka rejäla knivar hoppas på tur
  jag har mina knivar i en kökslåda dumt nog men skall införskaffa mig en magnetlist
  mvh Titti

 107. Jag förvarar mina knivar i ett knivställ som vi fått i en inflyttningspresent. Sambon och jag tycker dock knivarna blivit lite slöa och skulle behöva något med riktigt krut. För det är ju skillnad på kniv och kniv.

 108. Min globalkniv ligger i den förpackningen den köptes i, övriga knivar sitter på magnetlisten. Och alla ”som inte används” ligger i en kökslåda! =)

 109. Vi förvarar våra knivar i ett knivställ på köksbänken, lätta att komma åt. Knivstället fick vi av några vänner som inte ville ha det. Perfekt för oss som letat efter ett !

 110. i knivblock för alla mina knivar som jag använder dagligen, ”utslitna” alltiallo knivar ligger däremot i lådor.

 111. Jag har bara EN kniv till allt..just nu. Den bor i en låda!
  Tror jag behöver nya . Och en magnetlist att sätta upp dom på!

 112. Vi har våra knivar i ett knivblock som jag köpt på loppis. Alla knivarna är också från loppis och några av dom har verkligen sett sina bästa dagar. Fin tävling!

 113. Jag införskaffade en magnetlist, dels för att den inte tar plats men också för att jag inte hittat ”det” knivblocket! Sen så är de sjukt snyggt med välvårdade knivar framme 🙂

 114. Dom få knivar som jag är extra rädd om förvarar jag på en magnetlist i köket, finns gott om ledig plats på listen 😉 Dom billigare ikea- varianterna ligger huller om buller i kökslådan. /Sofie

 115. Ååååh, vilka fina – coolt att de är lite åt det zebrarandiga!!!
  Vi har våra knivar i ett knivblock sidanom spisen – där passar de bäst hos oss som båda lagar mat och fullkomligt älskar det!

  Kraaaaaam

  Angelica

 116. Jag har mina knivar i översta kökslådan, någon Ikea-modell med plastskåror för varje kniv. Funkar hyffsat men jag tycker att knivarna blivit märkbart slöare efter att jag flyttade in där för två år sedan (knivblock i mitt tidigare boende – funkade nog bättre för skärpan).

 117. Tyvärr och tråkigt nog i låda. Hade hellre sett att det var på en magnetlist, men i dagsläget har jag 0 med plats för det.

 118. I besticklådan har jag två trälister som går tvärsöver lådan.
  I trälisten är det utsågat flera spår så att det går att lägga knivarna fint på rad med eggen nedåt utan att skärpan försvinner ( eggenen vilar i det utsågade spåret).Har tomma spår i lådan där dessa knivar skulle passa.
  Carina

 119. Jag lagar mycket mat, men har aldrig köpt bra knivar så jag förvarar dom som de flesta i kökslådorna

 120. Fick knivar i julklapp på jobbet för flera år sen. Jag har varit duktig och förvarat dom i lådan dom kom i men nu är dom väl använda och slöa. Skulle behöva nya vassa knivar till mig så sönerna kan ha dom små, slöa när dom hjälper till i köket. Jag skulle bli glad för nya vassa knivar och killarna skulle bli glada för gamla vassa knivar som dom får använda 🙂

 121. Den vanligaste kniven står alltid i springan mellan spis och köksbänken, det är en halvslö brödkniv, de vassare knivarna sitter på en magnetlist ovanför bänken vid spisen. Jag lagar mycket mat och fort ska det gå så lättillgängligt ska det vara 🙂

 122. Jag förvarar de stackars knivar jag har i en låda med allt annat skräp!
  Jag kör de stackarna i diskmaskinen också – allt detta för den usla kvaliteten på sakerna jag har!
  Skulle jag dock vinna nya knivar skulle jag förvara dem på bästa sätt! och ALDRIG köra de i maskinen! 🙂

 123. Mina knivar bor på en magnetlist ovanför kökets arbetsbänk.
  Vassa knivar är ett måste,( annars skär man sig så illa ) så
  någon ny kökskompis vorde inte fel

 124. Ja du… Jag är ju endast ägare av de billigaste IKEA-knivarna så jag sticker bara ned dem i mellanrummet mellan diskbänken och spisen… Blir man en lycklig vinnare av finknivar är jag den första på plats i butiken dagen efter för att köpa ett knivblock!

 125. Mina nuvarande ligger huller-om-buller med saxar, korkskruvar och latteskedar i översta lådan. Om jag vinner knivarna lovar jag på heder och samvete att bli en ansvarsfull, noggrann och överlycklig Birka-ägare…

 126. Jag förvarar mina knivar i låda nummer två i sin originalförpackning. Finns inga redskap i köket jag sköter om så bra som dem!

 127. Åh, det får bli det tråkiga svaret ”i lådan”. Det beror på att knivarna är så pinsamt fula och inget jag direkt vill hänga på väggen som en del av inredningen. Har precis lämnat det trygga boet och det var mycket annat som skulle prioriteras (typ diskborste och kökshanddukar, kul!). Nu finns ju chansen, om jag är tillräckligt vass…

 128. Bestickslådan, översta lådan, lättillgänglig, är klädd med mjukplast i botten. I denna finns en insats där besticken har sin plats. Insatsen är ca 3 cm smalare än bestickslådan och i detta utrymme förvarar jag de knivar som jag vill skall förbli vassa. Knivarna ligger stående med eggen mot mjukplasten.
  Knivarna diskas alltid efter användning och läggs på sin plats direkt efter användning.

 129. I en högt placerad byrålåda med ”knivspår i” och utanpå barnlås så att klåfingriga små inte kan komma åt dem. Fick inte till barnlås på kökslådorna och då fick det bli denna lösning. Så nu måste alla som vill ha en vass kniv gå ut i hallen 🙂

 130. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock där utrymme finns för sådana fina knivar. När man har en jägare i familjen behövs vassa knivar så det skulle vara perfekt att vinna 🙂

 131. I kvivväskan såklart. Fått av farsan. Ser ut som nåt en kontorist skulle ta med sig till jobbet. Fast full med knivar.

 132. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock. Tycker att det ser bättre ut än en magnetlist och bättre ordning än att ha dom i en låda. Dock skulle jag behöva skaffa mig en knivslip då dom har blivit ganska slöa.

 133. Knivarna förvaras i en besticklåda som består av en särskild del för knivar snyggt och prydligt uppradade

 134. Skäms – de ligger löst i en låda,
  mina knivar båda.
  Egg mot egg,
  det är jämt skägg.
  Men min vision,
  BIRKA, ny passion.
  Med egen låda i snygg design o flott,
  om nu en vinst blir min lyckolott!

 135. Har en låda enbart för knivar (+två slipar och en sax).
  Där ligger dom en och en med eggen nedåt i en hållare av gummi.
  Bästa lådan i köket.

 136. Även om jag inte har några kvalitetsknivar så handdiskar jag dom alltid ,och sedan förvaras dom på en magnetlist.Då finns dom alltid nära till hands.
  Ha en bra dag

 137. Mina knivar som jag använder mest har jag i ett knivställ i trä, inte så snyggt, men funktionellt. Resterande ligger i en låda.

 138. Jag har mina på magnetlist. Det tycker jag är väldigt bra för då kan man se hela snygga kniven och det är väldigt dekorativt också.

 139. Jag förvarar mina knivar i besticklådan, där finns ett knivställ med spår i. Dessutom en del knivar i ett träknivställ på köksbänken. Och diskar dem förhand. Trots det blir de slöa. Används för flitigt?!

 140. Jag lägger alltid tillbaka dem i sin fina låda i glasskåpet efter jag använt dem. Dom lite mindre vassa har jag i ett knivblock med gummistrån. Men nya VASSA knivar skulle inte sitta fel 😉

 141. Knivar är enligt mej det viktigaste i köket! Matlagning är redan min favoritsysselsättning, men det blir otroligt mycket trevligare med BRA knivar! Mina förvaras för ögonblicket på magnetlist, men jag önskar mej block.

 142. Hur knivarna ser ut och hur dom är slipade visar hur kocken i sitt kök jobbar. Det ska vara stil, klass och riktigt snygga knivar.! Jag har mina knivar i ett kniv ställ bredvid köks bänken, men annars är förvaringen i en knivväska! 😀
  Jag skulle vara en stolt Birka- ägare av dom knivarna ! Skulle ta hand om dom som mina egna barn ! :,-)

 143. Här måste jag komma med en bekännelse….
  Jag förvarar mina knivar lite olika…..
  De knivar jag använder ”ofta” och som jag inte är rädd om förvarar jag i knivblock vid spisen. Lättillgängligt! Jag har nämligen en karl som inte är så noga alls 🙂 Han kan ta en lagom kniv och skära av en kabel eller för att använda som skruvmejsel eller varför inte skrapa lite på något metalligt
  (hua 🙁 )
  – Inte gör det något heller säger han bara om jag opponerar mig.
  De något bättre knivarna som jag är rädd om förvarar jag i lådan men …. Hjälp :/ han har upptäck dem också så ibland kommer jag på honom och blir skitarg…. Tro mig… Jag behöver en schysst kniv.

 144. Jag förvarar mina knivar i kartongen dom köptes i och den kartongen ligger i en av mina kökslådor. Har inte hittat något bra knivblock så detta är en okej lösning tycker jag.

 145. Dom ”fula” ligger i lådan, dom lite bättre i originalförpackningen och för närvarande gapar mitt knivblock tomt …

 146. Jag har dem i ett knivfodral som ser ut som det Dexter har, fast jag använder inte mina knivar till att döda människor, bara morötter!

 147. Jag förvarar mina knivar i kökslådan, lättåtkomligt och säkert! Kanske inte det bästa boet för ett par knivar men det är vad mitt lilla kök har att erbjuda!

 148. Tyvärr lite huller om buller i en kökslåda. Inte ultimat men vi har så litet kök att det är den enda platsen som finns. Försöker ändå ta väl hand om dem för vi älskar att laga god mat och då är ju bra knivar A och O. Fast så bra är de ju inte…

 149. Vi har en bra kniv och den sitter i ett knivställ. De andra slöa rackarna trängs i lådor lite varstans.

 150. Mina knivar är en av de saker jag är mest rädd om i köket. Förvarar dem i ett träblockställ. Diskar alltid för hand och skäller på alla som är oförsiktiga:)

 151. Mina knivar står i ett block o några som är extra bra ligger i speciella kniv lådor…. Men vad vore väl en vinst med nya knivar, jo helt toppen!!

 152. Jag förvarar våra knivar på ett bästa sätt, i vårt knivställ i köket. Och jag anser att bra knivar är a och o för matlagningen, och som en fattig student så skulle jag uppskatta ett par riktigt bra knivar som får vardagen att kännas lyxigare och mer inspirerande till rolig matlagning. Bjuder även på ett rim, då jag så gärna vinner:

  Hacka fint, med dessa knivar,
  skär så fint, och skivar,
  allt från grönsak som krispig är,
  eller annat som gör maten kär

 153. På en magnetlist i precis lagom räckhåll från där jag alltid har skärbrädan. Allt för att kunna nå de lätt, och för att de ska synas. Det är ju trots allt även en sorts dekoration. 🙂 I alla fall i mitt kök.

 154. Tyvärr måste jag väl säga att de flesta förvaras i kökslådan där de ligger och skaver mot varandra och andra saker. Har en kniv som är lite bättre och den ligger i en ask men blir dock bortglömd rätt ofta.

 155. Dom ligger skavfötters i en kökslåda och skulle behöva träffa någon som vet hur slipsten skall dras!

 156. Hej!
  Jag har mina knivar sittandes på en magnetlist ovanför diskbänken. Snyggt, praktiskt och nära till hands. De hade kunnat vara av bättre kvalitet men det blir liksom aldrig av att byta.

 157. Hos oss får knivarna bo på en magnetlist! Många gånger har jag dock sneglat på den blandade kompotten av knivar, allt från skräp till mindre skräp, och tänkt tanken att det vore ju himla härligt att få sålla bort ett gäng och byta ut mot några som faktiskt går att använda. Som tex ett par Birkaknivar som dessutom är sjukt snygga…

 158. Hej!

  Pinsamt nog har vi kvar samma köksknivar som vi köpte för tio år sedan på IKEA och de står i sitt gamla knivställ som följde med på köpet.
  Vi lagar mycket mat men bra knivar har det aldrig blivit då vi inte kommer överens om vad man ska ha.
  Detta fina set skulle lösa problemet. 🙂

 159. Mina köksknivar har jag faktiskt i ett knivblock. Passar bra som lite inredning i köket men även till det händiga. 🙂

  kram

 160. Ja alltså.. Mina köksknivar får inte ligga någon annanstans än kökslådan pga att de ser ut som de gör. Men, jag har en sån där magnetlist som jag så fint har satt upp eftersom att jag trodde att jag skulle få fina knivar som jag önskade mig i JULAS! Önskade mig samma sak i april när jag fyllde år men, nä. Skulle inte tro det va? Har den uppsatt i ren protest just nu 😉

 161. Jag har alla knivar i en egen låda. Detta efter att jag en gång rotade runt bland alla slevar/knivar/vispar osv i jakt på en potatisskalare när jag råkade dra hela fingret längs en vass kniv. Aj! Sen dess får dem ligga separat

 162. Jag har en gammal björkstam, som grenar av sig. Den har jag fixat, täljt och krånglat. Har de tre bästa knivarna i grenen. Det är inte super stor och den tog bra lång tid att göra. Men bra blev det. Tro det eller ej men den pryder mitt kök väldigt bra. mvh

 163. Mina knivar borde hänga på en magnetlist…..
  …..men….ja visst-
  den ligger ju ouppackad sedan flera år,
  så mina knivar förvaras som man INTE får.
  I en låda, i ett totalt kaos bland en massa sk*t.
  Så nya knivar är välkomna hit!
  Listen kommer då sättas på plats, det blir bra-
  fina knivar kommer då bästa platsen att ha!

 164. Vassa och taggade sitter de på magnethållare ovan köksbänken redo för strid med bröd, kött, grönsaker o frukter!

 165. Mina knivar hänger på en magnetlist bredvid spisen. Gissa hur ofta jag får diska dom en extra gång när man stel nåt som sprättat fett eller kokat sylt. Är mycket duktigt på att söla ner

 166. jag förvara lite olika,några har jag i knivblock,och några ligger i sin kartong i en låda och resten ligger uppe i ett skåp där min 4 åring inte kommer åt..i o för sig så kommer han inte åt de andra heller!!!
  tack för en bra blogg!!!

 167. Vi förvarar tyvärr knivarna bara i ett plastflack i kökslådan. Vi har bara en enda kniv som är funktionsduglig och den försöker vi vara rädda om 😉

 168. Hej!
  Jag har mina fyra knivar i en egen kökslåda tillsammans med en slip. Detta för att de inte ska behöva synas (då det är ikea knivar utav äldre modell) och vara lätta att hitta så man slipper rota bland massa annat. Men med dessa snygga knivar hade man nog investerat i en magnetlist över köksbänken!
  Mvh

 169. De ligger omvartannat i låda, i diskstället, i diskmaskinen och på magnetlist… Men magnetlisten är för kort så är alla rena så får de inte plats där, så vad gör man? 🙂

 170. Mina vardagsknivar sitter säkert på en magnetlist, vilket förhindrar att eggen nöts som den har en tendens att göra i en kökslåda t.ex. medan mina finare knivar ligger i en knivväska från Giesser. Knivarna tas gärna med till vännerna när större middagar dras igång.

  Det hade varit fantastiskt att testa på svenska premiumknivar när jag annars föredrar de tyngre tyska knivarna eller de rakbladsvassa japanerna. Kan verkligen en svensk kniv mäta sig mot dessa?

 171. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock, däremot lite mindre knivar brukar hamna i en separat låda bland skärbrädorna. Har ingen riktig struktur bland knivarna. 🙂

 172. Har tyvärr mina slitna knivar i kökslådan.Rustade köket och har tyvärr inte satt upp magnetlisten efter att köket blev klart.

 173. Våra knivar förvaras i kökslådan. Kanske inte det bästa stället men min man har gjort en skårad list i lådan så varje kniv sitter separat som i ett cykelställ ungefär. Fiffigt!! 🙂

 174. Har en bra kniv som förvaras i fodral hängandes på en kökskrok, övriga knivar ligger i en knivlåda från IKEA.

 175. Jag har ett fint knivblock i trä, som var det enda jag ärvde från min morfar som jag inte kände. Men älskar det iaf 🙂

 176. Knivarna ligger i en egen kökslåda nu, tyvärr huller om buller, men strax är det dags att fixa lådinredning till köket! Vi har nämligen just flyttat och kan nu inte ha en magnetlist längre, som vi har haft tidigare 🙂

 177. Några knivar sitter i ett knivblock, sen har jag några ”ikeaknivar” som ligger huller om buller i en besticklåda. Gillar dock mina ”ikeaknivar” lika mycket som dom andra.

 178. Mina knivar ligger oraganiserade i en kökslåda för tillfället och väntar på att min magnetlist skall fästas fast så dom kan flytta dit och visa upp sig 😉

 179. Jag förvarar dem i kökslådan eftersom jag tyvärr inte har råd med kvalitetsknivar trots mitt stora matintresse. Det skulle det bli ändring på om jag vann dessa lyxlirare

 180. Mina knivar används flitigt, så de ”förvaras” nästan jämt i diskmaskinen. De är slipade till max, men eggen försvinner igen strax.

 181. I kökslådan i en plastbehållare där dom ligger stadigt så att inte knivarna blir slöa och dåliga.

 182. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock. Har några märkesknivar men sköter dom inte som jag borde (slipar aldrig, skär direkt på bänkar och diskar säkert på fel sätt) så de mår tyvärr allt än bra. Annars tycker jag att knivar är det viktigaste redskapet för en bra hemmakock tillsammans med god fantasi såklart!

 183. Jag förvarar dem i ett knivblock, dock inte ett block med skåror utan med små tunna plastpinnar som flyttar sig när man trär ner kniven. Vilken snygg design det är på Birkaknivarna.

 184. Våra knivar sitter nedstuckna i mellanrummet mellan spisen och köksbänken. Kanske inte det smartaste men de är lättillgängliga. Att få testa några nya skarpa vore toppen 🙂

 185. Mina knivar har jag i ett kniv block gjort av dottern i slöjden , hon gjorde detta för hon var trött på knivar i lådan som var huller om buller

 186. Här hänger knivarna på magnetlist intill spisen, över skärbrädan.
  Alltid till hands och utan att de slöar till!

 187. Har ingen vettig lösning utan har dem i kökslåda. Får dåligt samvete var gång jag lägger ner knivarna som får ligga och knuffas med varann. Skulle jag vinna dessa snygga knivar skulle jag definitivt få tummarna loss att komma på en bättre lösning. Så snygga knivar ska ju inte ligga och gömma sig. Tror att även sambon skulle älska dessa knivar och inspirera honom till att laga mer mat.

 188. Mina bästa knivar hänger på magnetlist, nära till hands och knivarna mår bra. Alla gamla halvdåliga knivar ligger i kökslådor som ”reserver” men skulle faktiskt behöva rensa ut de sämsta så vinner jag kan jag nog förmå mig till att kasta ett par gamlingar.

 189. Mina knivar hänger på en magnetlist ovanför köksbänken. Några nya knivar hade suttit fint då mitt största intresse är att laga mat

 190. Vi har knivar på lite olika ställen ,vi har våra vardags knivar som vi har i ett knivblock för att lätt nå dem. & sedan har vi lite mer filé knivar och sådant som vi förvarar i fodral i en kökslåda 🙂

 191. Hej! Mina knivar förvaras på köksbänken i blommiga burkar, kanske inte det bästa för kniven, men tycker det blir hemtrevligt när knivarna blir en del av inredningen 🙂

 192. Nu har ja inga dyra knivar så dom ligger i en låda men riktiga knivar ska väl helst hänga på en list å blink blink så fyller ja år idag så ja håller mina tummar lite extra hårt 😉

 193. Mina knivar (eller ja mina föräldrars knivar) förvaras så snyggt det går i kökslådan.. Hade jag fått bestämma så hade dom nog förvarats betydligt finare i ett knivställ eller liknande 😉 Men är ju bara en 16-åring som älskar att laga mat och baka 🙂

 194. Vi förvarar våra knivar i en kökslåda, vi hade en magnetgrej som hängde på väggen förut som man hängde upp knivarna i men den gick tyvärr sönder. Så nu ligger allihopa i en kökslåda.

 195. Jag förvarar ”de stora” knivarna i ett knivblock. För några år sedan köpte jag ett skärpstål hos Clas Ohlsson för att hålla knivarna vassa.

  På YouTube hittade jag en instruktionsvideo hur man använder skärpestålet. Sedan dess är alltid mina knivar supervassa!

 196. Jag förvarar dem på en magnetlist ovanför arbetsbänken. Några mindre knivar förvarar jag i en bestick låda som jag klippt till bitar av skumgummi som man förr hade till diskställ. Det gör att inga knivar kan skava mot varandra. Jag diskar dessutom aldrig knivar i maskin som slöar dem.

 197. TYVÄRR ligger dom huller om buller i en kökslåda…
  Beror nog på att dom är gamla som gatan, och jag är inte så rädd om dom…
  Lite nya knivar hade man ju fått vara mer rädd om 😉

 198. Förvarar mina knivar i besticklådan. Stora knivar i ett fack och små knivar i ett annat. Slipar dom då och då vid behov och nog skär dom fint! 🙂

 199. Dom ligger kvar i lådan de kom i, där ligger de bra och håller sig vassa och fina. Märker stor skillnad mot en annan kniv jag har ligger i kökslådan som skulle behöva slipas…

 200. Mina knivar sitter på silikonpluppar med magnet i. Svarta på svart kakel så dom smälter in bra. Ingen fara att skada knivarna heller.
  Så ligger de te!!

 201. Hej! Jag har inga ”fina” knivar än så förvarar alla stora på en magnetlist över bänken och sedan små fruktknivar i lådorna. När min bror fyllde 30 köpte vi syrror en riktig kockkniv till honom och jag har hela tiden tänkt att den dag jag själv kan köpa en kockkniv ska jag köpa en sådan där rolig gubbe som man sätter kniven genom magen på när den står på bänken, det är lite kul tycker jag! 🙂

 202. Förvarar min i en liten speciellt låda som jag fick med kniven i present av min mamma, använder inga andra knivar tråkigt nog för att detta är den enda bra kniven jag äger 🙂

 203. Jag förvarar mina finare knivar på en magnetlist ovanför diskbänken, mina andra knivar ligger i kökslådan.

 204. Förvarar vissa knivar i ett knivfodral som ligger i lådan och vissa hänger på en magnet list och matknivar i lådan förstås 🙂

 205. Jag har precis flyttat hem till föräldrarna igen efter en tid utomlands, men kommer snart flytta till en egen lägenhet. Så än så länge så har jag inga knivar att förvara (haha), men i min kommande lägenhet hade jag tänkt att ha dem i ett knivblock gjort av ek.

 206. Då jag vill ha kvar skärpan så länge som möjligt, förvarar jag mina knivar stående i ett knivblock. Lätt tillgängliga för användning och skyddade.

 207. Mina står i ett tråkigt och fult knivställ i trä , eftersom de inte är några kvalitetsknivar direkt så har de inte fått en bättre eller finare plats 😉

 208. Min man är väldigt noga med sina knivar så just nu förvaras dom på 3 olika sätt beroende på kvalité (eller vilka som är mina och hans :-). Några har vi i knivblock, några på magnetlist och några i ett sånt där hoprullbart fodral.

 209. Mina skarpaste knivar förvarar jag i ett knivblock bredvid diskbänk och spis. De övriga ligger i kökslådan i ett par olika fack. Någon riktigt proffsig kockkniv äger jag tyvärr inte.

 210. Mina knivar förvarar jag i ett knivblock som står lättillgängligt vid arbetsytan. Knivblocket lutar och därför är alla knivar vända så att ryggen ligger an mot blocket. Allt för att behålla skärpan på eggen.

 211. Hej,
  Just nu förvarar jag dom i den andra kökslådan uppifrån. Men min plan är att hitta den perfekta burken och fylla med spagetti för att sedan förvara knivarna stående i.

  /Veronica

 212. Dem ligger varförsig i en kökslåda med tvärsgående ”list” som det är sågat spår i som är fodrat med tjockt tyg för minimalt skrammel, vilandes med eggen nedåt säkert och flott. (i storleksordning) 🙂

 213. Mina ”finare”, lite dyrare, knivar förvaras i knivblock på köksbänken. Sen har jag några småknivar i ena besticklådan tillsammans med plastbestick, slevar etc. Önskar att så småningom sätta upp en knivlist att ha dem på istället, både smidigare och snyggare än knivblock tycker jag.

 214. Jag har en keramisk burk som är fylld med nå spaghettiliknande plaströr dit man kör in knivarna. Vet inte vad ett sånt kallas faktiskt men bra är det.

 215. Ensamstående trebarnsmor från Malmö,
  äger endast en kniv och den är helslö.
  Den skrotar bara runt i en låda,
  drömmer dock om att vinna båda,
  Knivar från Santoku ska få bo i det flottaste ställ någon kunnat skåda!

 216. De mest flitigt använda sitter på en magnet list ovanför skärbrädan, sen i översta lådan har jag lite mer specialknivar som används mer sällan tillsammans med ett keramiskt skärpstål.

  Normalt sett slipas knivarna med en MinoSharp, men en snabb puts i skärandets ögonblick kan behövas och då får skärpstålet jobba, finns inget värre än slöa knivar!!

 217. Mina knivar ligger tyvärr i kökslådan. Dels för att de är gamla och dels för att de inte är så bra som de en gång var.

 218. Tar fram stora skämskudden och berättar att mina knivar ligger i kökslådan och dräller. Ger mig själv en spark i baken och håller tummarna för att nya knivar får mig att raskt rusa till affären och skaffa knivförvaring.

 219. Jag förvara dem allihopa ovanför arbetsdagen på en magnetlist. Dock börjar dem bli slitna och är inte av god kvalité men måste säga att det var ett bra köp av magnetlist. Smidigt att bara ta den.man behöver 🙂

 220. jadu håller om buller i en låda men borde veta lite bättre men för man har gått lite hotell å restaurang så , skulle vara roligt å vinna såna där finna knivar för just nu har man bara knivar från ikea . men tror de är nog andra folk som behöver dom mer än vad ja behöver 🙂

 221. Våra finaste knivar är tre proffsiga Global, som vi förvarar stående i träblock tillsammans med några övriga kvalitetsknivar. Kniv att filea med har vi i pappfodral i kökslådan där vi också har små skalknivar. Jag är väldigt noga med att varje gång jag tar tag i en kniv dra ett par drag mot ett brynstål både före och efter användning. Perfekt för att alltid ha vassa eggar!
  I sommarstugan är det inte lika viktigt med knivarna. Jo, förresten, brynstålet är ett måste! Där har vi bl a en gammal kniv från mitt föräldrahem. Den är nog från tiden för andra världskriget och håller sig fortfarande oklanderligt vass tack vare brynstålet.
  Vassa knivar i köket förenklar jobbet och det blir rent av nöjsamt!

 222. I dgasläget förvarar jag mina knivar på en magnetlist men om en vecka flyttar jag och i det nya köket vet jag ännu inte hur jag ska förvara de. Vore skönt att slippa ha de framme, helst skulle jag ha de i en låda avsedd för just knivar 🙂

 223. Mina bästa knivar (eller minst dåliga kanske jag ska säga) sitter numera lättillgängliga på en magnetlist – sedan jag fick skäll av en bekant som är kock 😉

 224. Hej!
  Mina knivar hänger fint på en magnetlist över diskbänken även om det är budgetknivar.
  Smidigt att få tag på rätt kniv när man behöver och ser lite snyggare ut än när de ligger huller om buller i lådan, blir lätt så med två barn i hushållet! 🙂

 225. I en låda i köket, 90% av tiden i originalförpackningen. Letar det perfekta knivstället men är svårt. Samtidigt är det inte jag som har mest bråttom med det i familjen då jag är lite paranoid o tänker att om det kommer in en inbrottstjuv så ska han inte ha så lätt att ta en kniv i handen som det är om de står
  Framme eller hänger på en magnetlist.. 😉

 226. Mina knivar förvarar jag i en egen kökslåda, billiga kopior på globalknivar är inget vackert att titta på och vill helst ha dem undanstoppade, men ändå nära till hands. Det lagas mycket mat här hemma så lite nya knivar hade behövts, då skulle jag nog förvarat dem ovanför diskbänken på nåt fint ställ eller magnetlist. Snygga knivar kan lätt passa in i interiören!

 227. Förvarar våra knivar i en kökslåda på ett ljuddämpande material ifrån ett stort företag i Sverige. Hade nog behövt lite större förvaring om jag skulle vinna dessa då lådan börjar bli full! 🙂

 228. Har dem i kökslådan, för det är bara gamla slöa knivar…. En uppgradering till riktiga proffsredskap hade varit fint. Lovar att ta väl hand om dem ifall jag vinner…. 🙂

 229. Använder knivarna så flitigt,så låter dom vara framme i knivblock och en del sitter på en list.
  Dom är även vackra och en fin blickpunkt i inredningen.
  Dom här vackra knivarna skulle definitivt få vara framme där alla kan beundra dom.
  Sen vet jag att knivarna är kanonbra också.
  HOPPAS PÅ VINST……FAST JAG ALDRIG BRUKAR VINNA NÅGONTING:MEN MED DOM HÄR SUPERKNIVARNA GÖR JAG IALLAFALL ETT FÖRSÖK.

 230. Hos oss man inga knivar kan skåda
  för de ligger gömda i en stor kökslåda
  Varenda en är slö och sliten
  borde byta ut hela sviten!

 231. Klart jag vill vara med i utlottningen av finfina knivar av mycket god kvalitet, jag förvarar numera mina knivar i ett knivblock, förut hade jag dem ståendes i springan mellan spisen och diskbänken, ända till min skjortärm hakade tag i en av knivarna och den åkte ner med en fart och spetsade nästan min fot, det var bara ett par mm, från foten och den stod stadigt fast rakt ner i golvet och svajjade, ja sedan dess så insåg jag att det nog inte var det bästa stället att förvara knivarna på. Drömmer och hoppas på lite flax att ha de både snygga och bra knivarna här strax!! 🙂 <3

 232. Sedan några år tillbaka är jag lite mer rädd om mina knivar och förvarar dem i i ett knivblock. Mycket smidigt och praktiskt.

 233. Jag har alla mina vassa knivar i mellanrummet mellan spisen och diskbänken då står dom upp utan att röra varandra och bli slöa =)

 234. Jag har tagit en gammal hederlig verktygsväska i plåt som jag spraymålat och inrett med skumgummi och klätt det med tjock sammet i fack-där förvarar jag knivar-har sprayat lådan svart och sedan shablonat texten-kockens verktyg 🙂

 235. Jag förvarar dom i ett gammalt medecinskåp som jag gjort om och satt in hyllplan-känns bra att kunna låsa ett sådant skåp med vassa knivar så att barnen ej kommer i närheten

 236. Ärligt talat så äger jag inte ens ett knivset att förvara någonstans än, flyttar hemifrån först i höst och förstå då vet jag hur mina rutiner lär se ut. Om jag får drömma så hamnar de i det klassiska voodoo-knivstället!

 237. Förvarar ”tyvärr”mina knivar som man inte ska göra blandade i kökslådan.
  Kanske blir ändring på det om man har knivar av högre kvalité 🙂 !

 238. Knivarna ligger i lådan. Men om jag vinner så fina knivar så hamnar dom i ett snyggt knivställ. Håller tummarna att knivarna hittar hem till just mig!

 239. Hej!

  Tyvärr så förvarar jag knivarna slarvigt i kökslådan, men behöver nog vara med rädd om dom. Har jag turen att få vinna dom läckra knivarna så ska dom garanterat sättas upp på en magnetlist!
  Kram

 240. Hejsan!

  Mina knivar förvarar jag i besticklådan. Men jag borde nog köpa något annat att förvara dom i. Så ett snyggt knivblock köper jag direkt om jag vinner dom fina knivarna. Håller tummar och tår att just jag dom tjusiga knivarna får!!!
  Kram

 241. Tjena!

  Jag är ordningssam och förvarar mina knivar i ett knivställ. Men om jag vinner knivarna så måste jag införskaffa mig ett till knivställ då inte alla knivar får plats. Håller tummarna hårt 🙂

 242. Vi har köksknivarna i kökslådan. Jag tycker inte om att ha knivar framme därför förvaras dem i en låda. Skulle inte kunna ha dem hängandes i magnet eller något sådant. Känner mig säkras när dem inte syns därför har dem fått sin plats i en låda. Tror dom har det rätt okej där ändå 😀

 243. I kökslådan med barnspärr än så länge, när budget eller om jag har turen med mig och vinner bättre knivar så planeras för förvaring i knivställ på betydligt barnsäkrare höjd.

 244. Knivarna sitter på magnetlister och jag vågar knappt använda dem, för jag tar alltid fel till fel sak :-). Mannen kan inte förstå hur jag inte kan läramig vilken som är till tomater, vilken som är till sallad, kött med ben, utan ben osv. Men jag har lärt mig att alltid diska dem från mig, så de inte blir slöa 🙂 Hoppas jag har tur att vinna, så jag kan överraska annen, så han kan laga god mat till mig 🙂

 245. Jag förvarar mina knivar på en magnetlist i ek…supersnygg!!! 😉
  Dessa knivar skulle ju göra att hela kittet blev komplett i mitt kök.

 246. Jag har mina knivar på en magnetlist. I mässing. Bara för att jag älskar guld så mycket. Passar så bra in i resten av köket.

 247. Måst medge att är väldigt dålig på att sköta knivar och därför förvaras dom i kökslådan… Och är såklart även ganska trubbiga..

 248. I skumgummi-formen de kommer i! Om den är för hög så kapar jag nederdelen men låter de ligga i den då passformen är perfekt och det förstör inte lådan och inte heller att knivarna slår emot varandra!

 249. Jag kan bara hålla med några av de tidigare kommentarerna, jag förvarar mina knivar i kökslåda. Jag har dessutom inhandlat mina knivar på auktion och då låg de också i en låda, pappkartong. Jag har kostat på dem riktig slipning ett par gånger av s k ”skärslipare” förutom de gånger jag själv slipat. Knivarna har trots allt fungerat men det har ju inte varit någon sorts ”lyxkänsla att skära med dem!
  Skulle jag få något så fint så skulle jag fixa magnetlist el liknande så att man kan se dem hängande vid arbetsbänken mellan spis och diskbänk. Det vore något att skylta (skryta) med inför mina besökare, ”att jag i så fall vunnit en tävling”……..
  Jag får önska mig själv lycka till och hoppas på det bästa.

 250. Vi förvarar våra knivar i ett block för tillfället men så har vi inga kvalitétsknivar heller. Skulle jag ha turen att vinna dessa fina knivar så hade jag nog designat en egen förvaring i plexiglas som min sambo sedan får bygga så att knivarna blir en blickpunkt i rummet men ändå ligger säkert när vänners barn kommer på besök eller när vi får egna små. 🙂

 251. Jag förvarar mina knivar mellan spisen å bänken. Och de sliter på äggen, så de hade varit kul med lite nya knivar i mitt kök.

 252. Vi förvarar våra knivar på magnetlist och några i en låda. Det här vore perfekt då jag är så trött på våra slöa knivar, men som storfamilj och studerande prioriteras det tyvär bort.

 253. De som används dagligen hänger på magnetlist. De andra lite mer proffsiga ligger skyddade i lådan.

 254. Jag förvarar dem i en springa bakom spisen. Det är kanske inte det bästa just för knivarna, men barnen kan inte nå dem där och det är för mig hundra gånger viktigare med deras hälsa än knivarnas välbefinnande 🙂

 255. Jag förvarar mina knivar i ett knivblock så att de alltid finns till hands och så att de slipper utstå slitage av att skava mot varandra.

 256. Jag har snyggare knivar och de jag använder mest i ett knivblock som står framme, de andra knivarna ligger i en kökslåda, i ett slags knivblock anpassat för en låda. Avskyr ovassa knivar så försöker att förvara dem så att de håller sig vassa lite längre:-)

 257. Efter att haft dåligt samvete i flera månader över att mina knivar låg huller om buller i en kökslåda skaffade jag mig ett knivfack från IKEA som de nu ligger i.

 258. Mitt vackra knivblock
  sätter gästerna i chock
  Täckt med smaragder och kristall
  och glittrar likt ett vattenfall
  Nej, nu ljög jag visst
  De sitter på en magnetlist

 259. På en magnetlist på väggen ovanför träskärbrädan nära till hands att använda, för i knivlådan är det risk att ungarna skär sig och det får inte hända!
  Har just köpt en magnetlist till för skaffa fler knivar jag behöver och vill.

 260. Jag hade dem i kökslådan för längesen,
  efter X antal skärsår händer det aldrig igen.
  Sedan blev det magnetlist här hemma hos oss,
  upptäckte att keramiska knivar inte fastnar (förstås….)
  Så nä – jag är kanske inte den ”skarpaste kniven i lådan”,
  men jisses amalia – vad jag behöver en sådan!

 261. Köksådan är full av knivar med kvalité som är suspekt.
  För fina råvaror har de inte någon resepkt.

 262. Jag förvarar mina knivar i ett snyggt knivblock av trä som står på köksbänken, nära till hands vid matlagningen.

 263. Hej mina knivar förvarar jag hängande imellan spisen och bänkskivan i mellanrummet som blir där. Inget trassel i nån låda

 264. I lådan högst upp (så små barnen ej ska komma åt dem) förvarar jag mina knivar i ett organiserat kaos:)

 265. Jag förvarar mina favoritknivar i en speciell hållare med gummitrissor som min far uppfann på 80-talet. Den hette Gripen och tillverkas tyvärr inte längre. En perfekt knivhållare dock…

Comments are closed.

LOADING..