Vinn knivar från BIRKA


Nu är det åter dags för en finfin tävling här på Kryddburken! 😛 Faktiskt den sista för i sommar. Denna gång är det Birka som bidragit med sina grymt snygga knivar. Jag har fått ett set som jag provat en tid och är väldigt nöjd, precis så knivskarpa och lite tyngre att hålla i som jag tycker att en kock eller kökskniv ska vara.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Jag kommer att tävla ut 2 set till två personer.
Varje person får;
En santoku kockkniv och en vanlig lite längre och tyngre kockkniv.
Se bilderna nedan.

TÄVLINGSREGLER : 

  • Berätta här i kommentarsfältet hur DU förvarar dina knivar!
    Knivblock, i kökslådan, magnetlist, fodral etc.
  • Jag vill ha ditt svar senast söndag 17 aug.
  • Din kommentar kommer att synas så fort jag godkänt den.
  • Därefter kommer vinnaren att presenteras här på Kryddburken.

Läs mer om dessa premiumknivar med unik svensk design på www.birkaknivar.se

Tävling i samarbete med

Birkaknivar


0

Varma mini-baguetter med het färs och chiliröra


Varma mackor?? Det har verkligen funnits i alla tider så länge jag minns…. Sen min barndom, alltså urminnes tider med andra ord! ♥


När jag var liten var det inget konstigt med skivad falukorv o ketchup på ett rostbröd och sen skjuts in i ugnen. Ja, ostskivor och aromat va de också på…. 😉


IDAG känns det mer som nostalgi och aromat är inget jag nånsin köper hem, men kan ju säga att jag är uppväxt med den ”kryddan” av alla…


Vem var inte det på

80-talet??

😉

Men för att bryta trenden och skapa nåt nytt o ”modernt” så lägger jag i alla fall ut detta recept som blivit en riktig klassiker hemma hos oss.

Dessa är såååå mycket godare än varma mackor på rostbröd och gärna lite sådär avsvalnade och lagom ljumna ska dom vara också. Fyllningen är en favorit som min kära make önskat för länge sen så jag hakar faktiskt på trots hettan för tillsammans med creme fraiche i fyllningen och riven ost uppepå så blir dessa små baguetter oslagbara! JAG LOVAR!

Om det nånsin blir stekt färs över hemma hos oss så äts den kall på smörgås till frukost dagen efter… Av kära maken, ja – förstås! 😛

12 små baguetter
Det här behöver du : 
2 förp 6-pack små baguetter
500 gram nötfärs
2 msk D´Elidas chilisås
1 msk tomatpuré
2 tsk soya
2 dl creme fraiche
Trocomare örtsalt

Port salut riven ost
Pommeskrydda (finns glutamatfri på ÖoB)
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Bryn färsen i het stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna och sänk värmen något. Låt puttra ihop ca 5 minuter.

Skär upp baguetterna och fyll med färsröran. Strö över riven ost, krydda med pommeskrydda och svartpeppar.
(port salut tycker jag är den godaste rivna osten om man ska gratinera så den rekommenderar jag varmt)

(Hit kan förberedas om man vill, ställ plåten med baguetterna i kylskåp, redo att skjutsas in i ugnen innan det ä dags att äta)

Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter i 220 grader tills osten smält och de fått fin färg. Servera dom något avsvalnade tillsammans med en krispig sallad, vitlökssås eller BBQ-sås. Eller bara precis som dom är! 😛

TIPS! 
Till alla småbarnsföräldrar;
Stoppa baguetterna i melitta/kaffefilter, billigt utan spill om man ska äta för hand.


6-pack små baguetter kostar ibland inte mer än 5kr/förp på ICA så passa på när det är kampanj!


Mini-favoriter!


Delade och fyllda. Toppade med riven port salut, pommeskrydda och svartpeppar. Skjuts in i ugnen nu!


Lägg ett bakplåtspapper och en kökshandduk över. Låt svalna 10-15 minuter, sen är dom som godast.

14
2

Quesadillas med flinta trippel chili


Jag provade att grilla en av scans nya flintastekar, ”årets smak; Trippel chili. Jädrans vilken fart de va på den! Mycket hetta där. C

ayenne, ancho och jalapenõ. Smakrik men het. Hela biten på ca 1 kg rensade jag från fett och ben och strimlade jag upp efter att den grillats. Det räckte till 4 stora quesadillas, som vardera skar i 8 slajsar, alltså 32 små tårtbitar som tilltugg. Rikligt fyllda! 😉 

Jag fyllde även tortillabröden med hackad, gul lök, tomat och kryddost. Ett par minuter på varje sida på väldigt svag grillglöd blir perfekt. Man får akta värmen för de bränns snabbt. På muurikkan är det enklare.

Det var ett litet lördagstips till grillen de. Flintastek i quesadillas blev en riktig höjdare. 😛

0
1