Köttbullar i gräddsås


Vem kan motstå köttbullar i gräddsås trots denna tropiska värme? 😉 Egentligen? går dom att motstå?? 😉

Jag gjorde dessa på jobbet i veckan och det är alltid så uppskattat!

Kom ihåg om du vill ha löksmak i köttbullarna kan du lika väl använda vanligt lökpulver, typ Kockens eller Santa Maria. Mildare för magen om man är känslig mot lök.

Istället för ströbröd brukar jag ta en näve havregryn, de ger extra frasiga köttbullar.

Ca 20 st
Det här behöver du :
450 gram blandfärs
0,5 dl havregryn
0,5 dl mjölk
1 msk potatismjöl el 1 ägg
2 tsk lökpulver
1 tsk malen paprika
1 krm vitpeppar
Salt o grovmalen peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå kallt en stund. Rulla ca 20 st köttbullar. Stek i panna med smör.

Såsen : 
Vispa ur pannan med 3 dl vatten, slå i 1 dl grädde, 1 msk kalvfond, 1 msk soya, 1 msk lingonsylt. Koka upp och låt puttra på medelvärme tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

8
2

Testar nåt nytt! Bacon-klubbor!


Discovery är min mans absoluta favoritkanal på TV:n, tror faktiskt inte han skulle överleva utan Discovery, helt ärligt!! 😉

Ett av alla program är ”United states of bacon” och där finns ALLT med bacon; muffins, glass, burgare, korv – allt innehåller eller är inlindat med just bacon! Till med baconlindad bacon! 😛

Ikväll provar jag en egen variant. Skulle helst velat haft en bit rimmat sidfläsk så jag kunde skära hur tjocka skivor jag själv ville men jag provade med skivat stekfläsk som är lite grövre och la det dubbelt. Trädde på grillspett och gjorde en sötstark röra jag penslade på före grillen. Ni ska få receptet, ska låta kvällens grillgäster få smaka först bara! 😛

1
1

Godaste grillspetten med fyllda, baconlindade champinjoner, kryddkorv och fläskkött


Häromkvällen gjorde vi oss ett par dundergoda grillspett gubben och jag med massa härliga smaker. Vi satte oss vid bordet med varsin skärbräda och plockade fram lite av varje av vad som fanns i kylen, sen satte vi igång att skära och trä på spett. Vi landade sen ute vid grillen till en ganska förhållandevis sval kväll, helt ljuvligt! 😛

Detta hade vi på spetten : 

  • Scans råkorv anchochili & svartpeppar
  • Benfri kotlett i marinad
  • Baconskivor
  • Champinjoner
  • Färskost med tacosmak
  • Paprika
  • Knipplök

Just champinjonerna brukar jag skära bort en bit av foten för att använda som ”lock” efter att jag fyllt dom med färskost. Sen lindar jag in dom hårt i varsin baconskiva, då brukar fyllningen hålla sig på plats.


Knipplök, paprika dom god råkorvarna, marinerad kotlett och de fyllda champinjonerna.


Det blev så många champinjoner som dom fick även samsas på ett eget spett. Urgoda drinktilltugg dessutom! 😛


Redo för grillen.


Gott, gott, gott…. Servera med en kall tzatziki och grillat bröd! 😉

0
0