ANNONS

Fläskrullader i gräddsås

/

fläskrullader_gräddsås

Är det nånting jag försöker hålla fasta på i sommar med alla grillmiddagar o restaurangbesök så är det söndagsmiddagarna som är helig. Då blir det inget grillat, inge köpemat o inga halvfabrikat! Söndagarna är MINA i köket! 😛

Om ni brukar titta på ”Sommar med Ernst” på torsdagar så såg ni i förr-förra programmet när han lagade rullader och gräddsås! Är det nånting jag kan bli galet sugen på är när det lagas rejäl husmanskost i TV. Så jag lagade det i söndags med utbankade fläskschnitzlar, fyllda med dijonsenap, lök, hackad saltgurka och en ostbit. Såsen blir sådär gudomligt god på stekskyn som rulladerna puttrar i och så en skvätt grädde. Mmm…. Galet gott!

rullader_fyllda_fläskrullader_gräddsås

Det här behöver du :
1 kg skivad skinkschnitzel (ca 15 skivor)
Ca 1 liter kraftig kött/kalvbuljong
Hemmagjord, alt tärning/fond + vatten

Fyllning till rulladerna :
1 gul lök
1 dl hackad saltgurka
15 ostkuber

Gräddsåsen :
Skyn från grytan
3 dl grädde
1 msk vinbärsgelé
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Börja med att förbereda fyllning. Finhacka lök och saltgurka. Skär små kuber/stavar av en god lagrad ost.

Banka ut skinkschnitzlarna, bred en tesked dijonsenap på varje. Strö över lök och saltgurka och lägg en ostbit på varje. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna i panna. Slå på ca i liter kraftig kött/kalvbuljong. Låt bräsera på medelvärme ca 1½ timme. Tillsätt grädde och vinbärsgelé. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens.
Servera med kokt potatis, morötter, pressgurka och gelé.

2
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00