Tävling – Vinn 4 paket Maldon smaksatta flingsalt


Ett litet livstecken från mig får inledas med en tävling, det kan passa bra tycker jag! Håller så sakta på att ta mig tillbaka till verkligheten, till köket och kastrullerna efter en fruktansvärd magåkomma med illamående och kräkningar i tre dar, men nu börjar jag se lite ljus i tunneln och får i mig lite mer än bara vatten utan att det kommer upp. Salta pinnar är bra att knapra på om man är magsjuk för saltet är ju ganska viktigt för kroppens balans när man förlorar mycket vätska.

Och apropå SALT! 😛 Nu är det tävlingsdax! 

3 stycken vinner varsitt paket med dessa fyra smaksatta flingsalt från Maldon. Ni kommer säkert ha stor glädje av det till grillning, marinader, sallader och rubs kan jag tänka mig. Min fråga dock är;

Med vad skulle DU smaksätta ditt eget flingsalt?
Lämna ditt svar här i kommentarsfältet senast söndag 20 juli. Vinnarna presenteras därefter här på kryddburken.

Lycka till! ♥

114
0

Vit vinbärspaj med crème fraîchefyllning


Har ni plockat mycket bär i sommar ännu? Blåbären i skogen är på god väg och det sägs bli riktigt mycket i år med allt regn som kommit tidigare. Jordgubbar och andra trädgårdsbär finns det också gott om ännu. Här hemma har vi en gammal buske med vita vinbär som bara dignar av söta bär så den går snabbt att plocka av om man vill ha några deciliter till en paj.

Denna paj är väldigt krämig och saftig och bör stå till sig och gärna svalna något före servering. När du tar ut den är den väldigt lös då den är varm men låt den med fördel stå i kylskåpet en dag så blir den extra god. Servera den som den är, lite syrlig eller tillsammans med glass eller vaniljsås. En perfekt sommarpaj! 😛

Det här behöver du : 
125 gram smält smör
3½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning : 
4-5 dl vita vinbär (alt. röda)
½ dl strösocker
3 dl creme fraiche

GÖR SÅHÄR : 


Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl med socker, vaniljsocker och bakpulver.

Rör ihop med det smälta smöret och tryck ut smeten i en pajform. Jag använde en form ca 23 cm i diam. Ställ formen kallt under tiden du gör i ordning fyllningen.

Rör ihop vinbär med socker och creme fraiche. Häll i pajskalet. Grädda ca 35 – 40 min i 200 grader.

4
2

Grillad lammsadel med örtig potatissallad


Scan har en fin styckdetalj bland deras nyheter av grillsortimentet; lammsadel i skivor, kryddade med timjan och rosmarin. Jag serverade dom grillade tillsammans med en örtig potatissallad med creme fraiche, vitlök och purjolök. Har du mycket örter hemma så prova denna sallad då, den är otroligt god och passar fint att serveras kall i denna värmebölja.

6 – 8 port
Det här behöver du : 
ca 2 kilo nypotatis
5 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 finhackad purjolök el. 2-3 salladslök
1 finhackad liten gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 knippe blandade färska örter
Trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR :
Koka nypotatisen i saltat vatten. Ställ undan o låt svalna. Rör ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Krydda och smaka av. Skär potatisen i lagom stora bitar och vänd ner försiktigt i krämen. Smaka av med örtsalt. Potatissalladen blir ännu godare om den får stå till sig några timmar före servering.


Skivorna av lammsadel behöver bara grillas nån minut på varje sida på hög värme.


Jag plockade in lite blandade örter såsom timjan, oregano, persilja, rosmarin och mynta.


Vänd ner örterna i potatissalladen och låt den gärna stå kallt några timmar före servering.


En enkelt tomatsallad med sockerärtor, salt, cayennepeppar och persilja.

3
0