ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grillad lammsadel med örtig potatissallad

/

Scan har en fin styckdetalj bland deras nyheter av grillsortimentet; lammsadel i skivor, kryddade med timjan och rosmarin. Jag serverade dom grillade tillsammans med en örtig potatissallad med creme fraiche, vitlök och purjolök. Har du mycket örter hemma så prova denna sallad då, den är otroligt god och passar fint att serveras kall i denna värmebölja.

6 – 8 port
Det här behöver du : 
ca 2 kilo nypotatis
5 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 finhackad purjolök el. 2-3 salladslök
1 finhackad liten gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 knippe blandade färska örter
Trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR :
Koka nypotatisen i saltat vatten. Ställ undan o låt svalna. Rör ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Krydda och smaka av. Skär potatisen i lagom stora bitar och vänd ner försiktigt i krämen. Smaka av med örtsalt. Potatissalladen blir ännu godare om den får stå till sig några timmar före servering.


Skivorna av lammsadel behöver bara grillas nån minut på varje sida på hög värme.


Jag plockade in lite blandade örter såsom timjan, oregano, persilja, rosmarin och mynta.


Vänd ner örterna i potatissalladen och låt den gärna stå kallt några timmar före servering.


En enkelt tomatsallad med sockerärtor, salt, cayennepeppar och persilja.

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00