Fritera nyttigare pommes med 1 msk olja i Actifry


För en tid sen fick jag hem en Actifry att prova. En smidig köksmaskin med många funktioner. Mest känd är den nog för att ”fritera nyttigare”. Med bara 1 msk olja istället för fettdrypande fritöser som både ryker och luktar gatukök.

Självklart blev jag nyfiken om den skulle imponera på mig så först ut i testet blev såklart pommes. Jag skar egna lite tjockare stavar av 3 bakpotatisar och behöll skalet på. 1 msk olja över och sen på med locket.

30 minuter senare fick vi såhär fina pommes. Går inte att jämföra om man skulle ha kört dom på en plåt i ugnen. Dom blev otroligt fina i konsistensen. Mjuka och ”mosiga” inuti och frasig, krispig yta. Helt perfekta! 😛

Förutom pommes kan man ”fritera” och tillaga allt möjligt tänkbart såsom grytor, woker, kyckling och grönsaker, fisk, kött mm. Ett fiffigt tillbehör är en metallkorg som kan sättas i istället för den roterande armen med vilken du kan tillaga panerade rätter såsom chili cheese, kroketter, schnitzel, fish n´chips mm.Skulle du vilja vinna en egen Actifry?


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lämna då en kommentar här nedan om varför just du behöver en sån här och vad du skulle laga i den! 😉
Till och med lördag 5:e juli kan du vara med och tävla. Vinnaren presenteras här på kryddburken under söndagen.

Actifry är värd ca 1990 kronor och är superenkel att använda:

  1. Du lägger i det du vill tillaga, ex. kött, grönsaker eller potatis
  2. Ställer in tid
  3. Du går och hittar på något kul under tillagningstiden
  4. Den plingar till när maten är klar
198
7

Min hemliga ingrediens i godaste köttfärssåsen


Att få till en riktigt fyllig och smakrik köttfärssås är inte svårt och alla har nog sina favoritrecept och knep. Mitt hemliga vapen är den klumpiga, lilla knölen rotselleri! 😛 Jag har sagt det innan, men det tål att upprepas. Den missar inte många köttfärssåser i mina grytor. Smaken blir otroligt mustig och fyllig. Jag grovriver den och fräser med färsen i början sen smälter den in fint i såsen med övriga ingredienser och ingen brukar kunna gissa att det är rotselleri i men många undrar vad som gör den så god! 😉

Det som till 99% alltid finns i min köttfärssås är förutom nötfärs; Rotselleri, morot och lök.

6 port
Det här behöver du : 
400 gram nötfärs
150 gram rotselleri
1 morot
2 msk tomatpuré
4 dl kraftig köttbuljong
3 dl ketchup
1 tsk oregano
½ tsk vitpeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
1½ dl grädde
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Börja med att bryna färsen i en rejäl traktörpanna eller gjutjärnsgryta. Under tiden färsen bryns skalar du rotselleri o morot och river grovt.Tillsätt i färsen tillsammans med tomatpuré och låt allt få fräsa ihop några minuter.

Häll sedan på buljong, ketchup, kryddor och grädde. På med lock och låt köttfärssåsen få puttra på svag värme minst en timme, gärna längre om du har tid.

Red av åsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Klar att servera med spagetti.


Rotsellerin skalar du enklast med en osthyvel.


Och river sen på grova sidan av rivjärnet.

16
3

Rösta på Finaste sommartårtan – 50 st TÅRTBILDER


(Denna tårta är inte med i tävlingen)

Nu är samtliga tårtbidrag publicerade för omröstningen!! Hurra så många fina, goda, vackra och söta tårtor ni har bakat. Hela 50 st i år!! Heja va bra ni är! 😛

Så sätt er nu och bläddra och bara njut av alla vackra skapelser…
RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren presenteras fredag 18 juli. 

Lämna din röst här i kommentarsfältet med det nummer på tårtan som du tycker ska vinna årets ”Finaste sommartårta”!
Sprid gärna tävlingen vidare på er blogg, till vänner och bekanta och sociala medier så det blir många röster.
Till och med söndag den 13:e juli har ni på er att lämna er röst.
Vinnaren får, förutom äran ett hemligt paket på posten! 😛


1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31


32


33


34


35


36


37


38


39


40


41


42


43


44


45


46


47


48


49


50

0