Fritera nyttigare pommes med 1 msk olja i Actifry

pommes_fritös_actifry_recept

För en tid sen fick jag hem en Actifry att prova. En smidig köksmaskin med många funktioner. Mest känd är den nog för att ”fritera nyttigare”. Med bara 1 msk olja istället för fettdrypande fritöser som både ryker och luktar gatukök.

Självklart blev jag nyfiken om den skulle imponera på mig så först ut i testet blev såklart pommes. Jag skar egna lite tjockare stavar av 3 bakpotatisar och behöll skalet på. 1 msk olja över och sen på med locket.

30 minuter senare fick vi såhär fina pommes. Går inte att jämföra om man skulle ha kört dom på en plåt i ugnen. Dom blev otroligt fina i konsistensen. Mjuka och ”mosiga” inuti och frasig, krispig yta. Helt perfekta! 😛

Förutom pommes kan man ”fritera” och tillaga allt möjligt tänkbart såsom grytor, woker, kyckling och grönsaker, fisk, kött mm. Ett fiffigt tillbehör är en metallkorg som kan sättas i istället för den roterande armen med vilken du kan tillaga panerade rätter såsom chili cheese, kroketter, schnitzel, fish n´chips mm.

Skulle du vilja vinna en egen Actifry?
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lämna då en kommentar här nedan om varför just du behöver en sån här och vad du skulle laga i den! 😉
Till och med lördag 5:e juli kan du vara med och tävla. Vinnaren presenteras här på kryddburken under söndagen.

Actifry är värd ca 1990 kronor och är superenkel att använda:

 1. Du lägger i det du vill tillaga, ex. kött, grönsaker eller potatis
 2. Ställer in tid
 3. Du går och hittar på något kul under tillagningstiden
 4. Den plingar till när maten är klar

actifry

actifry_pommes

actifry_fritera

actifry_recept_pommes_fritera

 1. Mycket goda, krispiga sam äta med (nästan) gott samvete hur ofta man vill

 2. Jonas skriver:

  När jag är ensamstående med två barn (4 & 7) så försöker jag så gott det går att få ihop vardagskvällen. Hämta dagis/skola och sedan hem för att laga mat med två barn som vill leka med pappa som istället måste stå med maten. Det fungerar faktiskt bättre än man kan tro. Oftast hjälper de till en stund i alla fall. Försöker hitta saker som förenklar matlagningen. En sak som jag skaffat (finns inte i Sverige än tror jag) är en multicooker. Den grejar fem saker men inte fritering 🙁 Med din apparat kan barnen även få nyttigare pommes och annat till middag på ett enkelt och roligt sätt. Tack för en fin www sida, idag ska muurikka pannkisar testas 🙂

 3. Skulle underlätta mycket för mig då jag pluggar heltid. Under den skoltid som varit känner jag att matlagning har kommit i skymundan. Har på råga inget sommar lov utan pluggar hela sommaren.

  Annette

 4. Louise skriver:

  Åh vilken bra tävling! Om jag vann skulle jag direkt innan den knappt blivit uppackad laga asiatisk mat. Jag älskar allt det friterade, kycklingen, räkorna vårrullar, you name it. jag älskar allt! Det skulle vara det allra första jag skulle laga! Skulle slita den med hälsan, eller ohälsan kanske 😉

 5. Annaz skriver:

  Friterat kan man bara få för mycket av om man har en gammal fritös där det friterade sedan dryper av olja!
  Med denna mackapär skulle jag kunna leva ut mina lustar – det finns nämligen inget som inte går att fritera! Min omgivning och mina ådror kommer att jubla av lycka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..