Piroger, fyllda med pulled pork
Brukar du göra piroger? Det är perfekt på sommaren att ha i frysen och bara packa ner i strandväskan eller som ett mättande mellanmål.
Jag brukar göra piroger när jag har mycket tillagat kött över i kylskåpet, det kan vara en söndagsstek, skivor av kassler, köttfärssås eller som här med pulled pork! Blir riktigt gott som fyllning. Tänk bara på att det inte bör vara för torrt så tillsätt en fyllig sås som tex BBQ-sås och gärna en krämig ost som smälter.
Servera med en god sallad och vitlökssås! 😛
12 piroger
Det här behöver du :
½ pkt jäst (25 gram)
150 gram sm ör
2½ dl mjölk
1 tsk salt
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i degbunke. Gärna i maskin. Smält smöret och slå på mjölken, ljumma till 37 grader och slå på jästen. Rör ut och tillsätt de övriga ingredienserna (inklusive ägget, som INTE är till pensling). Arbeta degen länge så blir den seg och smidigt att jobba med sen. Låt jäsa 30 min övertäckt med bakduk. Ta upp på mjölat bakbord och dela den i 6 delar.
Forma till bollar och kavla ut ca ½ cm tjocka. Lägg på fyllningen. Vik över degen till en halvmåne och nyp ihop. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg före gräddning. Grädda i ca 20-25 min i 200 grader.