Piroger, fyllda med pulled pork


Brukar du göra piroger? Det är perfekt på sommaren att ha i frysen och bara packa ner i strandväskan eller som ett mättande mellanmål.

Jag brukar göra piroger när jag har mycket tillagat kött över i kylskåpet, det kan vara en söndagsstek, skivor av kassler, köttfärssås eller som här med pulled pork! Blir riktigt gott som fyllning. Tänk bara på att det inte bör vara för torrt så tillsätt en fyllig sås som tex BBQ-sås och gärna en krämig ost som smälter.

Servera med en god sallad och vitlökssås! 😛

12 piroger
Det här behöver du :
½ pkt jäst (25 gram)
150 gram smör
2½ dl mjölk
1 tsk salt
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i degbunke. Gärna i maskin. Smält smöret och slå på mjölken, ljumma till 37 grader och slå på jästen. Rör ut och tillsätt de övriga ingredienserna (inklusive ägget, som INTE är till pensling). Arbeta degen länge så blir den seg och smidigt att jobba med sen. Låt jäsa 30 min övertäckt med bakduk. Ta upp på mjölat bakbord och dela den i 6 delar.

Forma till bollar och kavla ut ca ½ cm tjocka. Lägg på fyllningen. Vik över degen till en halvmåne och nyp ihop. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 min.

Pensla med uppvispat ägg före gräddning. Grädda i ca 20-25 min i 200 grader.

4
2

Somrig gräddtårta med jordgubbar och hallon


Att svänga ihop somriga tårtor är så busenkelt och en given dessert på sommaren. Allt som behövs är lite sockerkaka, en god sylt eller vaniljkräm, grädde och massor av bär! 😛

Du kan använda en bit rulltårta också och täcka med grädde, eller ett par skivor sockerkaka. Du kan dela en vetefläta (dögott blir det) och fylla med sylt eller vaniljkräm och sen bara dekorera med grädde och bär. Det går på nolltid och är garanterat uppskattat av både stora som små! 😛

Den här sockerkaks-stubben gjorde jag till barnens skolavslutning, inte så stor och räcker precis lagom till 4 personer. En snabb tårta behöver inte vara perfekt rund och noga spritsad, även det lite busiga och ostyriga kan bli vackert! Glöm inte pudra med florsocker för det extra lilla piffet, det blir ju såååå fint.


Glöm inte heller att fota och skicka in bild på din finaste sommartårta,


läs mer

HÄR >>

2
0

Ditt godaste GRILLTILLBEHÖR?


Grillsäsongen går på högvarv, vi marinerar kött, rör ihop såser, skapar vackra sallader och aromsmör med olika smaksättningar. Vi kokar ihop glazer, skrubbar nypotatis och grillar både frukt och grönsaker tills det fullkomligt ryker ur öronen! 😛

Jag skulle vilja ha ETT enda tips av var och en er som läser!
Vilket är ditt absolut GODASTE TILLBEHÖR till grillat??
Bara ett!
Det kan vara en vitlökssås, en grillad frukt, ett bröd, en glaze eller krydda. En sallad, en röra etc.
Ett MÅSTE helt enkelt! 😉

Lämna ditt bästa tips i kommentarsfältet så ska jag sammanställa och publicera en lista sen som vi nog alla kommer ha både nytta och smakglädje av i sommar.

Självklart bidrar jag själv med ett tips på något så vansinnigt gott som baconlindade vattenkastanjer, lite salt och peppar på. Rulla in i en skiva bacon och lägg på grillen. Servera till middagen eller plocka och ät direkt från grillen medan du väntar… 😉

53
0