ANNONS

Pulled pork med Per Morbergs BBQ sås, pitabröd och goda tillbehör

/

pulled_pork_pitabröd_per_morberg

Häromdan gjorde jag pulled pork och bakade pitabröd. Min tanke var att prova Per Morbergs nya BBQ sauce Sweet smokey under tillagningen.

Jag gned in hela picnicbogen (1,6 kg) rejält med såsen på bägge sidor. Täckte med bakplåtspapper och lät hela steken stå i ugnen 7½ timme på 100 grader. Efter halva tiden tog jag ut den, vände och hällde på lite extra bbq sås.

Oh jädrans så perfekt gott det blev, inte för rökigt som det annars kan bli men väldigt smakrikt och med lite sötma.

Jag gjorde en stark vitlökssås till med massa vitlök, salt och peppar och en gnutta citronsaft. Serverade även med bbq såsen och inlagd rödlök. köttet drog jag isär och smaksatte med två matskedar D´Elidas. Sen blandade jag köttet med strimlad vitkål och fyllde pitabröd med. Det var så sjukt gott, en riktig fullträff. 😛

per_morberg_bbq_sauce

Det här behöver du : 
ca 1½ kg picnicbog alt. karré
1 flaska BBQ sauce (Per Morbergs sweet smokey)
Pitabröd, recept HÄR >>
Strimlad vitkål
Inlagd rödlök, recept HÄR >>
Vitlökssås, recept HÄR >>

pulled_pork_tillbehör

pulled_pork_pitabröd_tillbehör_per_morberg

pitabröd_pulled_pork_per_morberg_bbq_sauce

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00