Inlagd rödlök

20140603-173922-63562193.jpg

Vill du ha ett galet gott tillbehör till tacos, pulled pork, till grillad fisk eller på tapasbuffen? Prova då detta busenkla tips!

Du behöver ett par rödlökar förstås sen är det bara en lag på vatten + ättika + socker + salt. 😛

Löken blir mjuk och härlig, mild men ändå smakrik.

Det här behöver du :
3 rödlökar
2 dl ättika 12%
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
0,5 dl salt

GÖR SÅHÄR :
Skiva rödlöken.
Koka upp ättika och vatten tillsammans med socker och salt tills det löst sig. Lägg skivorna av löken i en glasburk och slå på lagen.
Förvara i kylskåp. Hållbarhet; 3 veckor.

  1. Sofia skriver:

    Hej! Har en fråga om hållbarheten. Gäller 3 veckor för en burk som man ”nallar” ur lite då och då? Håller den längre om man häller varm vätska på och sedan sluter tätt med lock (som med sylt) eller är det tre veckor som gäller oavsett? 🙂 Ljuvligt gott och jag skulle vilka göra ett storkok. Jag är nybörjare på ”pickling” så har inte så bra erfarenheter. 🙂 Tack för receptet!

  2. Henke skriver:

    Varför koka? Och ska man låta lagen kallna innan man slår på den över löken..?

    1. Koka upp lagen så löser sig salt och socker lätt. Du kan slå lagen varm eller kall över löken, det spelar ingen roll.
      /Linda

  3. Marie skriver:

    Man kan även lägga in hela smålökar s.k.”pickled onion”.☺

  4. Anna skriver:

    Råkade köpa fel ättika, 24 % :(( funkar det tror du?

    1. Anna!
      Jadå, ta halva mängden ättika o lite mer vatten bara.

  5. Såå jäkla gott!! Du undrar över ”Godaste Grilltillbehöret”…. Detta!! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..